Macskamanccsal is unlockolható az iPhone 5S:haha:
Printable View
Már most feltörték az új iPhone ujjlenyomat-olvasóját
Idézet:
Mindössze két nap kellett hozzá, hogy hackerek feltörjék az Apple legújabb prémium okostelefonja, az iPhone 5S ujjlenyomat-olvasóját, ami arra hivatott, hogy a vásárlókat megvédje a lopásoktól
Nem tartott nekik sokáig.
De reklám fogásnak biztos jó volt... :-P
Ha meg nem szereted hogy kigúnyolnak, mert csúnya vagy, vagy kövér vagy, vagy elállnak a füleid, akkor egyszerűen le leszel tiltva az összes közösségi oldalról? Megadod a neved. Ha ritka neved van, akkor mások visszaélhetnek az adataiddal. Facebook emberek fényképeit használja reklámokhoz, megkérdezés nélkül. De nem csak ők szedhetik le a fényképed. Mi van ha valami mocskos reklám mellé teszik a fényképed? Arról nem is beszélve, hogy ismerve hogy az emberek mennyire egymásnak mennek a politika miatt, így a véleményszabadság minden formája menne a levesbe, mert senki nem akarná hogy névvel és fényképpel kelljen véleményt mondania. Embereket csoportok le is vadásznának egy-egy véleményért.Idézet:
"elképzelések között szerepel például, hogy uniós állampolgárok csak valós névvel és profilképpel regisztrálhatnak közösségi oldalakon."
És hogy lenne ez egyáltalán megoldható? Bescannelt személyi igazolványokkal? Elég egy hacker és minden adatot megszerez és visszaél a neveddel és címeddel. :huuu:
Egyáltalán ki az a nem normális őrült politikus akinek ilyen törvénytervezetek az eszébe jutnak? :eek: :confused:
Az új játékkonzolokon beépített kamera van. Emberek milliói veszik, talán 40-50 millió ember is megveszi majd őket, csak az Államokban. Az után jobb ha vagy leragasztják az összes kiskamerát, vagy soha többet nem csinálnak semmit játékon kívül abban a nappaliban/hálószobában és mindig teljesen felöltözve játszanak. A kamerák heckelése valószínűleg egyáltalán nem lehetetlen. Az egyik szépségkirálynő laptopján kapcsolta be alaki, folyamatosan figyelte, filmezte, képeket készített róla, aztán pedig megzsarolta. Tehát ilyen van, nem csak elmélet.
És nem ő volt az egyetlen áldozata.
http://www.bbc.co.uk/news/technology-24929916
Remélem még nem volt:
http://www.origo.hu/techbazis/201205...llok-utan.html
Persze mikor az egyik politikusnak szóltak be a múltkor, akkor rögtön meglett az összes kommentelő. :rolleyes:
Ha végigolvastad akkor leírták hogy, ha nagyon akarják meg tudják találni az embert csak kell az internetszolgáltató, hozzájárulása, de komoly ügyekben ez meglesz valószínûleg. A kisebb ügyekben nem adnak ki infókat, mert csak az adott ország rendõrsége kérheti ki az adatokat.
Meg bizonyos szolgáltatók kérdés nélkül kiadják az infót ha okosan kéred le.
Ez a gond, mert ki mondja meg hogy melyik a "komoly ügy"?Idézet:
de komoly ügyekben
A múltkorira is azt mondták, pedig csak 3 szerencsétlen hozzászóló szólt be a polgármesternek vagy minek. Nem is olyat ami becsületsértésnek vagy hasonlónak minősülne. És persze ki az, akiről eddig még soha senki nem írt semmi rosszat az Interneten? Ki az akinek még nem szóltak be valamilyen formában? Olyan ember talán nem is létezik. :)
Ez valószínűleg sokaknak nem fog tetszeni. Nem akarják ezt továbbfejleszteni Internetre?
