Maga a légkifúvó is rejthetõ pl egy lyukas sziklaalakzatként. Növényként, stb.
Printable View
Csatolmány 8480
Itt a terv, már csak az üreget kéne megtalálni.
a falakat akár policarbonat trapézlemezbõl is el lehet készíteni, vagy pet lemezbõl, mivel a falnak csak vízszigetelési célja lenne, terhelést nem kapna. max egy két rúddal meg lenne támasztva derékmagasságban. Tehát az egész kamra úgy nézne ki mint egy hatalmas mûanyag palack szilikonnal összeragasztva. 1000% vízszigetelõ és könnyen a helyszínre szállítható feltûnés nélkül, tekercses anyagokból összerakható.
Zártszelvényhez is lehet vásárolni összekötõ elemeket, ilyen elemekkel méretre vágott szelvényeket (kb 2 méter) gumikalapáccsal össze lehet kalapálni.
akár 4 darab 2x2 méteres kockából egy 4x4-es fal könnyedén összerakható amire 16 négyzetméternyi lemezt kell felragasztani.
A 2 méteres zártszelvények ára néhány száz forint, könnyedén a helyszínre szállíthatóak akár gyalog is.
1 hét alatt tisztán pöccre szerelhetõ az egész bunker. 100000% lég és vízszigetelt. Egyedül az alapot kell megerõsíteni sûrûbb kötéssel, lemezzel, vagy ráccsal amire valamiféle mûanyaglemez kerülhet lég/vízzáró járófelületként.
Esetleg létezõ pincék, aknák szigetelése is megoldható szerintem ilyen lemezes megoldással. egyszerû vékony kb 1mm-es mûanyag lemezt tekercsben megvenni, jobb is ha átlátszó mert nyomon követhetõ vele az üreg szerkezete, de aki jobban szereti a pöcc dolgokat az vehet fehéret is. majd egyszerûen az illesztéseknél sziloplaszttal végig kell húzni az egészet.
Persze nem árt ilyenkor ha az aljzat kavics, törmelékmentes, esetleg lehet, hogy valamit alá kell rakni.
így bármilyen akna, pinceüreg, stb kiszigetelhetõ. kb mintha gipszkartonoznál.
Teljesen meghalt a fórum, hogy egy ilyen alapvetõ dologhoz senki sem képes hozzászólni?
Az persze megy, hogy csirke, meg haszonnövény. Mint valami agrár fórum.
BOL-ról meg semmi.
De hát nem is kérdeztél semmit. :)
BOL-ról 27 oldalnyi beszélgetést találsz itt: http://magyarprepper.us/showthread.p...g-Out-Location
Nem tudom, szerintem nem túl alap dolog hogy egy barlangot valaki szigeteljen. Én ilyenről még nem is hallottam. Egy barlang az általában huzatos, hideg, tágas, huzatos. Ebből kifolyólag nem hiszem hogy BOL-ra túl alkalmas lenne. Kiszuperált lakókocsi, konténer, kis faház, stb. mind jobb alternatíva lehet és még csak nem is annyira költséges. (Persze ez csak az én véleményem.)
Illetve ha barlang, akkor az a te földeden lévő barlang? Más helyére nem lenne jó ötlet berendezkedned, ha meg közterület akkor szintén nem a tiéd és ha beviszel oda valamit, azt szét is hordhatja bárki.
Ez nem életképes. A szigetelés egy pince esetében a betörõ víz ellen (is) véd. Ha a belsõ falra rakod fel, akkor szépen leválik.
Gondolom azért is szóltak kevesen a topichoz, mert nincs vele tapasztalata az embereknek. Pl.. nekem itt az alföldön nincs egyetlen barlangom se, a pincéket meg elõre szigeteljük nem utólag.
Ha találnál is egy barlangot, minek bele építeni egy kockát acélból és mûanyagból? Hogy belülrõl úgy nézzen ki, mint egy szép tiszta lakás?
Az sem világos, hogy hol keresnél ilyen barlangot? Magánterületen, természetvédelmi területen, állami erdõkben? Ha találtál, akkor neki állsz építkezni illegálisan, vagy megpróbáld megvásárolni a területet? Annak az esélye, hogy megvásárolható területen találj egy alkalmas barlangot, szerintem elenyészõ. Akkor inkább vegyél egy üres telket és áss egy megfelelõ méretû gödröt, csinálj egy szigeteléstartó aljzatot és falat. Szigeteld le, és utána építsd meg a tartó falakat, rá a födémet, felülrõl is leszigetelni és földet rá. Nem vagyok építész, de szerintem a mélyépítésben nem használnak könnyûszerkezetes megoldásokat.
Egyet értek Alpha véleményével: nem tûnik életképes ötletnek.
És meg sem lett említve a talajvíz, az esetleges föld alatti vízvezetõ rétegek, hiszen ha ennyire le lenne szigetelve akkor ez is szempont. Emelkedõ talajvíz esetén akár fel is úszhat az egész, ha nincs ami lenyomja. Ha van akkor meg betörhet a víz (ilyet láttam, szabályos kis gejzír alakult ki egy mélygarázsban). Ez szerintem úgy hülyeség ahogy van. Barlangban mint barlanglakás lehet élni, ha saját területen van. Én láttam ilyet Eger mellett, de már abban sem élt senki. Egy telek egy kis faházzal olcsóbb és biztosabb/komfortosabb ennél.
Oké, de a barlang rejthetõ. Stratégiailag fontos helyeken lehetnek üregek, ahová be lehet fészkelni az ellátmányokat. Régóta gondolkodom, ha nem is feltétlen barlangon de földalatti mûanyag bunkeren, hogy ezt hogyan lehetne kivitelezni.