A természeti katasztrófák rendkívül alacsony valószínûséggel bírnak az ember által önmaga elpusztítására tett szinte mindennemû megmozdulását tekintve.
Röviden: Öngyilkos faj voltunk..
Az önellátásra szavaztam az elsõ 5 okbol kifolyolag :)
Eddig nagyjából úgy néz ki a szavazás állása amire számítottam. :)
..ezt választottam ..miért?Idézet:
Világvégére készülök (Meteorbecsapódás elpusztítja a Földet, felrobban a Nap, stb.)
..hát erre nem készülök,ha jön és egészséges vagyok,bárhol találok munkát,csomagolok oszt költözök,több szakmám van nincs félni valóm...ha tartós beteg leszek,akkor meg már perkáltam eleget,most akkor majd kérek,mást úgy sem tehetek..Idézet:
Több hónapos vagy még annál is tovább tartó munkanélküliség
..vicces,de én ilyenkor keresek jól ..természetesen együtt érzek azzal akiket érint...némi készletem van,áthidalható..de hurrikán,Magyarországon?..azért ez nem valószínû...Idézet:
Természeti katasztrófa (Hó, hurrikán, földrengés, a miatti élelem-, vízhiány, áramszünet)
..gondolom itt államcsõdre gondolt Túlélõ vagy a teljes mai pénzügyi összeomlásra...nos erre sem lehet készülni,mert ez egyrészt már van..és nem nagyon van probléma(persze hullanak a fejek rendesen)..készülni erre nem kell,találni kell munkát,melózni....zombi hordák..ez nevetséges...elárverezett házak,érték vesztett ingatlanok már annál inkább..de konzervekkel erre készülni?Idézet:
Gazdasági csõd (kisebb vagy nagyobb, bármilyen okból, esetleg olajhiány miatt)
..ez már van..erre nem kell készülni..van pár játékszabály amit be kell tartani..ezt bármelyik közember át tudja vészelni...Idézet:
Társadalmi káosz, bûnözés, erõszakos támadások, közbiztonság hiánya
..ez olyan sokáig tart és olyan borzasztó,hogy itt nem készülni,csak bízni lehet a jószerencsében..erre nem lehet készülni..így értelmetlen...Idézet:
Háború, polgárháborús helyzet
..nem is tudom,hogy mit írjak ide,hogy ne bántsak meg senkit...aki akar legyen remete..de minek?..tök jó társadalomban élni..leteszed a munkádat az asztalra és elveszed amire szükséged van...ennyi..aztán ha azt akarod hagyjanak békén,magadra zárod a házat...ez nagyon ízlés kérdése...ez inkább olyan önkéntes számkivetettség..erre én nem készülök..a világ alapvetõen szép,éljetek benne,ne féljetek tõle..Idézet:
Célom egyszerûen a mai társadalomtól való eltávolodás, az önellátás
...na ez már kihívás...és ez az egyetlen a listából ami holt biztosan be fog következni!!!..a többi fikció,találgatás.....tehát arra készülök ami be fog következni..remélem nem az én életemben....addig viszont kirándulgatunk,meglepjük magunkat szép késekkel,a kisebb zökkenõket áthidaljuk...amúgy meg végignézem az erkélyrõl egy üveg pezsgõvel..biztos szép lesz...Idézet:
Világvégére készülök (Meteorbecsapódás elpusztítja a Földet, felrobban a Nap, stb.)
Mert hogy készülsz arra amire nem lehet? :)Idézet:
..ezt választottam ..miért?
Gondolj arra hogy mi van ha hosszan tartó betegség miatt nem dolgozhatsz. Ha esetleg valami mû-indokkal kirúgnak, mikor lebetegszel? Betegen még ha találnál is munkát, elvégezni nem tudod. Hónapokon át tartó ínszalagszakadás. Egy barátom 3 hónapot töltött otthon vele.Idézet:
..hát erre nem készülök,ha jön és egészséges vagyok,bárhol találok munkát,csomagolok oszt költözök
Nem csak magyar fórumozók vannak. Erõs szél, orkán, ítéletidõ. Az van. 2006 Augusztus 20-ai hírekre még emlékszem.Idézet:
de hurrikán,Magyarországon?
Nem feltétlenül, de államcsõd nincs még. Teljes csõd még Ukrajnában sincs, csak rendkívüli infláció, ami most Oroszországot is jellemzi. De elég sok ember rosszul járt 2008-ban, sok munkahely megszûnt, az emberek befektetései eltûntek, bedõltek a hitelek. De még a devizahitel is komoly. Az országot nem tudom mennyire érinti, de külön a hiteleseket minenképpen.Idézet:
..gondolom itt államcsõdre gondolt Túlélõ vagy a teljes mai pénzügyi összeomlásra...
Rossz anyagi helyzetre mindig lehet konzervekkel készülni. Enni muszáj, akármi is történik.Idézet:
elárverezett házak,érték vesztett ingatlanok már annál inkább..de konzervekkel erre készülni?
Rossz közbiztonság van, de ez még nem SHTF. Még kimehetsz az utcára, társadalmi káosz nincs. Ha kimész az ajtón, nem támad rád 300 zavargó és nem lincselnek meg. A statisztikák nem túl jók és a helyzet sem, de például Honduras-hoz nem lehet hasonlítani. Szerencsére.Idézet:
..ez már van..erre nem kell készülni..van pár játékszabály amit be kell tartani..ezt bármelyik közember át tudja vészelni...
