Ma akartam venni egy SJCAM SJ4000-et, mert reménykedtem benne hogy lemegy az ára így magyar black friday alkalmával, de nem ment le... Felvitték az árát 35rõl 45re majd azt akciózták 30ra...
Printable View
Ma akartam venni egy SJCAM SJ4000-et, mert reménykedtem benne hogy lemegy az ára így magyar black friday alkalmával, de nem ment le... Felvitték az árát 35rõl 45re majd azt akciózták 30ra...
Néhány okostelefonos fényképezõs trükk
https://www.youtube.com/watch?v=fTz4Nhgm_SQ
Újabb bonyodalom.
Embert fotóztál? Most meglakolsz!
http://444.hu/2015/02/16/embert-foto...st-meglakolsz/
http://www.theguardian.com/world/201...-take-pictures
Véleményem:
Miért nem azt mondja a törvény, hogy nem lehet valakit zaklató módon lefényképezni (hogy mondjuk 30 centirõl az arcába vágnak valakinek egy fényképezõgépet és nem hagyjákb békén), ha nem közszereplõ. És ha egy valaki benne van a képben és megkér hogy töröld le, akkor köteles lennél letörölni a róla készült képet. Sokkal betartattathatóbb (nehéz szó) és ésszerûbb is.
Az még a következõ dolog, hogy ez mindenkire vonatkozni fog? Tüntetésen tilos lesz a hatóságoknak a tüntetõket lefényképezniük és lekamerázniuk?
Mi van a biztonsági kamerákkal és a köztéri térfigyelõ kamerákkal?
Nézem ezeket a 4K kamerákat. Nem látom hogy megérnék az árukat. Rendes lassítást még mindig nem tudnak, a 4K felvétel még nem az igazi, ráadásul kinek vannak akkora TV-ik és monitoraik, amiken érdemes lenne 4K videókat nézni? Nem beszélve hogy az rengeteg helyet foglal, ráadásul némelyik Internetszolgáltató kezd megint rákapni a korlátozásra. (300 GB / hó) - Így a nagyon nagy felbontású videók nem jönnek divatba, ha a szolgáltatók korlátozni akarnak. Aztán a következõ hülyeségük, hogy SDD és egyéb meghajtók helyett, meg memória helyett most már itt a kizárólag kártyás felvétel. És persze a kártyákat vagy felismerik a kamerák, vagy nem. Vagy tetszik nekik, vagy kiírják rá hogy nem elég jók.
Gondolkozom rajta, de drágák és nem látom a hatalmas elõnyt amit nyújtanának a használójuknak.
A mostani kamerám nagyon jó és szeretem is, de megrepedt a burkolata.
Egy új fajta 4k most fog kijönni (Március 22-én), arra még kíváncsi leszek. Olcsóbb lesz mint a többi. Ha nagyon jó értékeléseket fog kapni, akkor talán majd meggondolom a vásárlást. (Már ha lesz rá pénzem.)
Minõségével nincs is gond de értelmét én sem sokat látom. Már egy 1080p videó is több mint elegendõ, én 26" monitort használok melóhelyen és azon már nem kényelmes teljes képernyõn videót nézni (ilyen közelrõl legalábbis), netünk elég bika de azzal is idõ mire lejön egy-egy 4k videó youtubeon fõleg ha valami használtabb szerverrõl sikerül kiválasztani amit néznék. Véleményem szerint egy normális fullhd kamerával többre mész mint egy belépõ 4k-s kamerával vagy telefonnal.
Az új fajta kamerákba minden hülyeséget beleépítenek, de normális lassított felvétel csak nem sikerül nekik. :hogymi: Pedig az egy jó kameránál alap kéne hogy legyen. 1 perces mondjuk. Vagy legalább 30 másodperces. Az enyémen összesen 3 másodpercet lehet így felvenni, ami nem sokra elég.
