Úgy legyen! De én "kitartok" ekhiheted!:thumbup
Printable View
Egy olyan kérdésem volna a témában tapasztaltabbakhoz, hogy mi okozhatja a rendszeres kidörzsölõdést a hajlatokban(comb, hónalj)?
Eléggé izzadós vagyok(igen, rendszeresen fürdõk :D ) hintõport használok, de mégis kidörzsölõdök.
Alsóruhából többfélét próbáltam, de nem oszt-szoroz a fazon.
Látszatra itt a gond a bõröd és a ruházatod kölcsönhatásából adódik. Nyilván kipróbáltál már bõvebb holmit. Én valószínûnek tartom, hogy a bõröd valahogy érzékenyebb, mint általában ez szokott lenni. próbálkozz az érintett felületeken a kakaó vajjal. Ez testhõmérsékleten olvad, nagyon hamar be is issza a bõrt. Rendkívüli regeneráló képességgel rendelkezik sok tekintetben. Próbálkozz vele, de a hintõport hanyagold, mert az csak érdesebbé teszi a bõrfelületet, így a "smirgli hatás" jobban érvényesülhet.
Leírom az én kálváriámat, aminek remélem lassan vége lesz.
Kb két és fél hónapja tettem egy rossz mozdulatot fürdõszoba takarítás közben és úgy becsípõdött a derekam, hogy 1 hétig otthon feküdtem vele. Akkor talán említettem is nektek ezt.
Épp költözésben és házvásárlásban voltunk, tehát nem sokat pihentem. Nem javult a fájdalom, ami nem egy egyszerû derékfájás volt, mert egy izom, vagy csigolya nyomta a jobb lábamba lefutó idegpályát és kisugárzott a lábfejembe is a fájdalom, vagy bizsergett.
Aztán eltellt 1.5 hónap és elkezdtünk házfelújítani..jött a hétvégi munka, a stressz és az emelgetés. Még meg sem gyógyultam és nagyon visszaestem. Napi 3 fájdalomcsillapító és 2 izomlazítóval tudtam csak kihúzni a nappalt. Éjszaka 3-4 órákat aludtam és volt hogy majdnem besírtam a fájdalomtól. Semmi túrázás, semmi bringa, heti 2 edzés is off, futásból egy métert se, pedig az a lételemem :(
Elmentem reumatológushoz, és gerincklinikára. Nem voltak képesek megcsinálni egy szaros MR-t hogy kizárjuk a sérvet. A diagnózis lumbágó isiásszal lett.
Felírtak még gyógyszert és gerinctornát, gyógymasszázst, fizikoterápiát.
Ezt csinálom már vagy másfél hónapja. Minden reggel 1 órával korábban kelek a gyógytorna miatt és elviselem a fizikót heti kétszer.
Ma van 2.5 hónapja az elsõ napom, mikor kibírtam fájdalomcsillapító (Aflamin) nélkül 24 órát. Szerintem a májam már tropa.
Szóval szépen lassan javulgatok és remélem egyszer teljes értékû ember lehetek.
Mindezt csak azért írom le kedves fórumtársak, hogy okuljatok.
A fürdõszoba takarítás NÕI MUNKA!!! :)