A tejszín és kakaópor az finom, de tejfölösrõl még sose hallottam. :eek: Talán egyszer kipróbálom.
Printable View
A tejszín és kakaópor az finom, de tejfölösrõl még sose hallottam. :eek: Talán egyszer kipróbálom.
Az a titka, hogy nem szabad frissföl, vagy más, állítólagosan tejfölre hasonlító vegyszerbõl csinálni. Mondjuk azokat egyébként se lenne szabad megenni...
Én szoktam csak úgy magában is, meg kenyérrel is.
Sós palacsinta..nagyanyám csinálta nekünk..
Azt hiszem csak liszt és annyi víz, hogy folyós legyen..kis só, sütõpor és kevés olaj..ennyi a tészta.
Kisütötte, mint a palacsintát és fokhagymás tejföllel kente le, majd tölteléknek házisonkát, kevés kolbász, meg hagymát pirított - ezt betekerte
Lehet még bele reszeltsajtot is rakni+újhagyma, paradicsom hozzá
Az nem a krupmlilángos inkább? Az a kompér a lazsu elõtt szerintem egy fontos összetevõre figyelmeztet:)
A krumplilángos az már nagyon úrias kifejezés, egyébként ugyanaz. :)
Lehet hogy nagyanyó találta csak ki és ez nem is egy rendes étel...minden esetre nagyon finom és az én családomban tovább öröklõdik az ezüsttel együtt:haha:
Spenótos Röszti, Csicsókára átkomponálva.
Csatolmány 5184
Kép az általunk sütöttrõl készült.
30 dkg Csicsóka
2 tojás
1dl tej
10 dkg füstölt sonka
1 gerezd fokhagyma
15 dkg bébispenót
só, õröltbors
2 evõkanál Olíviaolaj
Elkészítés:
A sütõt 200 fokra elõmelegítjük. A burgonyát meghámozzuk, vastag lyukú reszelõn
lereszeljük. Egy tálban összekeverjük a tojásokkal, a liszttel, 1 dl tejjel, sóval,
borssal, és a vékony csíkokra vágott sonkával. Kevés olívaolajon egy gerezd
fokhagymával együtt megfonnyasztjuk a spenótot, és a krumplis masszához keverjük. Egy
kb. 20x28 cm-s tepsit kibélelünk sütõpapírral, belekanalazzuk a masszát, elsimítjuk,
majd 200 fokon 15 percig sütjük. A hõfokot 230 fokra emeljük, és újabb 15 perc alatt
pirosra sütjük a tetejét. Hidegen és melegen is szeletelhetõ.
Eredeti recept ITT olvasható. Köszönet jólelkû fórumtársunknak, a Csicsókáért.