Egy ideig pörögtem én is a témán de szerencsére letettem róla és még a fhd kézi kamerám is sikerült jó áron elpasszolni. Én a lassított felvételt alapvetõen a magas fps számban értelmezem, nem a szoftveres trükkökben, az nagyjából semmi használhatót nem ad. Mind a mai napig nem értem egy normális (és drága) kamerában miért olyan nagy extra egy sima 120fps-es felvétel amit ráadásul nem is tud csak jóval alacsonyabb pixelszám mellett. Volt anno egy telefonom, most nincs meg mi volt a típusa de 640x480-at tudott magas képkockaszámmal felvenni majd elmenteni amit aztán normál videóként lehetett visszanézni "lassítva". Megbízhatóan dolgozott és a képminõség sem volt rossz de nyilván többet szerettem volna. Aztán mikor láttam az árakat tudtam, hogy nem az én sportom lesz ez :(
Próbálkoztam a 60fps felvételt megtrükközni szoftveresen (lövedék becsapódását szerettem volna látványosan megcsinálni) de az eredmény lehangoló lett nagyon. Na akkor adtam el a kis panasonic kamerám. Sima fhd videót a telefonom is tökéletes minõségben vesz fel, akkor minek még egy eszköz ugyanerre?!
Igen, errõl beszélek. Az enyém bír 240 fps-t, de csak 3 másodpercig. (Nézd meg a béna késes videómat, amiken szétcsapok vizes pet palackokat. :D ) Ha nem 3 másodperc lenne, hanem 30 másodperc és egy fokkal jobb lenne a képminõség, akkor elégedett lennék vele.Idézet:
Én a lassított felvételt alapvetõen a magas fps számban értelmezem, nem a szoftveres trükkökben, az nagyjából semmi használhatót nem ad.
Március végén lesz kapható.
600 dollárral olcsóbb mint a legolcsóbb mostani Sony 4K.
300-al olcsóbb mint a legdrágább félprofi 1080p-s.
http://store.sony.com/4k-camcorder-w...cam-Camcorders
Ez így már nem lenne rossz. Megvárom majd az elsõ néhány bemutatót, tesztet, értékelést. Aztán majd ha lesz pénzem akkor. Tetszik hogy nem nagy lencsés. Lehet hogy annak jobb a képe, viszont sérülékenyebb. Ez a mostani kamerám is ilyen automata lencsevédõs.
És Amazonon elárasztanak mindenfélével mellé. Ingyen kameraállvány, ingyen memóriakártya, ingyen akkumulátorok, ingyen táska, ingyen lencsetörlõ, ingyen minden.
Erre nagyon kíváncsi leszek! A 4K-t nem kötelezõ használni, de az is ott lesz egy opciónak. Szerencsére nincs beleépített projector, mert az a fenének se kell. Kár hogy ebben van Wifi. Nem bízom a Wifi-ben, meg azt se nagyon tudom hogy mi az. Sose használtam, sose érdekelt. Ami nem kábeles, abban nem bízom. De nagyon jónak ígérkezik.
Azt írja hogy van benne "Smooth Slow Rec". Remélem hogy ez az amire gondolok... Az lenne a jó, ha lenne vagy 480 képkocka / másodperc ami 30 másodpercen át tudna felvenni. Akkor azzal már nagyon elégedett lennék.
Azt találtam, hogy 120 FPS Full HD-ben (1080p), és 240 FPS HD-ben (720p). Ha 3 másodpercnél tovább lehet felvételt készíteni és a kép jobb minõségû mint a régebbi kamerán, akkor jó lesz az.
Kicsit bonyolultabb a helyzet. 3 másodperces felvétel van "slow motion"-ban. Pont úgy, mint a réginél. Az 1080p-s felbontású (ami valójában inkább néz ki 640x480-nak) és elég kockás.
Viszont van egy olyan, hogy "high speed recording", ami 720p-s, viszont 30 helyett 120 képkocka / másodpercet tud. Lejátszva úgy tûnik, mintha normál sebességû felvétel lenne, viszont egy videószerkesztõbe betéve, lelassítva 20%-ra, szép képû, folyamatosnak tûnõ lassított felvétel látható. És nincs 3 másodperces limit! :tapsol:
Az eddigi SJ4000-es tapasztalataim: Meglepõen egybe van a kamera. 60 FPS-t nem tud felvenni 720p-be az alatt meg nem tudom le tesztelni, de a 30FPS-t VGA-tól FullHD-ig stabilan tudja. 8 gigás kártyát folyamatos felvétel 1 óra + 4-5 perc FullHD felbontáson. Ennyi idõ alatt le is merül. Magyarul 8 gigát miután felvesz le merül. De ugyan ennyi idõ kb feltölteni teljesen. A komolyabb beállításokba nem mentem bele mint például expozíció és egyebek. Egyedüli negatívum ami nem az õ hibája, hogy halkabb mint az amirõl koppintották. Majd tesztelem beszéd felvételekor milyen, tokkal (a hangáteresztõs hátlappal) és anélkül is.
