Eredeti hozzászóló
Sergeant
Tegnap megvártam, hogy elálljon a szél és elindultam a kútra egy kannával. Messzire nem jutottam a mocival.
Csattanás és leállt a kerék meghajtása. Motor pōrōg, mint a vadállat. Kulccsal lekapcsolom, pörög tovább. Lehúzom a gyertya pipát, semmi változás. Kínomban a vákuumcsapról letéptem a benzincsövet es befogtam a csapot, hogy ne nyomja ki a benzint, bár azért kaptam belõle. Így is jó néhány perc, amíg kezdett a karbiból fogyni a nafta, akkor adtam neki egy nagy gázt, hogy levegõt szívjon es végre megfulladt.
Gondoltam, szíj szakadás. Hazáig toltam, dombnak felfelé, beöltözve, a fõút szélén. Hála Istennek, az utcánk már lejt, ott ráültem és hazagurultam.
Dühömben megittam egy jó pohár bort, aztán szétkaptam.
Nem a szíj szakadt el, a variátor záró anyáját tekerte le es széthullott az egész.
A hiba oka, hogy kopott a fõtengely vége, ezért a berugó szerkezet racsnija, ami leszorítaná a variátor külsõ tárcsáját, el tud mozogni, igy tovább darálja a fõtengely végét és elkezdi kicsavarni az anyát. Ezután már a csillag sem fogja a tárcsát es rásegítve lecsavarja az anyát.
Úgyhogy hézagoló gyûrû ki, hogy helyet nyerjek a végén, aztán az egészet összeraktam és le ellenanyáztam a tengelyt.
Még mindig olcsóbb, mint széthúzni a blokkot és fõtengelyt cserélni.
Remélem, hogy most már bírni fogja.