Az elsõ paracord óraszíjam. :D
Csatolmány 6486Csatolmány 6487Csatolmány 6488Csatolmány 6489
Printable View
Az elsõ paracord óraszíjam. :D
Csatolmány 6486Csatolmány 6487Csatolmány 6488Csatolmány 6489
Csatolmány 6494
Ha tájolót viszel magaddal, azt tedd praktikusan és stílusosan ;)
Csatolmány 6571
Csatolmány 6573
Csatolmány 6572
Álomfogó fali és kulcstartó méretben :)
Régebben vettem egy ilyet, most videó lett belõle.
Parakord, szikravetõvel és iránytûvel
https://www.youtube.com/watch?v=K1ryKYujAxM
Nem nagy szám, de kb. 1 dollár volt Ali-n, szóval annyit megért. :)
Sok képen láttam fejsze/balta nyélvédõt a fej alá applikálva paracordból. Tud valaki egy útmutatót adni/linkelni az elkészítéséhez? Amúgy tényleg tartós védelmet biztosít a nyélnek (melléütések/csúszások esetén, pl. fahasogatásnál)?
Tartós védelmet a 0,5mm-es vagy vastagabb lemez ráhajtva ad. Az elosztja a terhelést ha mellé csapnál. A parakord kizárt, hogy hatásos legyen.
Igen, én is szkeptikus vagyok az anyag minõsége miatt, max. a rugalmasság miatti tompító hatás miatt keltette fel az érdeklõdésemet, de ugye bármilyen anyag legyen is a fára rögzítve, brutál ütõhatás éri egy izmosabb félreütés esetén. A fémlemezt alkalmazom egyébként én is a nagy hasítókalapácsnál, de lecseréltem volna valamire, ha volna ilyen. Még esetleg a többszörösen körbetekert bicikligumi-belsõt próbálom ki, bár annak is bajos a fix rögzítése, + a súrlódás tutira szétnyírja hamar.
Bõr? A gyártók is azt használnak
Én kalapácson használom a bicikligumit, kis átmérõjû bicikligumi karikákkal rögzítettem.
Még nem ellenõriztem a hatásosságát.
Én régi bontott ereszcsatorna lemezbõl készítettem, már nem tudom mennyi fejsze és balta nyélre nyélvédõt.
Ingyen van és védi rendesen a nyelet. Apróbb szegekkel szoktam a nyélhez rögzíteni az elõre leszabott lemez darabot.