A befõzéses megoldás nem jó, 4 hét után tönkrement a tojás :cry: A megsütött és megszárított tojás viszont már 4 hónapos, színre, illatra, állagra semmit nem változott :thumbup Hátránya, hogy eléggé munka- és energiaigényes az elkészítése :(
Printable View
A befõzéses megoldás nem jó, 4 hét után tönkrement a tojás :cry: A megsütött és megszárított tojás viszont már 4 hónapos, színre, illatra, állagra semmit nem változott :thumbup Hátránya, hogy eléggé munka- és energiaigényes az elkészítése :(
Nem mûködhet minden, de tök jó, hogy megosztottad!
Hogy néz ki ez a sütési folyamat?
6 tojásból sütöttem rántottát, mindenféle zsiradék és olaj nélkül. Aztán kis darabokra szecskáztam, hogy gyorsabban száradjon. Aszalóval szárítottam, azt hiszem, egy napig. A lényeg, hogy az asztalon koppanjon, roppanva törjön. Ez a mennyiség egy fél literes befõttesüveg felét töltötte meg. Relatíve sokáig kellett áztatni, állagra nem volt rossz. Szerintem kajában simán okés. Ezt az adagot elkunyerálták a kutyák, nekik nagyon bejön mint nasi :)
Végülis nem kell végig az aszaló mellett állni, talán nem olyan rettenetesen munkaigényes. Az áztatást az evés elõttre érted gondolom...
Szárazon próbáltad megrágni? Úgy milyen?
Igen, evés elõttre vagy belefõzöd a kajába. Szárazon megrágható (mondjuk én jó alaposan feltrancsíroztam kb. körömnyi vagy kisebb méretûre). Az üveget kinyitva koncentrált fõtt tojás illat (szag :D) csapja meg az ember orrát. Kellemes, enyhe rántottaízt hagy a szádban.