Eredeti hozzászóló
Doom
...bár valamikor nagyon korrekt kiképzést kaptam és sok minden még nem kopott meg...de a málhazsákot már réges-régen leadtam....öt X felé meg már kicsit kényelmes is vagyok...valószínû én már maradnék az infrastruktúrát foltozgatni és az itthon maradt aggódó hölgyeket "vigasztalni " :gonoszrohog: ..de nézzük túlélõ szempontból...az ideológia fontos dolog,de én nem azért vagyok prepper,hogy holmi magasztos ,hangzatos jelszavakért bekrepáljak...bizony az évek alatt gondoskodtam magunkról és ezt nem kívánom hátrahagyni és egy sárgödörbe elvérezni....de gondoljatok bele,valahol ez a felkészülés nem arról szól,hogy a felkészületlenek éheznek és kilátástalan körülményeket kénytelenek átélni vagy ne adj Isten meghalnak,míg a felkészülõ áthidalja a nehézségeket?!..nekem a háború csak egy shtf-helyzet..én alapvetõen pacifista vagyok,kizárólag önvédelembõl bántanék valakit...állatot is csak ha már nincs más lehetõség az éhhalálig....nem tudna nekem senki olyan elvet,célt mondani,hogy bevonuljak...ha erõszakkal,tettleg bevisznek az más,az õrizetbe vétel,nem meggyõzõdés....a Haza védelme...én spec. mindenhol otthon vagyok,külföldön,belföldön,ahol éppen vagyunk...ha nyaralunk az-az otthon,legyen velem a kutya és a túlélõzsák,a többi nem érdekel,sem a lakás,sem a kocsi,sem a bútorok...most akkor mit védelmezzek?...és kitõl?