Egy szó mint száz, abszolút jó kamera. Megérte az árát.
Van LCD-je? Amit én vettem annak csak az elején van egy nagyon pici, ami nem a képet mutatja és egy fekete alapon kis fehér számokkal és betûkkel jelzi hogy épp felvesz, vagy nem, meg az alap beállításokat mutatja. A hangja meg nem túl jó, fõleg nem ha a vízhatlan tokba teszem. Akkor a felvételnél még a sörétes puskának is olyan hangja van mintha airsofttal lõnék. :D Az enyémnek 40 percet írtak az aksijára, ami szerintem szintén nem mondható túl jónak. Kaptál hozzá kártyát, vagy venned kellett? Az enyémhez nem volt úgyhogy lett egy utam a boltba, közvetlen vásárlás után.
Van egy másfél colos lcd a hátán. Élõképet mutat, van rajta képernyõvédõ is, ami nem más mint hogy felvétel elindítása után 1-3-5 perccel lekapcsolja a kijelzõt így takarékoskodva az aksival. Ez is mint minden ilyen kamerának a microsd-t külön kellett venni hozzá. Mondjuk nekem volt már egy 8 gigás kártyám azt használom class 10-es. Attól függ milyen felbontásba 40 perc. Azt még nem teszteltem le hogy WVGA/VGA felbontásba végig tudja-e az 1 óra 24 percet ami ráfér a kártyára egy töltéssel. Mert 1080p 30fps 720p 30/60fps és az alattiakra meg a gyártó 60 fps-t ír. Ez a 60 fps 720p-nél 30*2 fps nem 60 különálló fps. Az hogy alatta natív 60fps-e kétlem. Ez a kamera, mint a gopro is vízhatlan tokkal jön, de adnak hozzá lyukas hátlapot a tokhoz, hogy jobb legyen a hang.
Azt még elfelejtettem leírni a tapasztalataimhoz, hogy a kamera érezhetõen melegszik felvétel közben. Elõször meg is ijedtem, hogy rossz a kamera, de ez természetes jelenség. Mondjuk az a 80$ amibe kerül és amennyit tud ennyit még ellehet nézni neki. :)
Újabb tapasztalat: Kiesett a led feletti átlátszó mûanyag. :D
Csatolmány 5864
Ha tényleg csak 80-at adtál érte, akkor az ilyesmi elõfordul. :)
Össz-vissz 10 ezrembe került. Újonnan. De mûködik, úgyhogy nem panaszkodom. :)
Fényképezés.
Turista
Mûvész
Ázsiai
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...1f85aa3e3a.jpg
:D
UV szûrõ kicsomagolás elõtt megvásárolandó, az elsõ mozdulatokkal óvatosan betekerendõ
a fényképezõgépvásárlás amilyen béna vagyok nálam így mûködik :D
Én meg vettem 2 darab 6 és fél órás akkut a két kamerámnak, töltõvel. Annyira nem nagyon kellett, viszont Amazonon vásároltam és 50 dollártól ingyen van a házhozszállítás. Úgyhogy megspóroltam pénzeket. Meg költözés után sokat akarok majd fényképezni és videózni, nem árt ha lesz +2 tartalékban. Azt a néhány dollárt megérte. :)
Most, hogy így mondod, tkp nekem is indokolt lenne tarcsi akksi után nézni, mert ha elsül a kezem akkor kevesebb, mint egy nap alatt lemerítem a Nikon 1 s1-et. Igaz ez 1300 fotót jelentett a Plitvicei tavaknál... videót nem tudom mennyit tud
Ma rájöttem hogy a régi kamerám is tudja a 60 képkocka / másodpercet.
60i = 30 képkocka
60p = 60 képkocka
:hogymi:
Nem lenne egyszerûbb mindenknek ha 30-at és 60-at írnának oda? Mi az az i és p ?
Ha tudtam volna akkor mindig így használtam volna, a jobb lassítás miatt. De mindegy.
Ezek a Sony kamerák nagyon jók. Ha vesztek, csak ilyet vegyetek. :cool:
Milyen típus?
