Wannabe,akkor mivel?Gyufával?
Printable View
Wannabe,akkor mivel?Gyufával?
És melyik volt az a hasonló?
Csak legyen mit.
Raktáros.Nemigazán értelek hogy mirõl "beszélsz".Ez a lámpa jobb mint a maglite mac-tac ami 320 lumen vagy az olight m22 warrior ami 950 lumen.
Üdv. Doom.Az elemrendelés.hu oldalon,de igen drága lett,tavaly 70 ezer körüli volt az ára most meg 130 ezer ft.
És még a Syakynál is lehet kapni.
Ezt milyen feladatra szeretnéd használni? Puskára nem jó,keresõnek sem igazán. Nem értem az ilyen protonágyúkat, nagyok,nehezek és ÉRDEMBEN nem tudnak többet. Egy 2 ezer forintos MAG-LED másolat is bõven elég, aki többet akar akkor eredeti MAG-LED. Nagyon sok helyzet lehet amikor a kis vagy állítható fényerejû esetleg többszínû lámpa(jeladáshoz,térképolvasáshoz) az elõnyös. Selco is írt errõl, egy ilyen ágyú kilométerekrõl látható és odavonzza az összes zombit!
Én inkább itt keresgélnék: http://www.energizer.eu/hu/hu/products/lighting
Gazda,haggyál már az energizer lámpákkal,azok még a 100 lument se érik el.De abban igazad van hogy fegyverre nem való ez a nitecore.
Talán ha kisebb fényerejû lámpa kellene és ami nem eszi az elemeket és nem az a cr123 elem megy bele ami drágább a hagyományos elemnél,akkor ott van a varta indestructible 120 lumenes 14 cm-es, 9 méterig ütésálló és három mikro elemmel megy.
Varta ütésálló??? Mostanában nagyon beújítottak de kellet is mert eddig elég gagyi gyártó volt! Már nem veszek Varta terméket szóval nem tudom megbízhatóbbak e?
100 lumen mire nem elég? Legfeljebb puskalámpának kell erõsebb d az úgy is rögzítve van a fegyveren tehát az másra nem jó.
Nekem áltlános lámpának egy 3 fokozatos Enegizer van (talán vadász lámpa) és a gyengébb fokozaton szoktam használni a legtöbbet. Ja és az egyik elemet meg szoktam fordítani hogy ne merüljön de még így is bõven elég. Úgy gondolom ha egy lámpán van 3 szín + vérkeresõ és állítható a fényerõsség esetleg a fej rész is annak sokkal több a gyakorlati haszna mint az "százmilliólumen"-es csodáknak.
A magas lumen érték sokszor csak marketing fogás és sok esetben zavaró is hogy rávilágítasz valamire és csak egy fehér pacát látsz olyan erõs a lámpa. A cr-123as elem pedig nem csak drágább de nem is lehet minden sarkon kapni.
Én most vettem abból a szériából a 2. lámpámat (Varata Indestructible), nekem bejött. Az elsõ 1W-os, 2*AA zseblámpa, az új 3*AAA, 1W fejlámpa. A zsebes kapott már rendesen, mert mindenkinek mutogattam, mit bír (igaz, eddig 9méterrõl nem mertem földhöz vágni, de 2-3 métereket már esett, és még mûködik, azt használom cangán).
Hát tényleg úgy néz ki.
Jók az energizerek is,mert volt nekem is még a krypton égõs változatból,csak a varta az ütésállósága miatt tetszik mert a repülõgépgyártásban használt alumíníumból van,és pici.
Én vettem még 3 elemlámpát. Kíváncsi leszek rájuk. Azt hiszem most hogy 5 elemlámpám lesz (illetve 6, mert kaptam egyet karácsonyra is), ezzel így be is fejezem a lámpavásárlást. :haha:
Az asszonynak is vegyél párat! :)
És mi a márkájuk és hány lumenesek.
Késõbb majd lesz videó. Viszont egynél rosszat rendeltem. Jó nagy képen egy lámapa, erre most nézem hogy az apró betûs részeknél van leírva, hogy nem lámpáról van szó, hanem csak egy lámpa ledrõl. :rolleyes: Akkor talán arról kellett volna egy jó nagy képet betenni, nem egy lámpáról. Mindegy, maga a lámpa is olcsó, lehet veszek egyet abból is. 40 dollár. Nem egy kifizethetetlen összeg. :)
Tulélõ,és ott Amerikában tényleg a maglite márka a legjobb?
