Mifelénk 1500 és nagyon megéri. Több szakaszban is biztosítható a pengéje, így mondjuk a fa tetején ágra is lehet akasztani. Én ezzel intéztem el tavasszal az összes fát és remekül funkcionált. Ja, és elég jó a pengevastagsága, nem hajladozik nagyon
Printable View
Még régebben sikerült lõnöm egy Bahco laplandert, pótpengével (utóbbira azóta sem volt szükség). Ha terepen fát akarsz vágni, használhatóságában teljesen más dimenzió az aliexpressen vásárolt fojtózsinór-szerû "eszköz"-höz képest. Utóbbit soha nem viszem magammal. Megvan még egy doboz aljában, de nem hiszem, hogy a jövõben egyéb feladata lenne - SHTF esetén megoldanám mással/máshogy...
A LIDL-s cucc-ot nem ismerem de nem hiszem, hogy sokmindent el lehet rontani egy bicskafûrészen ha ilyet keresel én rápróbálnék 1500-ért (pl.: a BOB-em egyik lámpája LIDL-bõl való és azóta sem találtam jobbat).
megkövetem magamat: bele sem gondoltam - ha a penge nem biztosítható az tényleg szopó lehet - de az milyen bicskafûrész már :rolleyes:
Ha az ali-s fûrészre pörögsz - 5 sörért megválok tõle ;)
(de jobban jársz ha te készítesz egyet, a kínai cucc vagány de kicsi és szinte semmire sem jó)
A lidl-ös bicskafûrész baromi egyszerû és jól mûködõ eszköz!
Van biztosítása és még arra is figyeltek, hogy nem tudod magadra zárni egy mozdulattal ha ott van az ujjad mivel a biztosítás a zárás elõtti szakaszon még egyszer megfogja a pengét. Szóval ügyes szerkezet, 1500-ért kiváló vásár volt szerintem!
Ma fotóztam interspaarban..4000 volt, kitolható pengével. elég apró fogazású ugyan, de a fémet is harapja. Asszem kipróbálnám
Csatolmány 5582
Uh, lehet hogy jó, de valami borzalmasan néz ki... Tudom, ne finnyáskodjak :D
Mondjuk, hogy a szépségét brutálisan lemészárolták a funkcionalitás oltárán:haha:
Az ún. japán fûrészt nagyon ajánlom mindenkinek, elképesztõen jól lehet vele pontosan szabni pl. OSB-lapokat, ívben is, de minden famunkára jó lehet. Én kb. 2000 Ft-ért egy Extolt vettem meg, jelenleg kb. 2500. Igaz, kínai noname, mûanyag nyéllel, de éltartó, eddig jól muzsikál. A penge könnyen levehetõ, cserélhetõ, tartalékpenge kapható hozzá.
"Japán fûrész, teljes/penge hossz: 380/220mm, cserélhetõ hajlékony penge SK5 acélból, három élû fogak, sûrû fogazás T17". Itt egy cikk is róla, ez hívta fel rá a figyelmemet:
http://furdancs.reblog.hu/a-japan-furesz
Csatolmány 8412