A rég az egy Sony HD, 160 GB-os merevlemezzel. A másik az új 4K -s modelljük. Mindkettõ nagyon jó, a régi fajta már olcsó is, nagyon megéri. :thumbup
Szia,
A TV ugy mukodik, hogy minden paros sort kikuld, aztan minden paratlan sort, es ezt (a sorok felenek kikuldeset) masodpercenkent 60-szer teszi meg. Ez megfelelo tavolsagbol nezve _sokkal_ jobb kepet ad, mintha masodpercenkent 30 kepet kuldene ki.
Pontosabban Europaban 25, USA-ban 30, de ezek kozott nincs kulonbseg erzetre.
Fizikailag ugy mukodik a katodsugercso (vagyis a "normalis" TV), hogy sok kicsi keppont van benne, egyszerre egy kepponttal tud foglalkozni, azt valamilyen erosseggel kigyujtja (feher kep eseten nagy erosseggel, fekete eseten 0 erosseggel, a tobbi esetben a ketto kozott). Amig nem foglalkozik az adott ponttal, az fokozatosan halvanyodik. Aztan amikor eltelt az 1/30 masodperc, akkor ujra foglalkozik ezzel a ponttal.
Sajnos azt nem lehet ezzel a technikaval meglehet csinalni, hogy a feher szint ugy lassuk, hogy adott erosseggel vilagit a pont, aztan 1/30 masodperc utan ugyanugy vilagit; a feher/fekete atmenetet meg ugy, hogy adott erosseggel vilagit a pont, aztan 1/30 masodperc utan mar egyaltalan nem. Csak azt lehet megcsinalni a feher szinnel, hogy felvillan, felig kialszik, aztan ujra felvillan, es ha ezt latja az ember masodpercenkent 30-szor, akkor az nagyon rossz a szemnek, masodpercenkent 60-szor (vagy 50-szer) viszont nem zavaro. Ha osszefolynak a sorok (vagyis normalis tavolsagbol nezi az ember a TVt), es a dupla sor egyutt masodpercenkent 60-szer villan fel, akkor az jo, nezheto.
Na, amit fent irtam, azt ugy hivjak, hogy "interlaced", ennek a roviditese az "i" betu.
A "p" a progressive roviditese, vagyis amikor a sorokat egymas utan mutatja/tarolja a video.
Ami fontos, hogy "i" eseten nincsenek "rendes" kepkockak, ezert a videobol nem is lehet ilyet kivagni: a kepkocka paros es paratlan sora maskor keszulnek, valodi mozgokep eseten egymashoz kepest el vannak csuszva.
Bel
Egy szóval bonyolult. :D
Kicsit átszerkesztem,aztán visszateszem +90 fokkal elfordítva jelenik meg.
Segítsetek már,hogy miért van ez?
Addig is itt egy új..de ez is el van fordulva! :duhos:
https://www.youtube.com/watch?v=vgeuXRRq3Bs
Mobilos feltöltés? Milyen programmal változtattál rajta?
Ok, áttettem ide a technikai kérdéseket. :)
Észrevétel, javaslat, tanács, ötlet a videó-blogjaimmal kapcsolatban? Túl sokat nem hiszem hogy tudnék rajtuk fejleszteni. Beszédben sose voltam jó, meg hogy 12 vagy hány éve alig szólok egy-egy szót, így ez még romlott is. Õszintén szólva ez talán még jónak is számít, de az biztos hogy rám fér a gyakorlás. Nem találkoztam magyar emberrel a magyar reptér óta, azóta nem beszéltem szemtõl-szemben magyarul senkivel. Gondolom a világításon lehetne javítani egy kicsit, bár vlognál az nem számít túl sokat. Az mondjuk kár hogy olyan a hangom mint egy láncdohányos varjúnak. De azért remélem érthetõ amikor beszélek. :)
Nem találtam a megfelelõ topicot, így ide raktam.
Szetetnék vásárolni egy akciókamerát.
1. Többnyire szabadban használnám - vízállót keresek.
2. Terveim szerint közeli felvételek lennének barkácsolásról, nyúzásról, stb. - Nem kell nagy fókusz.
3. Éjszakai felvételt nem tervezek vagy majd használok világítást.
