Nekunk egyszer a trabi rohadt le sok-sok eve, meg gyerekent, mindig van nalam konyv, akkor Adrian Mole osszes volt, en elvoltam, mig apam szerelte, ocsem meg majd megbolondult az unalomtol. Nem volt felkeszulve...
Printable View
Nálunk elég büdös a csapvíz, meg az íze se a legjobb, főleg nyáron. Télen van hogy iszok belőle, de akkor már inkább a palackos víz. Hiányzik a finom friss magyar csapvíz.
Nálunk (hát most elárulom: Szolnok) óriási vihar volt az éjszaka.
Jégesõ, kisebb tornádó...
Éjszaka pakoltam, rakodtam, reggel meg takarítottam, fertõtlenítés, stb...
Tõlünk egy utcára lévõ, hatalmas magtisztító-mûemlék-toronyház-raktár tetõjének 2/3-át levitte. Olyan 160m2-ni palatetõt, komplett gerendázattal, faanyaggal.
Hála jó istennek mi olcsón megúsztuk...
Más már nem annyira, de személyi sérülés nem volt.
Több épület teteje beszakadt, kocsik rongálódtak meg, egész udvarokat beterített a törmelék pala és gerendázat.
Délelött jöttek a katasztrófavédõk nagy kosaras renault-val hogy majd csinálnak vmit a tetõvel, fél óra munka utána a daru úgy döntött, hogy fent maradt és letiltott. Több óra szenvedés, telefonálás, internetes segítség és hasonlók után annyit tudtak csinálni, hogy leeresztették a kosarat a gép elé, de a helyére nem tudták visszarakni. A talpalókat sem tudják behúzni. A gyártó szervízkocsiját hétfõn 10-11 körül igérik, svájcból...addig ott dekkol a darus, közvetlenül az épület elött, aminek a maradék teteje bármikor elindulhat, jah és megint villámlik...
Elszomorító, hogy ilyen technikával védenek-mentenek minket.
Csatolmány 223Csatolmány 224Csatolmány 225Csatolmány 226
Nem gondolkodtál vízszûrõn?
Mi megúsztuk tegnap. Érdekes hogy egy sávban tarolt, onnan északra és délre 15km-re még esõ sem volt.
http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/jegeso_szombathelyen
Érdemes lehet ilyet venni az ablakokra. Méretre vágni őket és valami akasztót rakni rájuk, hogy 5 perc alatt az összes ablak elé fel lehessen tenni.
http://4.bp.blogspot.com/_23wQqZKqK0...0+15-47-01.JPG
Esetleg az autó tetejére is? Végül is csak néhány négyzetméter lenne, rádobni a kocsi tetejére és az összes szélvédő megmenekül. Nem egy nagy összegű befektetés.
Vettem egy kötszer csomagot a Lidl-ben 2000-ért. Nem bontottam ki, mert szépen be van fóliázva, de jónak néz ki...
Így most van összesen három eü dobozom, egy a kocsiban (kötelezõ), egy olyan, amit már 15 éve gyártottak és ez.
Magyarországon a Katadyn-en kívül van elérhetõ vízszûrõ? Emlegettek valami kínait, ami még elég jó. Látott ilyet már valaki?
T72,
ez nagyon durva! Nálunk csak egy kis esõ volt. (nem vagyunk túl messze egymástól...;))
mit csináltam ?
kipróbáltam a LIDL-ben és ALDI-ban kapható grillgyújtót. szerencsére óvatosan jártam el.
kb . 30-40 cm lánggal ég a csajkában nem tudsz melegíteni mert az oldalain túlcsapnak a lángok. iszonyatosan kormól és szaga is van. csajka eldob gyorsforraló edényben felmelegített vizet tényleg ( forrást nem vártam meg) de az edény is annyira kormos volt hogy kb 10 percet sikáltam mire tiszta lett.
tudom tábori körülmények közt mindegy de NEM, mert semmit nem tudsz a közelébe tenni mert minden kormos lesz.
most valami más megoldást kell találni hogy csajkában is lehessen vizet forralni és kaját csinálni.
szerintem a zselés forraló jó lesz kipróbálom és megírom majd.