Nem értek egyet. Idõpont 1956. október 23. – november 10.Idézet:
.ez olyan sokáig tart és olyan borzasztó,hogy itt nem készülni,
Nem remeteség, régen is laktak tanyán emberek. Még csak akkor igazán. Egy tanyán lehet áram, víz, szennyvíz bevezetve, Internet bekötve. Ez elég messze van a remeteségtõl. Lehet tanyán dolgozni, de lehet Internetet használva is. Messzebb van úgy a Tesco, de ha van friss tojás és friss csirke, akkor minek vennéd a Tesco-ban? :) Én magamra zárhatom a házat, de attól a szomszéd még feljelent ha nem vágom akkorára a füvet amekkorára õ szeretnék, vagy nem nyírom a bokrokat olyan formájúra amilyenre õ szeretné, vagy nem hányom el legalább olyan gyorsan a havat mint õ. Jön a figyelmeztetés, a büntetés, meg a többi baromság. Ezt meg lehet kerülni úgy, hogy nem városban lakik valaki, hanem egy falu szélén.Idézet:
..nem is tudom,hogy mit írjak ide,hogy ne bántsak meg senkit...aki akar legyen remete..de minek?..tök jó társadalomban élni..leteszed a munkádat az asztalra és elveszed amire szükséged van...ennyi..aztán ha azt akarod hagyjanak békén,magadra zárod a házat...
Nem készülsz rá, mert nem lehet. Egy imával lehet rá "készülni". Nem arra hogy túléld, hanem hogy ha van hited akkor az tûnik a legjobb utolsó néhány mondatnak.Idézet:
...na ez már kihívás...és ez az egyetlen a listából ami holt biztosan be fog következni!!!..a többi fikció,találgatás.....tehát arra készülök ami be fog következni..remélem nem az én életemben....addig viszont kirándulgatunk,meglepjük magunkat szép késekkel,a kisebb zökkenõket áthidaljuk...amúgy meg végignézem az erkélyrõl egy üveg pezsgõvel..biztos szép lesz...
Kis viszonyítás: ha Magyarországon olyan lenne a közbiztonság mint Honduras-ban, akkor évi 200 helyett évi 9125 ember lenne gyilkosság áldozata. Nem mindegy! :hogymi: Az tényleg nagy SHTF lenne.
Üdvözlök mindenkit! Készülök...amire nem lehet felkészülni! :cool: :)Idézet:
Mert hogy készülsz arra amire nem lehet?
http://magyarprepperforum.org/showth...elk%E9sz%FClni!
Nap közben be akartam írni egy hosszabbat de aztán feladtam. Ellenben a világvégére pontosan ugyan ezt tudtam csak megfogalmazni. Arra egy ima a maximum amivel fel lehet készülni, a többinek nincs értelme!
"Célom egyszerûen a mai társadalomtól való eltávolodás, az önellátás"
Ez a kettõ szerintem nincs összefüggésben, mert tanyán önfenntartóként nem kell a társadalomtól eltávolodnod, a saját rétegeddel alapjában igenis illik tartani a kapcsolatot. Egy tanya nem lakatlan sziget!
Ellenben városban is el tudsz távolodni a társadalomtól, valamilyen szinten én is ezt teszem. Sajnos az emberek baromira képmutatóak, felszínesek és csak a külsõségekre, a látszatra adnak, belsõ érték kevés de leginkább 0. Nyilván nagy általánosságban és fõleg Budapestrõl beszélek mivel itt élek, ezt látom, ezt tapasztalom.
"Társadalmi káosz, bûnözés, erõszakos támadások, közbiztonság hiánya"
Ez szerintem csak másik katasztrófa hozományaként alakulhat ki, önmagában életképtelen és teljesen valószínûtlen, ez látszik a szavazatok számán is.
Reális vészhelyzet a háborúból, gazdasági összeomlásból és természeti katasztrófából adódhat.
A betegség, munkanélküliség az relatív és ha nem globális vagy regionális munkanélküliségrõl beszélünk akkor ez személyes probléma, ha pedig igen akkor a gazdasági összeomláshoz tartozik.
Betegségre lehetetlen készülni, ha valakinek jelenleg nincs baromi jól fizetõ melója akkor sajnos nem tud félretenni annyi tartalékot, hogy egy nagyobb betegség ne legyen számára vagy családjára nézve megterhelõ. Ez a jelenlegi "rendszer" hibája sajnos. Egy ilyennel még önellátást gyakorló kollégák sem tudnak mit kezdeni, mert az állatot ágyból nem lehet megetetni, levágni, a termõföldet mûvelni vagy a termést begyûjteni.
Sokat írtam, de bezáródott a böngészõ és az egész elveszett. Talán majd késõbb újraírom, csak most dolgoznom kell. :(
..annyit hozzátennék,hogy szerintem ezt a kérdést vagy nem jól értelmeztétek vagy Túlélõ nem ezt akarta kérdezni...miért?...Idézet:
Célom egyszerûen a mai társadalomtól való eltávolodás, az önellátás
A társadalomtól való eltávolodás azt jelenti,hogy nincs munkahelyed,nincs pénzed,nincs számlád,nem fizetsz adót,közterheket,nem veszed igénybe a szolgáltatásokat,közmûveket..praktikusan minden kapcsolatot,minden szinten elvágsz a társadalommal ..Nem vagy rá kíváncsi és a ts. sem rád...ezért kénytelen vagy önellátni magadat!..nincs ruhád,késed,gyufád,tulajdonod,állataid...semmi d..ha már van földed,nyilvántartásba vagy,mehetsz megújítani a személyidet,jogsidat,stb....
tehát a kérdésre a válasz..akarsz e úgy élni valahol,a távoli hegyekbe mint egy állat..na mi a válasz Drágaszág?