Abszolut egyetertek veled, lehet, hogy Mas tudja hasznalni, illetve remek cserekereskedelmi cucc...
Printable View
Tegnap volt egy kisebb balesete valakinek lovaglas kozben - mento nem kellett -, en meg gyakorolhattam egy kicsit, igaz nem tul komoly cucc volt nalam: http://www.amazon.co.uk/MOTORISTS-PI...+first+aid+kit , kicsit kiegeszitve. Tapasztalatok: Par dolog hamar elfogyott belole (azota rendeltem 3 uj, kulonbozo szett-et, 2 csomagot epiteni a 4-bol.) Illetve jobban meg kene neznem mi hol van a csomagban, hogy ne akkor kelljen turkalni, keresgelni...
Nekem eddig szerencsére csak néhány karcolást kellett ellátnom, érdekesek a reakciók:
Legutóbb az egyik gyerek vágta meg a tenyerét foci közben a rozsdás drót kerítéssel. 8-10 szülõ volt ott legalább 6 kocsival mégis csak bámultak, hogy miért van nálam elsõsegély csomag (a motoros csomag mindig a zsebemben van, mert úgyse tudnám hova tenni a motoron). Csak az egyik szülõnek jutott eszébe, hogy a teremben van mentõláda, de senki sem, hogy a kocsijában is van.
"Illetve jobban meg kene neznem mi hol van a csomagban, hogy ne akkor kelljen turkalni, keresgelni..."
Igen ez nálam is elõ jött, pár másodperc volt elõvenni a csomagot, de legalább egy percig keresgéltem benne, még jó hogy nem kellett sietni (nem találtam a jódot és csak késõbb jutott eszemben hogy jódos törlõkendõ van a csomagban)
Kedvenc prepper konyvemben: http://www.amazon.co.uk/Beyond-Colla...eyond+collapse ir arrol, hogy fish tank tablettakat is lehet hasznalni antiobiotikumkent egy TEOTWAWKI szituacioban, persze kurva veszelyes a dolog. Velemeny?
Ha tudod, hogy melyik antibiotikum mire jó vagy széles spektrumút használsz, akár még használhat is, de ha nem, akkor is legalább megpróbáltad. Gond nem lehet belõle, az eltarthatóságuk is évtizedek a amerikai hadsereg tesztjei alapján.
Vettem ket konyvet TEOTWAWKI konyvtarba illetve referencianak. Az egyik 3Ft volt, a masik meg 100,+ postakoltseg, hala a jo oreg amazonnak. A gyogyfuves meg erdekes is!Csatolmány 199
Ma voltam a B&Q- ban(barkacsaruhaz) heavy duty muanyag szerszamosdobozt venni, kb 30l terfogat, 18 rekesz, zarhato. Hogy mire hasznalom? Medic doboznak idealis, s sokkal olcsobb, mint amit annak talaltak ki. Lehet, hogy teszek fel majd kepet is.
Várjuk a képet. :thumbup
Ime, a doboz meg feltoltes alatt: Csatolmány 217Csatolmány 218Csatolmány 219
Jó nagy doboz. Férne bele sok minden más is. Csak kizárólag elsősegély dolgok lesznek benne?:)
Meg ezen is agyalok, de kurva draga:
http://www.amazon.co.uk/Israeli-Batt...attle+dressing
Illetve kellene par eros verzesre valo noi betet is, azt is lehet hasonlo celokra hasznalni. Ja, s a prepper legjobb baratja, a duct tape...
Tovabba amcsi munkatarsam (a beszervezett) holnap megy haza Floridaba, s hoz nekem hal antibotikumot (penicillin, amoxicillin).
hipermangánt
http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1...rmangan%C3%A1t
Gyógyászatban, háztartásban: fertõtlenítõ szernek
Beszerezni oldat formájában lehet, régebben szilárdan is. Ma már nem, mert végfelhasználói engedély kell hozzá (drog prekurzornak számít).
Jó "kis" táska , én tennék bele még egy kis méretû bicskát ,noteszt tollal és egy mentõs ( vagy mi a neve) ollót (lent kép róla)
Csatolmány 221
Jó a felszerelés és bocsánat hogy bele beszélek lehet csak én vagyok a vaksi de van benne izolációs fólia? Én azt is hordok az eü csomagban :)
http://www.celerus.hu/termekeink/izolacios.html Ez volt az elsõ amit a google kidobott! Már rengeteg helyen beszerezhetõ akár zsák formában is ami nekem a BOB-ban van.Van olyan is aminek a külsõ fele nem arany hanem sötét zöld álcázott.
