Jó volt. Fõleg az alján a 'Fontos Megjegyzés'. :haha:
Printable View
Jó volt. Fõleg az alján a 'Fontos Megjegyzés'. :haha:
Lapulevél: puha, szõrös és csak minden másodikon szalad át az ujjad!
Itthon 50Ft/gurigától lehet kapni 150-200 Ft/gurigáig
Nagyon fontos a nõi személyi higiénia. Számítani lehet nagyobb stressz esetén stb, a mensrtuáció elmaradására. De addig meg kell oldani ezt a kérdést.
Az iparosodás elõtt ezt a kérdést állati szõrmével, mohapaddal, fûvel, tengeri szivaccsal és hínárral oldották meg. A textilipar terjedésével a különbözõ pamutanyagok váltották fel ezeket a természetes forrásokat és ugyanúgy mosták, mint a textilpelenkát. A csóróbbak öreg szõnyegdarabokat tettek a bugyiba mai tisztasági betétek mintájára. Innen az angol nyelvterületen elterjedt "on the rag" kifejezés, amit én is sokszor hallottam Írországban. Ez annyit tesz magyarul, hogy a "szõnyegen" van valaki. Ettõl függetlenül bármilyen nagy nedvszívó képességû, tiszta anyag megteszi. Nem tamponként, hanem tisztasági betétként alkalmazva!
A témához kapcsolódik, úgyhogy idetenném ezt a linket.
http://www.youtube.com/user/ThePatriotNurse/
PatriotNurse (PatriótaNõvér) csatornáján rengeteg higiéniás és egészségügyi információ van. Nem csak gyógyszerekrõl beszél, hanem pszichológiáról, SHTF-ben baba-ellátásról, gyerekekrõl, nõi havi problmémáról és még nagyon sok mindenrõl.
A hátránya pesze, hogy angolul van, de aki tud angolul annak érdemes rávetnie egy pillantást a videókra. Rengeteg információ van bennük és mivel nõvér, így tudja hogy mirõl beszél. :thumbup
Ismerem már régóta a csatornáját. Tényleg én is csak ajánlani tudom mindenkinek, aki ért angolul!
Ez nagyon fontos és eléggé elhanyagolt kérdés, örömmel olvastam. A személyi higiénia elhanyagolása mindenféle elfertõzõdött fekélyek kialakulásához vezethet, ami pont kiélezett szituációban nem jön annyira jól. Itt is igaz, hogy a megelõzés sokkal kifizetõdõbb.
A kerti pottyantósba használat után szénát, faforgácsot, fûrészport kell szórni és nem lesznek kellemetlen szagok.
A legegyszerûbb megoldás a kerti pottyantós, ha megtelik, ásni kell egy másikat és ha emebben megérett a matéria, ki lehet szedni és trágyának fölhasználni. Az emberi ürülék az egyik legjobb trágya.
A most megszokott WC már nagyon rövid ideig lesz csak tolerálható a hatalmas környezeti terhelés miatt.
Jól modellezi ezt a kifordult -és milyen régen kifordult- világot.
Egy regenyben telefonkonyveket hasznaltak wc-papirnak...
Annak a lapjai is jók, csak könnyen szakadnak. ;)
A joggal foglalkozó köteteket meg eltüzelték a Holnaputánban. Azóta kedvenc film. :haha: