Erre nekem azt írták hogy az ember élete többet ér. Én nem tudom de szerintem némelyik ember nem ér annyit mint egy kutya vagy egy macska. :hogymi:
Printable View
Nem lehet az életek értékét hasonlitgatni. A szunyog élete is ér annyit mint egy elefánté.
Szoktam mondogatni hurkaevéskor, hogy bekem egy ebéd, a desznyónak meg egy tragédia.
Ezentól nem javitgatom az elütéseket bocsi.
A macsek kezd átszokni az étrendjére ami kutyatáp lesz, majd veszek két félét? Marhaság, ha éhes megeszi, és csirkefarhát.
A farhát nagyon bejön neki, forrüvizben felmelegitem 37 kb fokra, és akkor olyan mintha most deglett volna meg a csirge. :D
Száraz meg folyamatosan van kint neki, meg állottviz, én is azzt iszom. nincs benne clor
Szoktam mondogatni, ha püspök lesz kap libamájat meg zsenge nyulhóst friss hallal. :D
Főzéskor azért dobok neki hóst, marhát csirgét nyersen, gyesznyót meg főzve, sütve.
A kutya és macskatáp között vannak lényegi különbségek, a macskatápban jóval több a kalória, a protein, zsír, a macskáknak szüksége van még 3 összetevőre ami a kutyatápban nincs. Én is gondolkoztam rajta hogy kutyatáp az valamennyivel olcsóbb és hogy logikus lenne azzal etetni a macskákat, de (sajnos) nem ugyanaz a kettő. Persze ha minden nap adsz nekik egyszer húst is, akkor (gondolom) hogy az úgy pótolja azt ami a kutyatápban nincs benne. Persze ezt nem tudom biztosra, csak nem lepne meg. :)
Így van, a macskák taurinszükséglete nagyobb, ezért nem javasolt őket kutyatáppal etetni.
Te vagy itt az egyik legjobb arc Rozsomák, ezt neked csináltam. :) Persze csak amit megfogadsz belőle! Egy 4 oldalas kis pdf-ben minden fontosabb infó a macskák étkezéséről, bonyolítások nélkül, hogy a természetüknek megfelelően mire van szükségük, mi a jó nekik. A szerző nagy tapasztalattal bíró állatdoki, én csak átküldtem a pdf-et DeepL fordítón, és feltöltöttem
ide
, hogy el tudd, el tudjátok olvasni.
BÚÉK!
Ja, bővebben bármiről:
https://catinfo.org/