Ez is nagy üzlet lehet most :)
Így biztos nem tudják bemérni a telefonját
Rendõröknek minek ilyen?Idézet:
Van egy harmadik védelmi szint is, a Level 3 (ezek a „zsebek” már mind elfogytak, viszont csak az amerikai kormányzati és bûnüldözési szervek számára voltak elérhetõk).
Tudod, a megfigyelők nem akarják hogy valaki megfigyelje őket.
De az hogy néz ki :)
Egy divatos tasak valami menõ márkanévvel aranybánya, jól meglovagolják ezt a lehallgatási témát :)
Azt is eltárolja rólunk a Facebook amit be sem küldünk rá
Idézet:
Utóbbiban ugyanis a közösségi oldal két kutatója azt vizsgálja, hogy a Facebookra ellátogató felhasználók milyen arányban tekintenek el végül egy-egy üzenet vagy frissítés közzételétõl, amit ugyan elkezdtek begépelni, de végül az elküldés elõtt törölték azt.
A dolgozatból kiderül, hogy a közösségi szájt valójában ezeket az üzeneteket is elmenti, méghozzá azok begépelése közben. Így ha a felhasználó valamiért a begépelt tartalmat végül eldobja, attól még az megmarad a Facebook szeverein. A "Küldés" gomb megnyomásának hiánya így mindössze annyi változást jelent, hogy a címzettek nem láthatják majd meg azt.
Azt hiszi, hogy kibabrál a titkosszolgálattal, ha kikapcsolja a telefonját?
Idézet:
Kapaszkodjanak meg. Ehhez nincs szükség GPS-re, vagy más szofisztikált eszközre. De még csak arra sem, hogy a készülék be legyen kapcsolva. Mi több, éppen az a gyanús, ha egy készülék hirtelen eltûnik a hálózatból. Ha pedig két készülék egyszerre tûnik el egy adótorony látószögébõl, az már figyelmeztetéseket is aktivál.
De ha kikapcsolod még mindig csak gyanús vagy és nincs konkrét bizonyíték, mint ha bekapcsolod amikor az ördögi összeesküvést végrehajtod.
Most kezdtem el a Tor böngészõt használni. Gyakorlatilag olyan mint a róka. Tapasztalat?
Valahol olvastam a whatsapp nevû oldalról. Ez is valami közösségi vagy chat oldal, passz.
Gondoltam megnézem.
Felmentem a honlapra (beírtam böngészõbe, nem is linkre klikkelek).
Kb 5 mp-et töltöttem az oldalon, és mivel meg se rezdült az ingerküszöböm a fõoldalt látva, be is zártam a lapot.
Most jön a poén:
Azóta napi 1 spam jön a whatsapptól a youtube/google+ postafiókomra...
Áttettem ide, a whatsapp gondolom nem kormányoldal, úgyhogy nem nagytestvér, hanem inkább biztonságos internetezés topic. :)
Ha beírtad oda az email címed, akkor onnantól kezdve tényleg küldhetik a kéretlen reklámokat.
Biztos hogy onnan jön a reklám? Ha nem írtál be semmit és onnan jön, akkor a helyedben futtatnék egy rendszertisztító programot. Superantispyware elég jó, én azt használom. Az AdAware se rossz, bár nálam az okozott némi rendszerproblémát.
Ha arról az oldalról jön a reklám, akkor nem a Google bot hibája, hanem az oldalon lehetett valami spy-bot féle. Ha a Google küld reklámokat, akkor igazad van, bár a Google nem szokott a beszélgetős fiókba küldeni. Van egy olyan, hogy "Promotions" vagy micsoda, mostanában odateszi a Google által küldött reklámokat.
Aztán majd csak akkor forgalmazhatják ha hozzáférést biztosítanak a szükséges szervezeteknek.
Az egyetlen hozzászólón is látszik, mûködik az agymosás:
"gratulálok! Nagy ötlet! Ezentúl a terroristák gond nélkül megbeszélhetik, mikor, hol....
...
