A CO2 módszerrõl csak pár hónapja olvastam, így én nem alkalmaztam, de ha fogom is inkább ömlesztett dolognál ( búza, zab, rizs, bab stb)
Printable View
A CO2 módszerrõl csak pár hónapja olvastam, így én nem alkalmaztam, de ha fogom is inkább ömlesztett dolognál ( búza, zab, rizs, bab stb)
Leginkább száraztészta, bab, lencse, liszt, cukor, só van benne eredeti csomagolásban.
Akkor megpróbálom, ártani csak nem árt.
Lehet nem fogalmaztam eléggé egyértelmûen. Ha a termékek be vannak csomagolva légmentesen, kvázi nejlon/celofánzacskóban akkor nem sok értelme van a szén-dioxidozásnak, mert az élelmiszereddel nem fog kapcsolatba kerülni, mivel az le van zacskózva.A zacskóban meg levegõ van gondolom és nem valamilyen gyári védõgáz (pl: nitrogén)
Csak jó lenne részleteiben ismerni a mibõl mennyiket, és a csomagoltak márkáit, hogy neked mi vált be.+
"hús, zöldség és hal, mert az valami durván sokáig eláll" ezekbõl is milyeneket javasolsz?
ha nem is itt, de valahol a kajásrészben kifejted légyszi.
a hordók barók, én is akarok.
A google most nem a barátom, de létezik nagy szájú szögletes ~ 35 literes mûanyag ballon, ami vésztárolásra is alkalmas. A földbe van beásva, abban hûtöm a sört, a kapacitása egy karton :)
Jobban kezelhetõ a hordóknál, fél kézzel lehet nyitni-zárni. És pont olyan mély, hogy az utolsó sört is ki tudom venni.
Egyszeru esoviz tarolo: http://www.youtube.com/watch?v=YzcCt...layer_embedded
Innen jott.
Tudtok BP-n esõvíz tárolására alkalmas, akár használt hordót iszonyat olcsón?
Próbáld meg méh telepen, persze ott csak vashordó van... olyan 20-25 kg, ha 100,-Ft/kg adják is 2000-2500-be megúszod.
nem rossz ötlet, de mûanyagra gondoltam..
A múltkor akartam venni vasszekrényt a méh-telepen, de elhajtottak a picsába, mert állítólag egy ideje már csak leadni lehet, vásárolni nem. Valami NAV féle szabályozást emlegettek.
Lehet, hogy nem ingben, mappával a kezemben kellett volna menni, hanem overallban és akkor kiszolgálnak ,de azért ez elkeserítõ...