A felreertesek elkerulese vegett, nem panaszkodok, sot kimondottan orulok, hogy jol megy az eladas. Csak egy kis infot akarok megosztani a munkamrol meg az arkepzesrol.
A legtobb kiadasom az anyagbeszerzes, a bslta fej es a nyel.
A fej: eleg valtozo de ugy kb a 2 es 25 font koze esik.
A legolcsobbak amiket bolhapiacon talalok azokat 2-8 font korul szoktam megvenni. Ezeket kicsit idoigenyes levadaszni mert utazni kell ertuk vasarokra.
Aztan vannak amiket az ebayen talalok. Azol 7-25 font kozott vannak.
Aztan a fa anyag nyelnek.
Van a kozelbe fatelep de ott csak ritkan van fa ami eleg kismeretu, vagnak meretre deszkakat de az megint dragulast okoz. A nagy deszkakat meg nem nagyon tudom feldolgozni itthon, nagyon sok munka ido.
Szoval ha talalok jo meretut az eleg olcso, 2-3 fontr jon ki egy nyel.
Aztan vannak a bolti nyelek, azol 5-20 font korul vannak, meret es fa fajta fuggoen. Ezekkel is kell meg dolgozni hogy jok legyenek.
Aztan az aprosagok.
A fem zaroekek, azokat ugy veszem 6 font egy 5os csomag.
A fa ragaszt, ezzel nem sporolok a legdragabbat veszem mert az a legjobb, 7,5 font egy 200mles tegely.
Utana a lenolaj, ebbol is a minosegit veszem 12 font egy 300mles tegely.
Es a vegen a postazas meg az ado.
A balta meretetol es sulyatol fugg. Egy atlag 700g ossztomegu 35cm nyelu balta 3,5 font postazni. A legnagyobbak amiket eddig postaztam 9fontba kerultek.
Az ado, az ebay levesz 10% ot a havi bevetel utan, ami egy 40 fontos baltabol mar 4 font minusz. Utana meg a paypal is levesz 1,7 fontot kezelesre.
Ha vannak privat rendelesek, instagrammon keresztul az jo mert nem kell az ebaynek fizetni.
Es ezutan jon a raforditott ido ami lehet 2-48 ora. Ha ragasztok, mint a legutolso darabnal a markolat panelt az mindjart 12 ora kotesi ido. Aztan 2 reteg olajozas, az is minimum 12 ora szaradasi ido retegenkent.
A fej rendbetetele is lehet 1-4 ora az allapotatol fuggoen, kb ugyanennyi ido a nyel is, kicsit tobb ha egy nagy deszkabol van.
Nagyjabol igy nez ki az arkepzese a baltaimnak.
Ha minden jol megy es olcson be tudom szerezni az alapanyagokat 10 font alatt ki tudom hozni az onkoltseget. Ez a legjobb mert igy 30-40 font korul tudom arulni ami jo.
Sajnos ez ritka igy inkabb a 40+ kategoria ami jellemzo.
Hat ennyi, remelem erdekes volt olvasni.