Én igazából arra lennék kíváncsi, hogy egyáltalán mi kerülhet ennyibe egy szülésen? Gondolom akinek van tb-je, annak ez benne van az árban.
Printable View
anyatej híján sem kell feltétlenül elpusztulnia a babának, délamerikában sok helyen összetört avokádót adnak a gyereknek, ha nincs pénz kajára és nincs tej sem. persze Mo-n ha összeomlás van, akkor avokádó sincs, ideig-óráig el lehet lenni cukros vízen, szétfõtt rizsen vagy más gabonafélén. plusz van egy természeti csoda, hogy a nem szoptató nõ is képes a szoptatásra valahogy ha van éhezõ baba a közelben (bár erre azért nem alapoznám a saját gyerekem táplálását). Plusz ott vannak az állatok tejei, a tehén vagy kecsketej is jobb, mint a forralt víz.
De azért - a baba korától függõen - igen jó esély van az elvesztésére, tekintettel az éppen fejlõdõ immunrendszerre, és az összeomláskori higiéniás szint csökkenésére. A járványok mellett a csecsemõhalandóság is azonnal megugrana összeomlás esetén, különösen akkor ha a baba még nem kapta meg a kezdõ oltásait.
angliaban sem kell fizetni a szulesert, meg halapenzt se kell adni a dokinak:)
ha dolgozol es fizeted az adot van egeszsegugyi biztositasod is ami a szules korhazi koltsegeire is kiterjed.
Ismerek egy idõs hölgyet. Mikor õ született, a családjának igeny hányattatott sorsa volt. Nem volt anyatej, tehéntejre allergia jött. A közeli étterembõl vitték minden nap neki a hal ikrát és folyós pempõvé fõzve az volt a tápláléka. Úgy látszik, ez mûködik.
Ahonnan hordom a kecsketejet, ott van egy állatgondozó férfi, aki kecsketejen nõtt fel, mert az annyának nem volt teje. Elég egészségesnek néz ki! A kecsketej antiallergén, így a tejérzékenyek is ihatják. Én azt adnék a gyereknek ha nem lenne semmi étel a számára.
A rokonságban az egyik kislányt tejbegrízzel táplálták anyatej helyett csecsemõkorában. Ma már 10 éves és kutyabaja. Szóval ez is mûködik. Õk tehéntejet használtak, de a kecsketej jobbnak tûnik. Elõbb is adható utóbbi a gyereknek, mint a tehéntej, úgy tudom.
Nagyanyáink megoldása a köménymagleves/lebbencsleves, de szerintem nem kéne erõltetni. Másik ismert módszer a felezett/feles tej. Vízzel+cukorral kell tuningolni a tehéntejet, azt hiszem fele tej-fele víz+kávéskanál cukor az arány. De ez tehéntejre vonatkozik, kecsketejrõl még nem olvastam. Mibõl adnátok a babának? ( a túlélõfelszerelésben gondolom nincs cumisüveg). Svéd itatópohár az új trend, prepper szülõknek ideális, késõbb másra is lehet használni.
Az újszülöttek kiválóan tudnak inni pohárból. A saját szememmel láttam, mikor a nõvér itatta a gyerekemet egy kicsi (olyan decis), kifelé hajló szájú üvegpohárból, a kölök úgy ivott, hogy csak néztem. Szóval a cumisüveg nem létkérdés, egyébkent is hamar tönkremennek a cumik.
Nagyon kevés az az anya, aki valóban nem képes szoptatni, elsõsorban az anyatejre kell hagyatkozni. Akármilyen kevés, százszor jobb, és ezerszer biztonságosabb, mint egy állat teje. Ha az elsõ 3 hónapot átvészelte a baba, akkor (kizárólag b+ helyzetre vonatkozóan értendõ) megkezdhetõ a hozzátáplálás, rizs, krumpli, alma, répa, aztán fokozatosan ami van.
Pelenka kérdésben egyértelmûen mosható pelenka az opció, ami bármi nedvszívó anyagból elkészíthetõ, szükség esetén akár a patakban is kimosható, ha van tûz, ki is fõzhetõ; vízzáró rétegnek a napjainkban vásárolható modern mosható peluskülsõ is egy opció, vészhelyzetben egy comboknál kilyukasztott reklámszatyor is megteszi. Ha rendelkezésre áll birkagyapjú, kötni vagy horgolni is lehet kisnadrág szerû pelenkakülsõt, amit belül lanolinnal (gyapjúzsírral) bekenve remek peluskülsõt kapunk. A lanolin egyébként egy nagyon jó cucc, sokféle dologra lehet használni, bõrápolástól a zsírzásig.