Nem, azt mondta hogy ha valakivel megy, vagy valakivel majd összedolgozik, akkor nem árthat. Ha hegymászóként beszorul valahová akkor szerintem jó az ha van nála, különben lehet hogy sose találják meg. :)
Nem, azt mondta hogy ha valakivel megy, vagy valakivel majd összedolgozik, akkor nem árthat. Ha hegymászóként beszorul valahová akkor szerintem jó az ha van nála, különben lehet hogy sose találják meg. :)
Kétségtelen, ha hegyet mászni megy az ember társsal akkor nem származik belõle hátrányuk ha visznek magukkal rádiót.:thumbup Autós túlélõcsomagba nem tennék walkie talkie-t. Kár, hogy tõle nem tudok kérdezni!:hogymi: Autós, hegymászós, túrázós vészhelyzeti csomag.. mindenhová ezzel jár?!Akkor én meg kiegészíteném ezzel-azzal. Minden esetre a cuccok jól össze vannak pakolva.. ;)
Lehet hogy tele van a csomagtartó mindenfélével, és aszerint szedi ki a zsákba a cuccokat, hogy éppen hol van, mit csinál.. Mert csomagtartóban elfér, ha meg menni kell, szelektál...
Talaltam egy felszerelesi targyat...
Csatolmány 2952
Ha minden autóhoz gyári tartozék lenne, igencsak csökkenne a bûnözés :puska: :haha:
vettem egy ket dolgot a kocsiba.
ketto osszecsukhato muanyag dobozt: Csatolmány 7115
ezeket a csomagtartoba teszem, ebbe pakolok egy ket dolgot amiket allandoan a kocsiba tartok, ne csak ugy szanaszet fetrengjenek a csomagtartoba.
meg egy ilyen biztonsagi ov vago ablaktoro menekulo eszkozt:Csatolmány 7116
meg valami jo kis lampan gondolkodok.
igazandibol 2 lampa kozul vacilalok.
vagy vegyek egy ilyen kis dinamos lampat: Csatolmány 7117
amibol nem fogy ki az elem es egy kezzel is tudom mukodtetni.
vagy tegyem be a kocsiba a nagy maglite lampamat amivel lehet verekedni is? viszont a hideg ido miatt allandoan lemerul majd benne az elem.
Az övvágót úgy helyezd el, hogy akkor is elérd ha behúz az öv és az ütközéskor ne tudjon elrepülni az eszköz.
olcso volt igy vettem belole 5 darabot:)
minden ajton van egy zseb amibe belepasszol olyan kicsit szorulosan, de nem annyira, hogy ne tudnam kivenni. az otodik meg kozepre a valto mogotti taroloba megy.
most egy porolton is gondolkodok a kocsiba. azon, hogy hova tudnam ugy elhelyezni elore, hogy a vezeto ulosbol elerjem de ne legyen utba.
holnap megmondom:)
meg nem neztem meg, de szerintem nem sok. az elektromos ules emelo bisz baszok szerintem sok helyet foglalnak el, de majd megszaktekintem.
hat egyenlore igy nez ki es ezeket a dolgokat pakoltam be a kocsiba.
a 3d-s maglite az ajton levo zsebbe ment, nem a legpasszentosabb de ennel jobb megoldast nem talatam, hogy keznel legyen.
Csatolmány 7125
megjott a muanyag kosar is amit rendeltem. az ment a csomagtartoba, meg melle egy gumicsizma meg egy munkas bakkancs.
Csatolmány 7126
a kosarba van egy angol katonai esokabat, pulcsi meg sapka es egy munkas kesztyu. mora kes, kalapacs, osszecsukhato aso, duck tape. 2 palack viz, wc papir es eu csomag.
Csatolmány 7127 Csatolmány 7128
ez meg nem vegleges csak a kezdet. egyenlore csak magamra gondolva pakoltam, ehhez jon meg ami a felesegemnek meg a lanyunknak kell.
csak egy ket aprosagot akarok a kocsiban tartani arra az esetre ha lerobbanok valahol vagy ha tortenik valami ami miatt a kocsiban kell toltenem tobb idod. olyan sokmindent nem akarok bepakolni, hogy elfoglalja az egesz csomagtatrot. maximum meg egy ilyen kosarnyi cuccot.
otleteket szivesen varok.
https://www.youtube.com/watch?v=wyehMcCuUPs
nyaralas utan kicsit atgondoltam ezt a kocsis dolgot.
sokat nem valtoztattam a dolgokon es ez meg mindig nem a vegleges de mar alakul.
ami nincs a videoban az a kaja, azt nem tartok a kocsiban de indulas elott mindig pakolok valami ragcsalni valot.
ami nincs benn de jon ha hosszu utra megyunk a szorakoztato dolgok, jatek konyv stb. hegyeshalomnal 3 orat, osztrak nemet hataron 5-ot franciaknal 2 orat dekkoltunk dugoban amig a helyi rendorok ellenoriztek:( ennyi idot meg en is nehez birok ki pedig en jol birom a varakozast. kell valami ami lekoti a csladot mielott megolik egymast az unalomtol!
Rengeteg dolog van a kocsiban hátul, de gyorskötözõvel, gumipókkal, kötéllel, sniccerrel, szerszámmal, és plusz benzinnel mindig hazajöttem.
