...ez nem saját ötlet ,úgy láttam....egész csirkét fel kell tûzni egy karóra,fejjel felfelé,és leszúrni a földbe,rá kell borítani a vas vödröt,köré és fölé tábortüzet kell rakni és mire leég kész a csirke...
Printable View
...ez nem saját ötlet ,úgy láttam....egész csirkét fel kell tûzni egy karóra,fejjel felfelé,és leszúrni a földbe,rá kell borítani a vas vödröt,köré és fölé tábortüzet kell rakni és mire leég kész a csirke...
Készül a karácsonyi vacsora : sült kacsa kemencében ... finom lett nagyon .
Csatolmány 1361
Csatolmány 1362
<OFF>
[QUOTE=Grafitos;21360majd képet kérhetnénk, hogy miben sült a kiskacsa?[/QUOTE]
Én látok ott a képeken egy bonyhádi kacsaütõt, szerintem abban sült... :D
</OFF>
Háát õszinte leszek , kemencének építettem egy barátommal , a vasajtót is egy barátom készítette, aztán feltettem pár kemencés fórumra de úgy lefikázták ,hogy elment a kedvem kicsit a fórumozástól is . azt irták,hogy ez egy kerti tûzrakóhely és ,hogy szalonnál kívül ebben mást nem lehet sütni . Ehhez képest rengeteg pizza, kenyér ,kalács , malac stb.. finomság megsült benn , sokszor emlegetem a vendégeimnek amikor jókat eszünk ,hogy ez sokak szerint csak egy kerti tûzrakó....szóval nem tudom minek nevezzem, kerti sütõ talán .....
Így készült
Csatolmány 1366
Ilyen lett
Csatolmány 1367
Csatolmány 1368
Csatolmány 1369
Csatolmány 1370
Csatolmány 1371
ennyit így este étvágygerjesztõnek, ha nyáron csinálunk egy túlélõtalálkozót , süthetünk bármit ,hogy legyen mit lesportolni utána :)
Ha az egyik oldalára teszed a tüzet, jól átcsap a másik oldalára a láng, és felmelegíti azt?
Merre van a kémény? Nem csap be a láng a kéménybe? Mert ebben az esetben veszteséges lehet.
Nem értek hozzá nagyon, de valamikor áttanulmányoztam a témát.
A kémény középen van , amikor becsukom az ajtókat és a hõt benn szeretném tartani akkor egy cseréppel a kémény nyílás 90%-át letakarom így a meleg benn marad .Persze ez már csak amikor jó vastag parazsam van. Ha lánggal sütök pl. Pizza akkor nyitva az ajtó és jó száraz akácot teszek az egyik oldalra ami szépen átfordul a pizza fölött és felürõl is süti azt . De szoktam csak parázsnál csukott ajtónál is pizzát sütni max. késõbb lesz kész . Ennek a sütõnek a lényege az olcsó elõállítás, nekem az egész nem került 30-40 ezer ft-ba . Egy ismerõsöm majdnem 1 millió ft-ért csináltatott mesterekkel igazi búboskemencét aztán évente egyszer sütnek benn valamit , akkor inkább ez ...:)
Hú de jól néz ki ez a sütõ! Mi is valami ilyesmit tervezünk majd csinálni itthonra, bár én nem ilyesmi kialakításút gondoltam, de ez sem tûnik rossznak.