Ha már cb-zünk, van egy szép és jó állapotban lévõ penetrátor antennám, eladnám vagy elcserélném mobil antennára.
Printable View
Ha már cb-zünk, van egy szép és jó állapotban lévõ penetrátor antennám, eladnám vagy elcserélném mobil antennára.
Nem jó a link amit beillesztettél, mert ott nem 2.7m-es antenna van hanem 3.5m-es vagy én néztem rosszul.:confused:
Én is néztem, de a leírásában (mellette a PDF) a rajzon 2,75m a pálca hossza. Plusz tekercs és felfogatás a felfelé kinyúló méret. Lefelé és egy oldalra nyúlik a radiál, gondolom azzal együtt lesz az 3,5m.
Igaz, a PDF-et nem nyitottam meg!:thumbup
Ha valakit érdekel, ez egész jó vételnek tûnik!
Még egy tápegységet is ad pluszban hozzá.
Ennek beépített SWR mérõje is van. (azt se kell venni)
http://olx.hu/hirdetes/superstar-390...tml#eb84056cac
Péntek estétõl vasárnapig, a Hotel Alfa rádiós klub néhány tagja fent lesz a Nagy Hideg-hegyi a turistaházban! Természetesen rádiózni.:)
Fel lehet venni majd velük a kapcsolatot. A használt hullámhosszok: PMR frekvenciák, 70cm, 2 méter, és természetesen 11 méteren is! Sok fajta rádiót és erõsítõt visznek fel. Lesz ott egy 1500wattos is! :D
Sok sikert a DX-hez!
Lehet, hogy ez most nagyon h.lye kérdés lesz (semmit nem értek a rádiózáshoz), de ha a transzverzális hullámokat használó rádiók ennyire ki vannak szolgáltatva a terepviszonyoknak, akkor miért nem csinálnak olyant, amelyik longitudinálissal mûködik?
Akkor keverem a kettõt. Tudomásom szerint a jelenlegi elterjedt rádiókészülékek csak az egyik hullám-módot használják (ezek szerint a longitudinálist), holott a másik lényegesen jobban használható, de valamiért mégsem az a fejlesztési irány. Vagy ez csak amolyan urban legend?