4. A hang minõsége nem fontos, nem tervezek beszélni, inkább feliratozom. Viszont szeretnék jó minõségû képet, hogy minden látszódjon, aminek kell.
Szívesen fogadnék tanácsot - véleményt, hogy milyen kamerát válasszak.
Elõre is köszönöm.
Akciókamerával vlogolás az magyar sajátosság. :) Az akciókamerák képe általában elég rossz, meg bele van építve egy ilyen wide-lencse is, ami nagyon eltorzítja a felvételt. A hang meg tényleg annyira borzalmas, sokszor mintha víz alatt történne minden. Én azért szoktam futtatni a másik kamerát is "1st person" felvételnél, hogy a másik vegye a hangot, mert a sportkameráé használhatatlan.
Tényleg, ha van okostelefon, miért nem veszel neki egy kis állványt fillérekért? Az mégis olcsóbb, mint egy jobb minõségû sportkamera, jobb a képe és a hangja is. :)
Arra is érdemes figyelni, hogy a tipikus akciókamera fix fókuszú, legalábbis az enyém szerintem az, mert közelre nem igazán sikerült neki éles képet csinálnia.
Magasabb kategóriás kínait vettem, ilyet: SJCAM SJ7 Star
Amit érdemes még átgondolni az a videó szerkesztés. Errõl pl. Túlélõ biztosan tudna mesélni... elég nagy szívás tud lenni.
Annyira azért nem nagy szívás. Magix(régebben Sony) Vegas-ban viszonylag egyszerûen lehet videót szerkeszteni. Az Adobe Preimere meg inkább professzionális felhasználásra való. A Vegas-t is ki lehet bõvíteni különféle plugin-okkal.
Ha valamit nem tud az ember, elég csak rákeresni a youtube-on magyarul is akár. Mert Vegast használ a youtuberek jelentõs része, mert kezdõ barátabb a kezelõfelülete.
Azt a szintet amit TMIB csinál videoszerkesztés terén, azt nem olyan nehéz elérni.
Inkább csak a kezdetek kezdete az ami nehéz. Én a Vegas elõtt még csak Windows Movie Maker-t sem használtam, ezért a 0-ról indultam. A kitartás viszont meghozta az eredményt.
Egy videós versenyre is neveztem nemrég - na nem saját kamerás videóval. Viszont a szerkesztésével sok munkám volt.
Én személy szerint zenés videók készítésével gyorsítottam fel a fejlõdésemet. Azokban rengeteg vágás van. Meg aztán színkorrekció, közelítés, maszkolás, feliratozás, kép/hang szinkron, egyedi átmenetek, hang vágás, hangeffektezés, videó lassítás-gyorsítás, sok-sok tervezgetés, történet készítés, rengeteg munka, kihívás, stb.
Akkor szívás a videoszerkesztés, amikor lefagy a program és nem mentetted el elõtte a módosításokat vagy fél órán át - na az kiábrándító tud lenni pár pillanat erejéig.
Rendszeresen használom a ctrl+S billentyûkombinációt, ami a mentésre szolgál.
Igaz, nem nagy ügy annyira, fõleg ha belejön az ember. A probléma akkor van ha codec probléma merül fel. Persze sok mindentõl függ a videószerkesztés is, pl. hosszúság, feliratkozás, mi a legmegfelelõbb, program kiválasztása, beletanulás. Én dolgoztam sok DVD-n is egy cégnek, az is bonyolult tud lenni, pl. NTSC-PAL, a programok össze-vissza csinálnak mindent, kijelölöd az NTSC-t, de a végén kiderül hogy PAL-ban készítette el a DVD-t és kezdhetsz mindent elõlrõl. A régi gépemen 4 órán át is eltartott a konvertálás DVD formátumba, aztán volt hogy hoppá, rosszul mentette el, kezdhettem elõlrõl. Meg vannak a beállítások a szerkesztõknél, ha bekapcsolsz rajta valamit amit nem kéne, akkor lefagy, kilép, összeomlik az egész, vagy épp állatira lassú lesz a program. Vagy a minõség lesz nézhetetlen, mert rossz lesz a kép. Vannak buktatók. :)
Van egy akciókamerám. 4 K felvételt tudok csinálni, de rohadt nagy a film mérete. Mivel és mekkora felbontásra érdemes visszakonvertálni, ha vágni akarom és youtube-ra tölteni?
Köszi