Barátnõm hozta. Mondtam neki hogy rendben, de csak egy kicsit hozz hogy kipróbáljam. Erre hozott egy csomót. :hogymi:
Printable View
Barátnõm hozta. Mondtam neki hogy rendben, de csak egy kicsit hozz hogy kipróbáljam. Erre hozott egy csomót. :hogymi:
Szerintem a cukor és a só ( fehér mérgek) a legjobb eszközök a népesség csökkentésére/haszonszerzésre. Hiszen szinte mindenki használ sót és cukrot, napi rendszerességgel. Egy kicsit feldúsítják a cukrot, sót, mondván hogy így megmarad az állaga vagy valami hasonló "okosságot", aztán idõvel az arra érzékenyebb embereken megjelennek az ún. civilizációs betegségek. Persze erre van 25-féle gyógyszer, ami az egyik legnagyobb biznisz, mert a nyugdíj egy része csak erre megy el (és az öregek nagy része beveszi a gyógyszert). A Hunzáknál is megjelentek ezek a betegségek, mióta bevitték hozzájuk is a modern ételeket, konzerveket (azóta nem koplalnak, de milyen áron).
Én meg úgy kérdezem, hogy miért nem próbáljátok teljesen elfelejteni az édességet? Tényleg muszáj ezt a sok szénhidrátot tolni az arcunkba?
Régi korok embere is csak annyi cukrot vitt be a szervezetébe, amennyi volt az adott gyümölcsben. Vagy ha nagyon kellett valamihez, akkor méz. A méz azon felül, hogy remek édesítõszer több, mint 150 kedvezõ hatású anyagot tartalmaz!!! És még egy negatívot sem sikerült kimutatni. Asszem ezzel elmondtam mindent.
Ennyi.
A szirupokból a 100%-os juharszirupot próbáltátok már?
Így készül a nyárfa cukor. Ennél a sima cukor is jobb szerintem.
"A xilitol természetesen elõfordul egyes gyümölcsökben és zöldségekben, azonban az ezekbõl történõ kivonása nem gazdaságos. Az ipari méretû gyártás xilózból történik.
A xilitol gyártása során hemicellulóztartalmú mezõgazdasági vagy erdészeti alapanyagokból indulnak ki. A hemicellulóz egy gyûjtõnév, mely kémiailag nem egységes heteropoliszaharidokat takar, amelyekben a monomerek különféle cukrok (a xilóz mellett mannóz, galaktóz, ramnóz, arabinóz stb.) lehetnek, melyek aránya fajonként és növényi részenként változik. Xilózban gazdag néhány keményfa (nyír, bükk), a búza, rizs, zab maghéja, egyes csonthéjasok héja, a kukorica csutkája és szára valamint a cukornádbagassz. A leggyakoribb kiindulási anyag ezek közül a nyírfa és a kukoricaszár, a világ legnagyobb xilitolgyártója, a dániai DuPont Danisco vállalat nyírfából kinyert xilózból állítja elõ a xilitolt. Aprítás után a nyersanyagot nagy nyomáson és magas hõmérsékleten sósavval hidrolizálják, az így keletkezõ monoszacharidokból elválasztják a xilózt.
A xilózt ezután vagy vegyi úton redukálják, vagy fermentációval alakítják xilitollá. A vegyi redukció Raney-féle nikkelkatalizátoron, nagy nyomáson és magas hõmérsékleten történõ hidrogénezéssel történik. Fermentációhoz különféle mikroorganizmusokat használnak, melyek a xilózt xilitollá alakítják.
A xilitolgyártás nagy tapasztalatot igényel, ugyanis a redukció során a xilóz mellett a többi feltárt monoszacharid (mannóz, galaktóz, arabinóz) is cukoralkohollá (mannitol, galaktitol, arabitol) alakul, melyek közül a galaktitol fogyasztása kataraktához vezethet, így a xilóz kvantitatív elválasztása kritikus. Másfelõl a nikkelkatalizátoros hidrogénezés veszélyes és környezetszennyezõ eljárás. A kiindulási anyagok alacsony xilóztartalma miatt a technológia drága és sok hulladékot is termel, aminek elhelyezése problémát jelent: például mandulahéjból kiindulva a nyersanyag tömegének kevesebb mint 10%-a alakítható xilózzá, a visszamaradó magas lignintartalmú, viszkózus massza csak tüzelésre használható."
Forrás:http://hu.wikipedia.org/wiki/Xilitol
Elvileg az a hír járja, hogy a kutyák elpusztulnak a cukortól. Ami elég érdekes, mert van aki folyamatosan csokival eteti a kutyáját, a kutyának még sincs semmi baja. Talán csak az állateledel gyárak találták ki hogy a cukor megöli a kutyákat. :hogymi:
Csokiról már hallottam, meg hogy a macskát megöli a fagyálló. Csakhogy szerintem a macska nem olyan hülye, hogy beleigyon a fagyállóba.
Nekem is az a gyanúm, hogy ez a xilit nem lehet valami nagyon egészséges dolog, ugyanis az emberi szervezet/DNS aligha találkozhatott vele az elmúlt néhány évtízezredben egyszerre milligrammnál, vagy mikrogrammnál nagyobb adagban.
Régen fagyállónak glicerint használtak. Három értékû alkohol, még a pálinkában is benne van egy kicsi az aroma anyagokkal, édeskés jellegzetes íze van, természetes anyag amit mesterségesen is elõ lehet állítani. A mostani fagyállók etilénglikol alapúak. Mesterséges vegyipari termék. Édes ízû, egy kis csípõsséggel. Mint egy menzást tea vagy olcsóbb kannás forralt bor. Mérgezõ. Ezért szoktak a fagyálló ivásba belehalni a hajléktalanok. Így neked sem ajánlom a fagyállót ivásra...