Valóban nem egy átlagos magyar pénztárcához van igazítva. De, ha azt nézed, hogy csak egyszer kell megvenned...
Vagy egyszer vegyél egy sz***t, az az elsõ alkalommal megbosszulja magát.
Printable View
Valóban nem egy átlagos magyar pénztárcához van igazítva. De, ha azt nézed, hogy csak egyszer kell megvenned...
Vagy egyszer vegyél egy sz***t, az az elsõ alkalommal megbosszulja magát.
Különleges egységeknek készült, különlegesen nagy pénztárcával. :)
Hát , igen inkább veszek egyszer jót ,mint sokszor sz*rt .
Bergen hátizsákot használ valaki ?
http://www.youtube.com/watch?v=_D_IDCKV5IM
hátizsák bepakolása.
A legjobb ahogy felveszi. Kipróbáltam és negyedóráig röhögtem, akkora.
Azért lehet valamekkora súlya annak a nagy pakknak. Mi van ha úgy veszi fel és megrántja a derekát? Én biztos nem úgy próbálnám a hátamra kapni azt a hátizsákot. :)
Hát, van némi súlya de nem vészes:)
Akkor berakom ide az BOB fórumra utalva:
Camelbak Ambush 100 oz, Coyote Brown, 3rd Gen
Csatolmány 290 Csatolmány 294 Csatolmány 295 Csatolmány 296 Csatolmány 297 Csatolmány 298
Az Én példányom már a harmadik generációs változata az Ambushnak, ami a katonák visszajelzéseinek, tapasztalatoknak, kutatásoknak, és fejlesztéseknek köszönhetõ. Megerõsített varrások és legmodernebb anyagok, katonai standardok szerint elkészítve.
Nagyon kényelmes konstrukció, teljes mértékben állítható.
Az itatón kiképeztek két darab zippzáras zsebet is. Az egyik maga a töltõ nyílás takaró-védõ lapja, melyet színtén zippzárakkal tudunk zárni és nyitni. Ide térképet kommunikációs eszközöket vagy egyéb kisebb dolgokat helyezhetünk. Ennek a felsõ részére pedig még egy tépõzár csík is került a Camelbak címke fölé, név vagy egyéb azonosító elhelyezésére.
Csatolmány 291 Csatolmány 292
Az alsó zseb dupla zippzáras záródású, sõt egy gyorsoldású csattal pluszban rögzíthetjük az itató felsõ feléhez. A zseb két belsõ felére hálós belsõ zsebeket varrtak, a hátsó fal részen ez két fele van osztva és pluszban pedig kapunk még egy mini karabinerrel ellátott kulcstartót is. A külsõ fél hálós része viszont egyben van és zippzárral van lezárva. Nagyon ötletes pakolási megoldásokat találunk itt. Ne feledjük a teljes ûrmérete a zsebeknek 9 liter! Azért ez nem kis hely! A zseb külsõ oldalán 3x4 (3 sor x 4 oszlop) sáv MOLLE pánt van felvarrva, ide aztán elég sok minden felfér.
Csatolmány 293
Tulajdonságok:
- Coyote Brown szín, LOW IRR anyagból (Infrared reflection- csökkentett infravörös visszaverõdés)
- Water Beast Reservoir – 33%-al erõsebb polyurethane tasak, amely olyan erõs, hogy akár teherautóval is átmehetünk rajta, életreszóló garanciával
- HydroGuard Anti-Microbial Technology, ezüst-ion technológiával kezelt itató, valamint szelep mely 99.9%-os hatásfokkal véd a gombák, baktériumok és egyéb fertõzések ellen, frissen és íz mentesen tartja a vizet.
- Több rétegû csõ szerkezet mely biztosítja az íz mentes, friss vizet
- HydroLink Big Bite Valve nagy alakú, szivárgásmentes ivószelep orvosi minõségû szilikon-ból
- HydroLink Bite Valve Cover amely védi a Big Bite Valve szelepet a külsõ hatásoktól, mint például: homok, sár, stb.
- HydroLink Modular Connection System Kapcsolódási rendszer pozitív záródású HydroLock -al, melynek segítségével gyorsan és könnyen cserélhetõek az elemek, akár tisztításnál akár kiegészítõk csatlakoztatásakor, például: NBC mask (gázálarc), In-line MicroFilter szûrõ.
- Insulated Tube Cover Hõszigetelt, neoprene-bõl készült csõ huzat
- OMEGA Access Port Nagyméretû töltõ nyílás a gyors és könnyû feltöltés, tisztítás vagy akár a jégkockáknak.
- Felfüggesztési pontok, mellényhez vagy hátizsákhoz való rögzítéshez
- Gyors kioldású vállpántok, melyeket leszedve, könnyen elrejthetjük a beépített zsebekbe.
- 1000D Cordura erõs, kopásálló külsõ huzat
- Két darab zippzáras zseb a különféle dolgoknak, eü cucc, MRE, kesztyû, stb…
- Mindkét oldalra kivezethetõ csõ
- Integrált MOLLE felfüggesztési rendszer.
- Kényelmes, tépõzáras, pánt rendezõ. Amely egyben tartja a felesleges hevedert
- Zárt cellás hõszigetelés neoprene-bõl, mely hidegen vagy melegen tartja a folyadékot órákon át.
- Mellkas pánt gyorskioldóval a biztosabb tartásért.
- Puha tépõzár hátul, a névnek vagy egyéb felvarróknak.
Specifikációk:
Kapacitás: 100 oz (3 L)
Méretek: 19 in x 9 in x 4 in (490 mm x 239 mm x 102 mm)
Ûrméret: rakomány – 550 cu. in. (9.0 L) o teljes ûrméret – 733 cu in (12.0 L)
Súly: Üres víztárolóval– 2.00 lbs (0.90 kg)
Feltöltött víztárolóval– 8.62 lbs (3.88 kg)
In action :D : Csatolmány 299
T72!
A Camelback rendszerrel mik a tapasztalatok?
Több helyrõl hallottam, hogy a terhelések(pl. ráesik a gazdája) hajlamosak szétnyomni a csatlakozásukat a vízellátó tasakon, csövön.
Emiatt kissé idegenkedek még a dologtól, de idõvel beruházok egyre, az biztos... :)
Hát ilyenrõl még nem hallottam.
Nekem eddig csak a szívókánál volt szivárgásom, az egyik típusnál (3 camelbak-em is volt), de megoldható az is.
Tudom ajánlani a Source cég hasonló itatóit, jelenleg ezt használom, kiforrottabb mint a Camelbak, és vmivel olcsóbb, mert nem kell a "névért" annyit fizetni.
Estére rakok fel arról is bemutatót. :thumbup