Ha besoroznak és a háborúba küldenek, szerintem elég kis részben fog rajtunk múlni hogy hazajövünk-e :(.
Parancskövetést várnak el nem agyalást. Hiába tudod hogy a halálba küldenek a parancs az parancs.
Ha besoroznak és a háborúba küldenek, szerintem elég kis részben fog rajtunk múlni hogy hazajövünk-e :(.
Parancskövetést várnak el nem agyalást. Hiába tudod hogy a halálba küldenek a parancs az parancs.
Nem akarok senkit sem megzavarni az álmodozásból de ha háború lenne akkor nem igazán lenne lehetõség megsunnyogni a katonai szolgálatot ,kár ezen agyalni . Én sem akarok senki miatt megdögleni de ha egyszer megjön a behívó akkor a lehetõ legrosszabb döntés lenne a lelécelés . Ettõl még egyetértünk abban ,hogy mások miatt meghalni hülyeség de sajnos ez nem a mi döntésünk lesz , belekényszerítenek minket ahogy tették azt a történelemben már nagyon sokszor .Egyébként nem kell megijedni elõször az aktív hazai katonai állományt vetnék be , utána jönnének a tartalékosok aztán a hadkötelesek és ezután jönne csak a civil nép de addigra már gyakorlatilag mindegy is lenne :)
A kérdés az, hogy hagy a sok hadra fogható fiatal külföldön van (fél millió ember), akkor kire lehet számítani ha 1-2 napon múlik az ország védelme?
Nem tudom mennyi az aktív és a tartalékos állomány de biztos vagyok benne hogy olyan elenyészõ számú és rosszul képzett a nagy többsége,gondolom rosszul felszerelt szóval hamar elfogynának ha meleg lenne a helyzet. Aztán jönne a sorozás (amit gondolom ez a birka kormány a legutolsó percekig halogatni fog) hiába lennének már régóta egyértelmû elõjelek hogy itt bizony háború lesz. Szóval sanszos hogy a sorkatonák meg mégannyira se lesznek kiképezve. Meg õszintén végig nézel a mostani sorkötelezett generáción mit látsz? Vagy elhízott vagy egy metroszexuális buzigyerek aki másra se jó minthogy facebook szelfiket csináljon az idióta ecsetfejérõl.
Hadra fogható, de kiképzetlen. 2004-ban szüntették meg a sorkatonai szolgálatot. A 28 évesnél idõsebb férfiak kaptak valamiféle alaki és fegyveres kiképzést, tudják mi a parancs és azonnal fegyvert lehet adni a kezükbe. A 30-40 éves korosztály nagy része itthon van, õket lehet azonnal kiküldeni a kialakuló frontra.
"Vagy elhízott vagy egy metroszexuális buzigyerek aki másra se jó minthogy facebook szelfiket csináljon az idióta ecsetfejérõl. "
Ezen jót röhögtem ,de nagyon igaz .
Egy kis érdekesség: most, mikor az Al-Kaida Állam (nem Iszlám, mert semmi köze az iszlámhoz) veszélyezteti a kurdok által lakott részeket, nõk, férfiak, idõsek és fiatalok együtt fogtak fegyvert. Fizetés nélkül és sokszor akadozó ellátás mellett jelenleg is a frontvonalon harcolnak és (hírek szerint) sikeresen védekeznek. Sokan meghalnak közülük nap mint nap és a tábornokok azt mondják, hogy korántsem a teljes haderõvel ostromolják õket a szélsõségesek, mert még Bagdadot akarják elõbb bevenni és csak után fordulnak észak felé teljes erõvel. Szóval politika ide vagy oda (még saját államuk sincs!), van mikor az élettered veszélybe kerülése miatt kell fegyvert fognod nem pedig a hízott gyökerek miatt, akiknek a fiaik elsõként lesznek kimenekítve. Amikor valaki azt mondja, hogy nem tudja megvédeni a családját személyesen és nem tágít (kicsit én is ezt érzem), annak lehet (nekem is) el kell gondolkodnia azon, hogy egységben az erõ és csak úgy tehetünk valamit a védelmük érdekében, ha pár száz kilométerrel odébb fegyvert fogunk és egységesen ellenállunk (lásd pesmergák, akik mai napig tartják a vonalaikat, sõt ellentámadásba lendültek...NÕK! is). A menjünk másik országba (ne adj isten kontinensre :)) háborúzni elvvel NAGYON nem értek egyet én sem.
Nálam mint tudjátok a lelépés volt tervben. Korábban írtam is róla, hogy délen hagynám el az országot a zöldhatáron a családommal. Illegális határátlépéssel van a legnagyobb esély a lécelésre és lényegesen életszerûbb, mint elkötni egy kisgépet és egy szigetre távozni. Vannak esmerõseim közvetlen a határ mellett elhelyezkedõ kis faluban. Ismerik a környéket, mint a tenyerüket és segítenének a bajban.
Ez volt a terv, aztán az élet csavart rajta egy szép nagyot. Feleségem kapott egy nagyon jól fizetõnek kinézõ (200 felett) állásajánlatot a honvédségtõl. Hadnagyi rendfokozata lesz és érdekes munkája.
Sokat gondolkoztunk, hogy pont egy ilyen nemzetközi feszültségekkel teli idõszakban érdemes-e belépni a seregbe...Végül igent mondott! Ez mindent borít háború esetén. Asszony nélkül természetesen nem megyek sehova..inkább megdöglöm itthon a fronton. Ráadásul rádiós Uralsofõr vagyok..azokat elõszeretettel kapják le az elején:)
Szóval mi beragadtunk, mert kockáztattunk és inkább egy jelenleg jobb életet választottunk...a jövõ majd megmondja jól döntöttünk-e!
Öreg vagyok, partizánnak állok. Esetleg városi gerilla leszek. És ez nem vicc.
A. L. Ias ! Egy dologban tévedsz. A kiképzetteknek is sürgõsen egy felújító képzésre van szüksége bármiféle feladathoz. Ez minimum két hét.