Hangyairtáson és mûanyagformázáson kívül, ha sebre nem nyomnátok, mire lehet még jó? Nekem sincs nagyon ötletem...
Mert egyébként jó kis eszköz!
Printable View
Hangyairtáson és mûanyagformázáson kívül, ha sebre nem nyomnátok, mire lehet még jó? Nekem sincs nagyon ötletem...
Mert egyébként jó kis eszköz!
Valószínûleg viharos szélben is tudsz vele tüzet gyújtani. Ez nem elég?
Talán még jól jöhet, ha befagyott zárat akarsz kinyitni. Esetleg hõvel történõ sterilizálás, fertõtlenítés?
Sencor SWS 2900 idõjárás-állomás. Beltéri és kültéri hõmérséklet és páratartalom mérésére alkalmas, vezeték nélküli kapcsolattal a külsõ szenzorral. Elvileg 50 méteres hatótávolság a 2 egység között. A belsõ egység 3 db, a külsõ 2 db AAA elemmel/akkuval mûködik (én akkuval használom). Akár 3 db külsõ egység is csatlakoztatható hozzá, pl. különbözõ helyiségek mérésére. A BOL-ba szánom.
Pár nap tesztelés után jól mûködik, pontosnak tûnõ adatokat ad kívülrõl/belül, többféle összehasonlító adat alapján, nincs kapcsolati probléma a külsõ szenzorral. Persze nagy kérdés, hogy az akkuk meddig bírják, fõleg a kinti egység esetében. (Vannak egyéb, kevésbé fontos funkciói is.) 5099 Ft volt magyar webshopban.
Csatolmány 8638
Kültéribe tehetsz lítium elemet, a sima 1,5V-os verziót, nem akkut. Hosszabb lesz az üzemideje, szélsõséges hõmérsékletet is jobban bírja, nem folyik ki.
A sima duracell elemeket (LR6) is úgy hirdetik, hogy már 10 év a szavatosságuk ha nem használod (nem indítod be a kémiai reakciót benne).
A lítiumos elemnek magasabb a kapacitása, mint az egyszerû alkáli változatoké, ezért az üzemidõ is hosszabb, a 10x-es szorzó barokkos túlzás, köze nincs a valósághoz. Amiben 100%, hogy jobb az alkálinál: bírja a hideget, bírja a meleget, nem folyik ki. Szerintem a kültéri hõmérõben kb. ez a három dolog pont elõnyére is válik.
3 cucc a Decathlonból:
1. aluvázas kempingszék, fõleg kerti munkákhoz, távcsöves állatmegfigyeléshez a BOL-ban, de túrákhoz is jó lehet. Vagy SHTF esetében a BOL környéki horgászathoz, vadászathoz. 2490 Ft
2. övre fûzhetõ rendezõzseb EDC-készlethez. Telefon is belefér. 1990 Ft
3. zsebpeca a BOB-ba. 890 Ft
Csatolmány 8639Csatolmány 8640Csatolmány 8641
Jött ma egy küldemény Hongkongból. Majdnem 2 hónapja rendeltem Alin. Egy kicsit gyanakodva vettem kézbe a csomagot...
Rovtop "taktikai" toll. Kb. 500 Ft volt, jónak tûnik a minõsége. EDC része lesz.
Csatolmány 8651
Szia,
Tudom, hogy NEM ez a hangoztatott allaspont, de szerintem nem art megmosni/fertotleniteni kibontaskor (semmi extra, csak fertotlenitotol nedves kezzel megfogni es vegigtorolni eloszor).
Nem mondom, hogy ez nagyon fontos, de veszteni csak par masodpercet veszitesz vele.
Bel
ez azt hiszem hasznos iformáció :thumbup