Eredeti hozzászóló
MREVOLUTION
Atomháború után túlélsz 100 napot, szuper, de utána hogyan tovább?
Mindenki meghal, de Te életben maradsz.
A 101. napon, amikor ki kell jönnöd a saját bázisodról, - mert elfogytak a tartalékaid-, körbe nézel az elpusztult világon, látod a sok hullát, s majd, mint aki megnyert egy versenyt örömujjongásban törsz majd ki, hogy túléltél magad körül mindenkit?
Kérdezem én, hogy ilyen esetben minek?
Alig több, mint 3 hónap alatt a radioaktív sugárzás nem fog eltûnni, a növények nem lesznek újra ehetõk, ahogy a víz sem lesz még iható. S feltételezem, hogy nem akarsz még akkora adag sugárzást sem kapni, ami nem azonnal, hanem kicsit lassabban öl meg, mondjuk fél- vagy egy-két év után.
Vagy ekkor jön a B terv, s gyorsan fejbe lövöd magad, vagy hogy van ez?
Nem kötözködni akarok, de ha atomháborúra készülsz, akkor 100 napra készülni felesleges. Azon a pénzen inkább utazz el a rég áhított nyaralóhelyre, vagy bérelj egy sportkocsit, mert 100 nap ilyen esetben semmire sem elég szerintem.
Legalább 10 hónapra, de inkább 1 évre kellene tartalékolni, akkor azt lehetne mondani, talán van esélyed, - s még akkor is jó eséllyel leszel rákos, ami ha szerencséd van "csak" 15 év múlva öl meg, de gyereked az semmiképpen ne legyen, hacsak nem akarsz 3 karú, 2 fejû "torzszülöttet", amit ugye senki sem akar - de 100 napra tartalékolni ilyen esetben szerintem értelmetlen.
Hangsúlyozom, ilyen nagy és mindent érintõ gabesznál.
Persze ez csak az én meglátásom.