Még mindig irigyellek a farm és a szabadidõd miatt :)
Printable View
Ma haladtam a tyúkfarm projectel, 16 oszlop leásva , 5 lebetonozva holnap a többit is kiöntöm betonnal , 1 zsák cement fogyott összesen . A faanyag meg munkahelyen megmaradt ajándék ... úgyhogy eddig 1 zsák cement ára a beruházási költség + holnap vennem kell még egy zsákkal . Eddig jó az anyagi ráfordítás arány.
Itt tartok most :
Csatolmány 2318
Csatolmány 2319
Csatolmány 2320
Csatolmány 2321
Wow..a háttér lenyûgõzõ..és a projekt is nagyon jól fest..gratulálok.
Ha tehetném azonnal itthagynám a gépemen futó Excel táblákat és beállnék betonozni. Imádom a fizikai munkát, kint a természetben meg pláne. Így meg hogy egy gyakorlati haszonnal bíró dolgot építessz, ami megvédi majd az állataidat csak még vonzóbb a meló számomra:thumbup
Növöget a kis farm lakossága ,megjött az elsõ csibetranszport. 20 elõnevelt kendermagos és 5 vörös , egyenlõre amíg nem készülök el a nagy baromfiudvarral addig ennyi lesz , ha kész leszek kb 2 hét múlva akkor átköltöztetem õket , pont a legszarabb idõben hoztam el õket éjjel 1 fok volt , úgyhogy még nem engedem ki õket csak a kis bungiba vannak jó vastag szalmán . 11600 ft ot fizettem értük + az indítótáp 10 kg 2000 ft , szóval nem egy eget rengetõ befektetés . Viszont ha azt nézem ,hogy augusztustól napi 10-20 tojás tervezhetõ ,és már most az összes ismerõsöm jelentkezett a tojásért ... , meg hát egy-egy kakas majd megbánja az ismeretséget velem és belekerül a bográcsba .... :)
Látom azért Te is feleteted a jókis csalánt:) szép csapat..keresztanyáméknak csak 10 csirkéjük van, mégis minden rokont folyamat ellátnak:)
Csak aztán várd meg míg felnõnek azok a kakasok:D
Abszolut nem akarlak lelombozni, de ha elõneveltet veszel, nagy az esély rá, hogy a 25 állatból 15 kakas lesz. Ez bogrács szempontjából jó, tojáséból kevésbé jó. Manapság, mivel a tojókat jobb áron megveszik a tojásfarmok, kistermelõi értékesítésre szinte csak a kakasok jutnak. Mi tavaly elõtt vettünk 40 csirkét, 28 kakas volt közötte. Finomak voltak amúgy :)
Anyámék is szoktak venni, összeírják a faluban kinek milyen fajta/nemû és mennyi kell, aztán pár hét múlva hozza a furgon és kiosztják.
Azt szoktak kapni amit kérnek.
Akkor ott el vannak kényeztetve a vevõk :) Itt nincs olyan, hogy elõre le lehet fixálni, ki milyent szeretne, legjobb esetben is a szerencsén múlik az ivararány. Mondjuk itt nem is nagyon van olyan keltetõ vagy nevelõüzem. Aki volt, az trükközni próbált, és hát, ma már nem sokat ad el errefelé...