Én fõzve megenném ezeket. Csajkába forralt vízben + tesco-s zacskós húslevessel, és még így is a bogarak lennének a legjobb részek a levesben. :)
Printable View
Én fõzve megenném ezeket. Csajkába forralt vízben + tesco-s zacskós húslevessel, és még így is a bogarak lennének a legjobb részek a levesben. :)
Én kollégiumban laktam elég sokat. Úgy mondtuk, hogy a kutyasz.rt csak akkor nem esszük meg, ha légy szállt rá, mert az undorító...
Szóval félre a tráféval, ahogy a képen is látom, a kecsap befigyel a végén.
A kecsap univerzális ételízesítõ, gyakorlatilag a csokoládés és a nagyon cukros ételeken kívül szinte bármit fel lehet javítani, ehetõvé lehet tenni vele. Ha elég jó minõségû (értsd, aroma helyett van benne 50-60% paradicsom), akkor a tápértéke is magas, van benne só és egyéb ásványianyagok. Meg múgy is szeretem.
...ebben nincs semmi szörnyû vagy gusztustalan,egy kis valóban friss táplálék..bár a hipermarket felvágotthoz szokott nyomor nem tudom mit kezdene vele,ha nincs egy kis döglött patkány,egér ürülék,vagy romlott hús benne már nincs is zamata ..ha valakit vizuálisan zavar,össze lehet zúzni és bele keverni valamibe..pl gilisztát már próbáltam így...csak a bogarak béltartalmának kiürítése azért nem árt...de lehet elpusztulnak a bacik az olajban,,,,,
:admire: Grilles maci elbújhat melletted! :D
Ha megkérlek, bemutatod a menüt?
A kechup az chiliszósz volt...a tücsköt már megkóstoltam nélküle, nem volt rossz de szósszal határozottan finom:)
Szóval a tányéron figyel:
1 hosszúkás csíkhalféle-nem tudtam beazonosítani...szerintem kis csatornákban, állóvízekben élhet
3 tücsök
1 baromi nagy sáska
1 ropogósra sült kisbéka
3 lárva
1 srimp-ez nem is tudom mit keresett ott...ez mindennapos élelem arrafelé
A kisbéka, meg a csíkhal volt a legfinomabb..utána a rák, majd a lárvák..ezek elég krémesek belülrõl, de a sütés sokat segített állagon és ízen egyaránt. Utána a sáska..aminek a teste finom volt, de a lába és a szárnya kihagyós. A tücskön túl erõs a kitinpáncél..ropogós volt, mintha rákot ennél a páncéljával együtt:thumbup
Tanulság: minél puhább testû valami, annál finomabb olajban sütve..metaxával jobban csúszik a rovarvacsi
Ja és ez ott nem fér bele a szükségélelem kategóriába..inkább a mindennapi kenyerünk-be
Csatolmány 2009
Nem beleztem ki semmit..elvileg minden része ehetõ
A béka és a hal is annyira át volt sütve, hogy nem is éreztem csontot benne
Akitõl vettem nem tudott angolul...csak alkudozást visszautasítani tanították meg..szerintem amelyik fehér és nem sárga, vagy egyéb élénk színû az ehetõ
Ha már itt tartunk, hazánk meztelen és házas csigái mennyire valók ember gyomrának? Ill. a kõrisbogáron kívül akad még potenciálisan halálos a rovarfelhozatalban? Én ugyan már 11 éve megvagyok hús nélkül, de a kutyáknak egyszer fõztem éti csiga-ragut. Hát, kétnapi éhezés után is csak májkrémben voltak hajlandóak törõdni vele. :D Pedig kipróbáltam sütve, fûszerezve is, de határozottan undorodtak tõle. Valami recept rájuk ínségeledelként? Elvileg nagyon laktató, és könnyen tenyészthetõ a kert végében.
....az én kutyám élvezettel vadászik légyre és jóízûen elfogyasztja......ha rákattan a tücsöklyukra addig nem hagy békén míg ki nem csalogatom,simán elropogtatja...a múltkor a változatosság kedvéért vettem neki párizsit,nem ette meg...azt hiszem amit a kutya( és a macska ) megeszik az nekünk is fogyasztható,de amibe beleszagol és elfordul attól jobb óvakodni.