Engem nyugodtan lehallgatnak, legfeljebb kiderül nagy titkom, hogy mi lesz az ebédem, stb.."
he-he, ebbe pont elõre van telepítve minden kém program... :haha:
5 to Stay Alive: Digital Security
http://www.surviveanything.com/2014/...ital-security/
A lightbeamet most kipróbáltam, túlzás, ha azt mondjuk, hogy ki kémkedik éppen. Ez inkább arról szól, hogy mely domaineket bolygatod meg, ha valami oldalt megnézed.
Pl: A facebooknak is van néhány mellékoldala a reklámokhoz, képekhez appokhoz, az vagy a blog.hu-n is vannak belépéssel, reklámokkal kapcsolatos oldalak, vagy itt van a prepperforum, az imageshack-kal van kapcsolata, ha jól sejtem a kis képekkel kapcsolatban, meg talán a reklámokkal kapcsolatban.
Töredelmesen bevallom, nekem reklámblokkolóm van, így a mások által ismert könyvet/wcpapírt/utazást/kaját/bankot/stbt reklámozó csillivilli színes-szagos internet nekem kicsit spártaibb :)
Most csak próbaképpen kipróbáltam az egyik origo.hu-s cikket reklámokkal és anélkül: 15 reklámot számoltam össze blokkoló nélkül. És ez mind-mind különbözõ külsõ oldalakra mutat/onnan veszi képet/videót. Az origo.hu oldalra mutató linkek a lightbeamen megduplázódtak...
Mivel itt nem tudom hány reklám van, nem "reklámozom" a blokkolót, nehogy az adminok kidobjanak. :)
A maskme-t majd megnézem, ha nem felejtem el.
Sokaknak van, viszont ezzel pl. a fórum is rosszul jár. :( Meg mikor cikkeket írok, meg videókat feliratozok, a reklámblokkolás miatt abból se látok egy fillért sem, pedig van hogy több órán át dolgozom 1-1 videón. Én ezért sosem fogok reklámblokkolót használni, a kedvenc videósaim keressenek a munkáikkal, ez nálam elvi kérdés is. :)Idézet:
Töredelmesen bevallom, nekem reklámblokkolóm van
Ha gondolod, megfontolom, hogy a fórum alatt kikapcsoljam, remélem nincs teleszórva reklámmal.
A blokkolót azért használom, mert már elegem lett, hogy a weboldalak felületének közel 50% reklám...
Itt egy példa:
Olvasnék egy cikket, felül reklám, aztán a felénél is van egy, sõt, valami flash alapú izé is töltõdik, felvillanyoz, hátha a cikkhez egy szemléltetõ videó. Hát nem, egy akármilyen bank hitelreklámja, továbbgördítek közben kétoldalt reklám (mint a régi diafilmek két oldalán a lyukasztott sávok) és aztán az oldal alján még vagy fél képernyõnyi ajánlat/reklám.
Itt most UK-ban megjelent a vonatokon az a reklám, hogy saját magad nézz a reklám után...
Tele van pacázva néha egy-egy kocsi, hogy tedd ide a telefonod, ha NFC-s, meg szkenneld be ezt a qr-kódot, vagy küldd erre meg erre a számra az query szót és akkor ajánlatok között böngészhetsz...
Tanultam marketinget és mellette nagyon nem vagyok oda ezért a fogyasztói társadalomért.
Csoda, hogy utálom a reklámokat? :)
Annyira nincs. Nincsenek felugró reklámok, nincs flash reklám, csak néhol egy-egy kép banner, csak hogy a fórum az árát visszahozza.
Engem a reklámok 1 helyen szoktak idegesíteni, mikor felmegyek egy hírportálra és felugró reklámok vannak. (Például az Origo-n, Index-en, de a thatguywiththeglasses-en is vannak olyan reklámok.) Azokat nehezen viselem. De egy-egy banner, meg a videók elõtti rövid reklámok engem nem zavarnak. :)