Fogalmam sincs, de van néhány elég jó. Fenix, SurFire, Sreamlight, 5.11 Tactical. Biztosan jó a Maglite is. Árban ott van mint a többi. :)
És az olight-ról mi a véleményed
És az olight-ról mi a véleményed?Nekem az Olight m20s x warrior tetszik mert kettõ kapcsoló van rajta,így külön van a stroboszkóp.
Véleményem nem sok van, nem vagyok szakértõ a témában. Most egyelõre a Fenix-rõl tudok véleményt mondani, meg arról készítettem videót is, majd nézd meg. És most ért ide egy Smith and Wesson zseblámpa, majd arról tudok még majd bemutatót tartani. Egy kis kínai olcsó is úton van, de ki tudja hogy mikor ér ide a Távol keletrõl. Még biztosan kell neki 1-2 hét. :)
Olight-ról még nem hallottam, az valami kevésbé ismert márka?
viharlámpába végszükség esetén ,mit lehet még önteni? valaki tud ebben segiteni ? köszönöm!
Laci: Köszönöm szépen!
halolaj estetleg vagy az butaság ?
Wannabe
köszönöm..természetesen márcsak nagyon végszükségre gondoltam, hogy mit tölcsek bele :thumbup
Viszont ha pálinka fõzéskor a "réz elejét" meg tudjuk szerezni (nem öntik ki, mit ahogy szabály lenne), úgy az elég intenzív energia hordozó lenne.
Ha sikerül ilyet szerezni, szigorúan gyerekzáras üvegben tárolandó, és nagybetûkkel ráírandó, hogy "Életveszélyes Anyag !". Lehetne a neve még rajta: Lámpaszesz.. :)
Engem még az érdekelne, hogy a világvége utáni idõben a házi pálinka lepárláson kívül milyen egyéb világítani való folyadékot tudnánk elõteremteni? (A gyertya az az nem folyadék !) Kifejezetten viharlámpákba gondolkozok én is, mert kezdi a reneszánszát élni, több gyártó is felkapta a dolgot a kertész áruházakban és a vasboltokban több típust is tudunk venni.
Növényi és állati olajat tényleg nem szabad ilyenre pocsékolni, mert akkor a kaja többet fog érni, mint a fényben való kuksolás..
Most rendeltem egy alkoholos égõt is... azt is tölteni kell majd valamivel.
Mizu: nem valószinû ,hogy tudok szerezni, max csereberélni , nincsen a környezetemben ilyen ( még)
Pont ez a gondolat ütött szöget a fejembe kb fél évvel ezelõtt..akkor kapásból jött a válasz..igaz még nem teszteltem, de tuti mûködne.
Szóval elkezdtem gyûjteni befõttes üvegbe a használt étolajat a rántotthús alól. Szûröm és összeöntöm..állaga fél éve nem változik és már 2.5 liternél tartok.
Nem akartam terhelni a kiöntésével a környezetet és akárhogy is, ez egy üzemanyag...
fényt és meleget fog adni..és a szûkös idõkbe legalább a rántotthús illatát is megidézi majd (sajna ez a hátránya is egyben)
Egy régi olajkályhában nem lehet eltüzelni a használt étolajat?
http://img13.aprod.hu/images_aprodhu...tthon-kert.jpg
Én is ezen gondolkodtam, de még nem próbáltam meg. Gyûjtögetem a használt olajat, hogy majd csak jó lesz valamire :).
Grafitos: nagyon jó ötlet ! köszönöm :thumbup
http://www.youtube.com/embed/c23BcbnT2ng
Itt van egy rész, amiben egy kólásdobozt használnak olajmécsesként..ebben a formában biztos hasznosítható üzemanyag. Teszteljük
A használt étolaj, nem zárt üvegben sem pusztul meg .. csak átalakul. Gyantás állagú lesz, majd idõvel tovább keményedik, - a benne lévõ kevéske nedvesség folyamatos párolgásnak eredményeként - végül kikeményedik. Abszolúte víztaszító, tömény energia tároló. Kiváló gyújtó alapnak forgácsnak, víztaszítóvá kenni a cipõt, ponyvát, stb.
Onnan tudom, hogy volt szerencsém egy elhagyatott házban találkozni az étolaj -fent említett- különbözõ fázisaival.
Üvegbe zárt étolajról nincs tapasztalatom, de szerintem sokáig tarthatja állagát és a tulajdonságait.