Amit Ti nem mondtatok, az tüzijáték.
Szilveszterkor a petárdástól , vagy ultrashopból vásárolható, fény, és füst jelzõ.
Iszonyat hasznos, ha rossz helyen állsz.
Ennek egyszerûbb változata a fényrúd.
A nagyobbik. Eltöröd, megrázod, világít, egész éjjel. Látnak, nem törnek össze.
A másik, a mécses. Egyszerû teamécses.
Lehet vele befagyott diffit, olajat olvasztani, vagy jeget, ajtót (ill kulcsot), a kocsiban fényt, és némi meleget ad 4 órára. És a konzervet is megmelegíti. ( Ez kellett, amikor tolatáskor leakadt a hátulja, és nem volt aki ráüljön az elejére, hogy kihúzza magát.
Nekem hiányzott:
- Kárbejelentõ lap
- Golyóstoll (a kárbejelentõhöz kell, mert indigós, volt a kocsiban de beszáradt)
- Papírok másolata (forgalmi, biztosítás, személyi, TAJ, jogsi ...) az eredetiktõl külön tartva, arra az esetre ha az eredeti papírok nem hozzáférhetõek az összetört kocsi miatt
- két ablaktörõ / övvágó is volt a kocsiban, de mindkettõ elszállt, fel kell kötni õket valahová, de annó nem tudtam eldönteni hogy hová.
- pohár, hogy ne üvegbõl kelljen kínálni. fémbögre volt a kocsiban de a csomagtartóban nem tudtam hozzáférni.
Semmi komoly, de ahhoz elég hogy újra gondoljam, kiegészítsem, komolyabban vegyem a kocsis készletet.
Mivel ritkán meg óvatosan vezetek eddig nem foglalkoztam ezzel, csak felesleges SHTF-re való dolgok voltak kiûzve a csomagtartóba.
Extra felszereles a teli menekuleshez :D
Csatolmány 7675
Csatolmány 7681
Nem mondhatnám,hogy víz mellett lakom,bár egy szûk csatorna van a közelben,ám most mégis rákattantam erre a hajó építõ dologra...mondjuk ez pont nem hordóra épült,de mégse annyira puritán,mint az elõzõ,de mégis otthon fellelt anyagokból épült a nagy része...
Számolgattam,rajzolgattam,eddig mindössze a hordóknak van költsége.Én nem hiszem,hogy megépítem,mert vízre tenni nem tudom,udvaron meg ne álljon hajó,nem igaz?
Talán valaki más nekiugrik majd :)
A napokban üzemanyaghiánytól kezdett rettegni mindenki. Néhány éve vettem két marmonkannát, abban tárolok egy tanknyi benzint, legyen otthon. Pár hónapja gondoltam, hogy venni kéne még 1-2 kannát, akkor - ha jól emlékszem - öt-hat ezer körül volt egy 20 literes fém marmonkanna. Ma megnéztem a neten, hogy hol, mennyiért lehet kapni, de csomó helyen kifogyott, ahol meg van, ott bőven 10ezer feletti az ár. Van olyan kereskedő, aki 20ezret sem restell elkérni érte.
Venni kell egy hordót. Tankolni, átcsapolni, visszamenni, tankolni, átcsapolni, visszamenni, tankolni, átcsapolni...
A benzinre azt mondják hogy 3 hónap alatt tönkremegy, de nem megy tönkre. Akár éveket is kibír. Tehát néhány hónapot egy hordóban meg főleg átvészel.
Sajnos a tapasztalatom hogy bizony pár hónap után romlik a minősége :(
Egy télre leállított kisgép tavasszal gyakran karburátor tisztításra szorul mert belekocsonyásodik a benzin valami összetevője.
Persze függ attól is hogy milyen érzékeny gépbe akarod használni.
Találtam egy üvegben egyszer 1-2 éves benzint, két részre bomlott, szépen lehetett látni olyan 1/3-2/3 arányban. Szaga is teljesen megváltozott.
Én Fuel Fit adalékot teszek az áramfejlesztő készletébe, néha felrázom a kannákat meg beindítom 10 percre a gépet, régebben egy kisgép szerviz ajánlotta hogy ők is használják és tényleg bevélt. De lehet fizettek nekik a reklámért :)
Vettem kettős üzemű karburátort régebben az áramfejlesztőhöz hogy átállok gázra, de még nem foglalkoztam vele. Rákerestem gázpalackra, a környéken nem találok a régi 4-5.000ft-os áron :(.
Az asszony robogójában volt vagy 3 éven át, aztán amikor sikerült bepöccinteni, akkor azzal a régi üzemanyaggal ment mint a kis angyal. :)
a prémium üzemanyagok eltarthatósága jobb, etanolos- tartalmú benzint nem érdemes hosszabb időre benne hagyni a kis gépekben (pl. fűkasza, fűnyíró). A sima benzin és gázolaj eltarthatósági ideje (avagy javasolt tárolási ideje) 6 hónap. A prémiumok két évig eltarthatók, ez markáns különbség
forrás: https://alapjarat.hu/hasznos-infok/o...nszamu-benzint
Ezt alátámasztja a saját tapasztalatom: OMV Maxxmotion 95-ös benzin, kannában tárolva több mint egy évig nem romlott meg.