Jó reggelt.
Tegnap a patikában kerestem az ún. Calcimusc nevezetû allergiacsökkentõ oldatot.
Sajnos felhomályosítottak, miszerint csak receptre kapható. :(
A témát végig olvasva még az jutott az eszembe, hogy mindennek van szavatossága. Egy ilyen kritikus cuccnál nézd meg minden egyes tétel lejáratát. Ahhoz még nyugodtan adj hozzá két-három évet. Addig tuti jó. Aztán veszélyes hulladék. Bár, az állatorvos haverom még nyugodtan elhasználja, mert szerinte még ennél is túlbiztosítottabb a rendszer.
A másik dolog a tárolás.
Szerintem a mûanyag szerszámos doboz nem megfelelõ. Az autós, motoros segélycsomag is légzáróra van lezárva. Pára, por, szennyezõdés megelõzése céljából. Én a mûanyag ételes-dobozt favorizálom mindenféle tárolásra. Olcsó, ütésálló és hermetikus. Igaz a kinézete nem "profi".
A tárolás fontos. Találtam már "steril" géz gurigát, amin vastag por volt és a géz fehérbõl már átváltott sárgás-barna színbe. Nem hogy seb közelébe nem tenném, de még a megrándult vállam se kötném fel vele, valószínûleg annyira fertõzésveszélyes. :haha:
Antibiotikumok szavatossága korlátlannak vehetõ és innen be is vásárolhatók még, míg be nem zárják az oldalt.
http://www.internationaldrugmart.eu/.../us-drugs.html
Fontos kiegészítés: kivéve a tetracyklint, mert az romlandó.
"...receptre kapható"
feliratod a dokival, még olcsóbb is lesz :)
DM-es kalciumos pezsgõtabletta: Calcium 1000 + D3, narancs ízû, 10 db
1000mg !!! Ca
5 mikorgramm D3 vitamin, ez segít a kalcium felszívódásában
Én nem bíznék feltétlenül ilyen boltokban.
Máshol nem nagyon tudok hozzájutni antibiotikumokhoz. Generic cuccokat árul Indiából, a Dadha Pharma online oldala, hatóanyag megvan bennük, s a bolt jó referenciákat kapott.
Ez nagyjából olyan, mint az USÁban megveszed a halaknak való antibiotikumokat olcsón és magad használod fel. Hatóanyag ott is megvan, mûködik sokak szerint.
Merd bele a levesed a szerszámos dobozba, zárd le, és fordítsd fel. Egybõl látni fogod a különbséget. Én kerékpárral járok dolgozni (Kell a kondi a túléléshez. Kétszer 45 perc torna naponta.). A kajámat hátzsákban és ételesdobozban viszem, Olyan 100 Ft boltos skutella edényben. Már az a gyenge minõség is sok mindentõl megvédte a kajámat és engem. Csak egy esés és a fejeden is csorog minden.
Evezésnél hatvan literes mûanyag hordót használunk rápattintós fedõvel. Kék hordó fehér fedõvel a mg boltból, pont olyat mint a moslékszállító. Maxi ételhordó hermetikus fedõvel. Olcsó (a többihez képest), bárki számára feltûnés nélkül beszerezhetõ és a feladatra alkalmas.
Mai szerzemenyeim a dobozomba:Csatolmány 464
Így van. Én biztosan nem rendelnék onnan. Még a spamblokkoló is kimoderálja a linket, tehát valami gond biztos van azzal a bolttal. Vagy a termékeikkel, vagy valami mással.
Az amerikai hadsereg folyamatos gyógyszertesztjeinek pozitív eredményei 10-15 éves antibiotikumokról nekem elegek, hogy betároljak.
Van amit lehet tárolni, van amit nem.
A boltot pedig feldobja a spamszûrõ, mert recept nélkül árul számtalan olyan terméket, ami ismeretek nélkül egészségkárosodást okozhat. Ezzel próbálják elriasztani az embereket a helytõl, annak ellenére, hogy egy legitim gyógyszergyártó indiai cég boltja.
Ne vegyél neten indiai gyógyszert.
Ezt területet úgy hívják gyógyszerészeti Bermuda háromszög.
Bármi nem vicc, BÁRMI lehet bennük...
Iszonyat mennyiségû gyógyszert gyártatnak Kínában és Indiában a nyugati gyógyszergyárak, de komoly meló, hogy az is legyen bennük, amirõl szerzõdés szól.
Az infó elsõ kézbõl származik, olyantól aki ez munkája napi nyolc órában.