http://www.aliexpress.com/snapshot/6157116106.html
Én ezt rendeltem 24dodó, lehet hozzá filtert is rendelni 15 vagy 18 dodóét.
:thumbup
Printable View
http://www.aliexpress.com/snapshot/6157116106.html
Én ezt rendeltem 24dodó, lehet hozzá filtert is rendelni 15 vagy 18 dodóét.
:thumbup
Az aliexpress-szel óvatos vagyok, egyszer már befürödtem velük. Rendeltem egy egy terrás 2.5-ös samsung vinyót, mire ideért, lett belõle a gyári lefóliázott Samsung tokban egy 20 gigás Seagate... átírt protokollal, aminek köszönhetõen a Windows egy terrásnak látta... míg le nem formáztam.
Megvannak a bejáratott helyeim outdoor cuccokra Kínából, két helyrõl rendelem a motyót, de garantált a minõsége (évek óta) és gyors a szállítás.
A minõséggel vigyázni kell, de vannak elfogadható kompromisszumok. Rendeltem már tõlük dinamó elven mûködõ töltõt,mely azóta is hibátlanul üzemel, szolár cella+dinamó kombó ledes zseblámpát és outdoor telefont is, ami "csak" hetven dollár, viszont tényleg rász@rhat az elefánt, akkor is van térerõ. :D
Link ment.
Valahova ide mehetne.
Beteszem oda is.
Csak azért vagyok óvatos, mert sokan fenntartásokkal viseltetnek a kínai holmikkal szemben. Nem reklámozni akarom õket és nem vagyok a Kínai Néphadsereg beépített marketingese. Valamikor én is lenéztem a holmijukat, de bevallom, változott a véleményem, bizonyos termékekkel kapcsolatban. Sokat fejlõdtek az utóbbi idõben. A sok lopott gyártási eljárás mellé felzárkózni látszik a nyersanyaguk is.
Van ott egy bolt lista topik... beszúrjam oda?
Nem szeretném nyújtani a topikok listáját egy bejegyzés miatt.
Bréking nyúz: megpróbáltam betenni a bolt listába, de valamiért moderálva lett... várok, hogy engedélyezik-e.
Imáron készen van a 2. viztisztitom is Pvc csobol! Az 1. ben aktiv szen granulatum van, mig a masodikban aktiv szen por! Ezt az utolsot meg nem teszteltem, de elvileg jobbnak kellene lennie a tisztito hatasnak mint a granulatumos! Az átfolyasra vagyok meg kivancsi!
A granulátumoson atfolyik ejtõtartályos módszerrel is!
Aha azon átfolyik csak nem szûr semmit (apró szemcsés granulátum kell, az akvaristáké már nem jó erre a feladatra) ,
én szénporral nyomattam szét a szûrõházat, mert egy idõ után betömörödött a szénpor (pezsgõtablettás doboz volt a szûrõház, a kupaknál szig. szalagozva).
Pityubá: a pezsgõtablettáshoz van elkészítési rajzod ? köszönöm !
En 3/4 es pvc csõbõl csináltam, ami kb 30 cm hosszu! Az egyik végén asványvizes kupak van beragasztva, mig a másikon egy kb 16mm es rádugós tömlõcsatlakozo. Belül mindkét végén szivacs és arcisztító korong.
Víztisztító szénszûrõ készítése:
Csatolmány 3422
1db pezsgõtabletta tartó (vagy hasonló) doboz.
2db 6mm átmérõjû kivezetõ csonk (sárgarézcsõ), a vége csõszegecs szerûen kiperemezve.
4db kozmetikai korong vatta.
szilikon tömítõ paszta.
1-2 mm szemcseméretû faszén dara, szükség szerinti mennyiség.
Elkészítjük a kivezetéseket, a doboz aljába és tetejébe, beragasztjuk szilikon gumival.
Behelyezzük az alsó kozmetikai korong vattát.
Betöltjük a faszén darát.
Behelyezzük a felsõ kozmetikai korong vattát.
Rápattintjuk a doboztetõt, majd szigetelõ szalaggal többszörösen betekerjük.
Irány a tó vagy patak a próbához.
köszönöm szépen!:thumbup
Magyar fejlesztés..a fazekasagyag pórusain átszivárgó víz tisztaságát ezüstkolloid szûréssel fokozták..amúgy házilag is össze lehetne rakni
http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/...fejlesztessel/
Lenne egy keresztkérdésem.Kinek mi a véleménye a pénzvizsgáló UV lámpáról mint víztisztító berendezésrõl?
Ezek mind hasznos jól mûködõ dolgok, amiket itt felsoroltatok.
Nagyfeszültségû szikrával zárt térben, keltett ózont ismeri valaki ?
Tudvalévõ az ózon öli a bacikat gombákat (tán a vírusokat is), ha vízen átbuborékoltatjuk.
Amíg van áram, addig az optikailag tiszta víz baktérium mentesítésére megoldás lehet a mikrohullámú sütõben forralás. Elviekben csírátlanít.
Mi a véleményetek róla?
Ha pedig nincs áram, akkor 20 perc forralás, még a harci vegyi anyagok is lebomlanak annyi idõ alatt.
Igazán, nem tudom elképzelni, hogy ne találjak valahol fûtõanyagot a vízforraláshoz.Idézet:
De sajna a forraláshoz valamiféle fûtõanyag kell, ami nem mindig áll rendelkezésre.
Eléggé extrém körülmények kellenének hozzá. Egy összeomlás esetén, mindenhol lesz éghetõ anyag.
Én esõvízre tervezem a következõt:
Tárolótartályba uszodai klórtabletta (opcionális)
Utána elõszûrõ a hidrofornak, utána kútszûrõben 4 lépcsõben egyre kisebb szûrõbetétek, az utolsó az aktív szén. Esetleg a legvégére még egy visszasózó.
A következõ lánc jó lehet:
50 mikron (esetleg utána egy 20 mikronos) (az 50 mikron meg mehet a hidrofor elé)
5 mikron
1 mikron
szén
4 10 colos szûrõház kell hozzá a betétek ára körülbelül 400 forint, a szén kicsit drágább, az 1000 forint.
Szûrõházból érdemes a piacon kapható legolcsóbbat megvenni. Az körülbelül 1500 forint körül kapható
20-30 ilyen betétet érdemes felhalmozni, és a vízköröket úgy szétkötni, hogy pl a mosógépbe már az 50 mikronos után mehet a víz, a wc-be még az sem kell.
Egyenlõre ezek még csak tervek a saját rendszeremre.
3 évig, Szerbek által körbezárt Szarajevóban is esõvizet ittak nem volt villany, víz, és gáz szolgáltatás.
Volt túlélõ aki elmesélte hogyan élték át, lehet belõle tanulni (sajna nem mentettem el a leírás linkjét, ha valaki tudja linkelje be).
-töröltem, máshova való-