Én is, de nagyon. :D
Printable View
Én is, de nagyon. :D
Egyelõre minden rendben. Nagyon szépen növekednek, erõsek a növények.
A vödrös változatnál lassacskán eljutok a töltögetésig. A nagy dézsában lassabban indult meg a dolog, valószínûleg a föld lassabban melegedett fel, mint a kicsikben, de ott is rendben minden.
Jó rájuk nézni. :)
Csatolmány 8718
Az Apokalipszis Mgtsz. bemutatja növekvõ mezõgazdasági termékeit. :D
Mgtsz. = megtoszhatja?
Az is egy értelmes név egy ilyesmi kezdeményezésnek :D
Igazából a mezõgazdasági termelõ szövetkezetre gondoltam. :)
De ez is egy hozzáillõ gondolat.
Meglátjuk, hogy mi lesz a végeredmény. Nagyon sokan próbálkoztak már hasonló módszerekkel, de a hozam sokszor elmaradt.
Holnap már elkezdem a vödröket feltöltögetni palántafölddel. A dézsa még ráér, ott van némi fáziskésés.
Csatolmány 8730
Nagyjából másfél hét telt el. Megvolt a második töltögetés.
Gyönyörûen fejlõdnek. :)
Végre asztali gép mellett ülök, így kényelmesebb írni, mint tableten. :)
Néhány gondolatot megosztanék veletek.
Ennek a termelési módszernek határozott elõnye, hogy jóval kevesebb munkát igényel, mint a szabadföldi burgonya termesztés. Akár nagyvárosi környezetben, erkélyen, háztetõn is megoldható. Prepper szempontból igen elõnyös.
Eddig, az elõkészületekkel együtt, a tároló edények kilyukasztása, megfúrása, megtisztítása, a földdel való feltöltésük, ültetés, töltögetés, tejjel való permetezés, nagyjából összesen két órámat vette el. Ez igencsak kevés.
Nem kell kapálni, hajlongani, nincsenek kártevõk, stb.. Egyszóval: kényelmes.
Már csak a hozam lesz a vízválasztó, hogy mennyire éri meg. Láthatólag jól érzik magukat a növények. A végén az is ki fog derülni, hogy dézsában vagy vödörben lehet hatékonyan termelni. Bár mindkettõnek meg vannak az elõnyei. A vödör sokkal mobilabb, akár átköltöztetés, menekülés szempontjából is.
Akinek van tapasztalata a ládás termesztéssel, szívesen veszem ha megosztja. Nem mindenkinek jött be a dolog, kíváncsi vagyok, hogy mi lehetett a kudarcok oka.
Szakmai oktató film zárt térben való burgonya termesztésrõl, extrém körülmények között. :D
https://www.youtube.com/watch?v=TJzOwy-HxYU
Csatolmány 8750
Megint eltelt egy kis idõ. Átéltünk viharokat, szelet és jeget.
Elkezdõdött a virágzás. Nem kicsit nõttek a növények. :)
Jól néznek ki. Már tényleg kíváncsi vagyok, hogy mit sikerült összehozni a felszín alatt. Nálunk az elsõ újkrumplikat pont a virágzáskor szokás felszedni, csak mondom ;)