Te látod a statisztikát, de szerintem realista és pesszimista közöttibõl lesz a legtöbb...azért ez mégiscsak egy prepperfórum...szeretnénk hinni hogy realisták vagyunk, de a prepperkedéshez kell egy csipetnyi pesszimizmus is azért..
Printable View
Lehet, bár elég sok olyan boldog és sikeres ember van, akik prepperek. (Elég csak néhány nagyobb Youtube csatornára nézni.) Csak azért mert valaki a világ problémái, vagy katasztrófák miatt aggódik, az az életben még lehet optimista a családjával, barátaival, embertársaival, üzletével, pénzügyeivel kapcsolatban.
Igen..épp ezért írtam, hogy egy "csipet pesszimizmus"! Én sem tartom magam túlságosan borúlátónak (ha a 3. VH eljövetelét leszámítjuk:) mégis fontosnak tartom a felkészülést..
Az hova voksoljon, aki szerint az emberiség tuti kinyírja magát, de azért megpróbálja kihozni a legtöbbet magából meg a helyzetekbõl, miközben sodródik az árral (nem akar megmenteni mindenkit)?
Én a két véglet között ingázok 0 realizmussal XD
Amúgy pár napja figyeltem magam, és sikerült úgy gondolni a prepperkedésre, hogy közbe jól érezzem magam, sõt kacagásig is elmentem, szal lehet nem zárja ki egymást, a szeretet átvilágítja a sötétséget :D
Ez nem prepperes felmérés, ez úgy általánosságban mindenre vonatkozik. Családra, barátokra is, mindenre, én ezért szavaztam a 4.-re. Ha csak prepper szempontból értékelném hogy milyen vagyok, akkor 3.-ra szavaztam volna (Realista).
Az optimista angolul tanul.
A pesszimista héberül.
A realista meg lõni.
Én ezeken már túl vagyok. :)
Én meg szerintem mindhárom vagyok, lehetséges-e?
Optimista vagyok, mert ó dolgok történnek, ha az ember képes meglátni a jót. Realista vagyok, mert mindig igyekszem azt látni, ami valóban történik. Pesszimista is vagyok, mert mindig nagyon leadom a szintet, hiszen úgyis lesz, ami még alulmúlja.
Hát így :) Mint minden kategorizálás, ez sem mûködik 100%-osan :)
Én Realista és Pesszimista közöttimet inkább úgy fogalmaznám meg, hogy szeretném ezt hinni, hogy realista vagyok, de van annyi önkritikám, hogy tudjam, ettõl eltérek gyakran... nagyobb részben térek el a borúlátás felé talán, elsõ sorban a világ dolgait illetõen, a saját tyúkszaros kis életemmel kapcsolatban hajlamosabb vagyok a derûlátásra :D
Olyan válasz miért nincs, hogy Pesszimista és Optimista? A világ egyre sz@rabb, de túl fogom élni.