Alufólia is jól jöhet, lehet benne sütni és tálat vagy edényfedõt is lehet belõle hajtogatni.
Printable View
Alufólia is jól jöhet, lehet benne sütni és tálat vagy edényfedõt is lehet belõle hajtogatni.
Hintõporral meg hipóval nem jutsz be üresen álló, de lezárt épületekbe, telkekre, ha elfogy a cucc, és el kell indulni keresni valahol...
on
távcsõ
Vadonban értelemszerû, de városban is jó szolgálatot tehet. Természetesen nem a vadászok, vadõrök által használt kéttéglányi alkalmatosságra gondolok, ki méretben is van már nagyon jól használható cucc.
Ja , btc 12*50 , a kedvencem .
Kicsit össze vagyok zavarodva.
Tehát van a zsákodban nem tesztelt kínai ejtõernyõzsinór kópia, amit ereszkedés biztosítására is szeretnél használni. Az eredeti kibír 250 kilót, de mennyit bír a kópia? Rábíznád magad?
Leheletvékony túlélõ fólia, ami nagy eséllyel egyszer használatos - praktikus volna a többszöri használatos tartása, mert nem lesz lehetõséged cserélgetni, ha meg átfúj rajta a szél vagy bepókhálósodik, semmire sem lesz jó.
Zeblámpa cree leddel - ami hasznos, de mennyi az üzemideje? A legtöbb kínai lámpából a maximális fényerõ kipréselése a gyártók célja, de arra pont ritkán van szükség, max. fegyverlámpánál vagy elvakításra. A Zebralight h501 lámpám akár két hétig is biztosít olvasásra alkalmas fényt (2,5-3,5 lumen) normál használattal egyetlen 2000 mAh Sony Eneloop NiMh aksival, mellette 96 lumenes fényt nyom flood patternnel.
Mini iránytûvel próbáltál ismeretlen terepen navigálni? Tapasztalatom szerint a mûanyagok alkalmatlanok ilyen funkcióra a gyatra gyártási minõség miatt. Amire szükséghelyzetben rábízhatod magad azok a következõk:
TruNord
NATO Peyser
Marbles
Best Glide Tracker
Ne csapd be magad, hogy felkészültél.
Ha túlélésrõl van szó, akkor csak a legjobb minõségû, legtartósabb és csakis személyesen TESZTELT eszközök jöhetnek szóba, mert az életed múlhat rajta, amikor szükséged van rá.
Ha már hosszútávú, rend nélküli állapotok!
Én a karbantartásra használatos dolgokról sem feledkeznék meg:
- fenõkövek (baltához is) legalább típusonként egy-egy.
- ráspoly (fûrész élének a karbantartásához) egy-két darab.
- mûszerolajok, zsírok, fegyverolaj, stb. Típustól függ a tárolandó mennyiség. Ennek pontos felméréséhez érdemes figyelni, hogy most mennyit használsz pl. havonta és azt felszorozni min. másféllel!
Mert ezek nem biztos, hogy elérhetõek lesznek vagy könnyen elõállíthatóak. Mégis nélkülük a legjobb szerszámod is gyorsan el fog használódni!
Az utángyártott dolokról nincs mit mondanom! Kuka!
A gombiránytûk tényleg csak hozzávetõleges tájolásra alkalmasak. Visszaszögelést pl. nem is tudsz velük elvégezni. Pedig az is sokszor kell. Mégha csak úton létünk soán a duplacsekkolásra is akarjuk elvégezni, hogy tartjuk-e az irányt. Éjszaka a csillagok alapján pontosabban tájékozódhatsz, mint egy gombiránytûvel bohóckodva.
A CREE LED-rõl csak annyit, hogy egy társadalmi borulás esetén kétlem, hogy lesz az elsõ boltban! És ezt most mondom mindenkinek: keressetek közönségesebb megoldásokat! MINDENBEN! Elemekbõl csak a AAA-vel vagy AA-val mûködõ cuccok pl.! Nem a gombelemek, meg mindenféle fehér holló. Mert ha be is jutsz valahova ceruzaelemet sokkal hamarabb találsz bárhol! Zseblámpákba is a sima kis égõk hamarabb fognak passzolni! Azokat még más mûszerbõl, gépbõl is ki lehet szedni és használni a zseblámpádban, ha passzol a menet. Nem lesz hiper-szuper fénye, de jobb, mint a vaksötétben kódorogni. Persze egy jó CREE LED esetében sok az az 50.000 üzemóra. De! Minden magyarnak Olight és hasonló száz dollár feletti csodalámpája van, hogy az az üzemidõ biztosan annyi legyen? A kínai fosnál még egy Magliteot is többre tartok a régi izzójával!
:-) Ebben a lámpa témában nem értek egyet a hagyományos izzókkal - az üzemidõ és az érzékenység miatt.
Ha már összeborul minden, sok ledes cuccot fogsz találni, szinte már minden gyerekjátékban az van.
A Maglightból is van a két góliátos nagy ledesem, nem is tudom, mikor volt benne utoljára cserélve az elem, sokszorosáig bírja, mint a hagyományos izzóval és 300 méterre elvilágít, keresésnél hasznos.
Alacsony fogyasztás, hosszú élettartam, érzéketlenség a nedvességre, leejtésre. ez mind a led mellett szól. Ha kipróbálod, egy drótra kötött ledet víz alatt is tudsz használni minden védelem nélkül, tökéletes megoldás.
Néhány ezer forintért lehet rendelni a legnagyobb fényerejû drop in modulokat is rendelni a dealextremerõl ingyenes házhozszállítással Kínából. Érdemes venni egy marékkal, örök élet és egy napig elég lesz cserére.
Az AA aksival hajtott dolgokra szavazok én is, minden elemes dolgom azokkal megy (a nagy maglightot kivéve). Akkumulátorból pedig a SANYO Eneloop a standard, hosszú ideig megõrzi a töltöttségét és jobban bírja a töltési ciklusokat, mint a többi gyártó termékei, ne vegyél mást, ha nem akarsz pénzt kidobni. Jó töltõ kell hozzá, a Maha/Powerex 9000 bevált darab, cellánként tudod szabályozni a töltõáramot.
Traveller: nem azt mondom, hogy a hagyományos izzó jobb, mint a CREE LED. Csak azt lehet, hogy könnyebben találsz. És nem feltétlenül másik zseblámpában. Lehet, hogy más árukból is jó lesz az izzó méretben arra, hogy beletedd a lámpádba. Nekem van 3 modern lámpám, de ez mellett van US Army pipalámpám is még a régi izzóval. Így bármit találok tudom hasznosítani. ;)
Wannabe: Persze nem mindenkinek van a drága cuccokra pénze. Az én életszínvonalam is akkorát zuhant, mint egy állat, amióta visszajöttem Írországból. Ez K***** ****** helyzet most. De, nem feltétlenül kell lemondani a minõségi cuccokról! Katonai boltokban sokszor hagynak bizományiban kincseket jó áron. Licitálni is lehet különbözõ internetes oldalakon jó dolgokért. Sokszor a hírdetõ nem is tudja mi féle aranyat érõ cucc van a kezében és "elherdálja". De turkálóban is láttam már svájci hegyivadász bakancsot 5.000-ért! Nem akartam hinni a szememnek. Persze, milyen az élet: pont nem volt jó méret! Tehát lehet venni jó motyót is olcsóbban, csak nyitott szemmel kell járni és akkor nem kell a kajapénzt elvenni rá.