Bocs, de melyik? Nem birok rajonni. Bocs.
Printable View
Én az ebay rendeltem, és rögtön hozzá egy szûrõ betétet is.
http://www.ebay.com/itm/Army-PLA-Sol...item3cd508a458
http://www.ebay.com/itm/Replacement-...item3a7f8aaaa5
ha meg házi vízszûrõt építenék ennek a beszerzésével kezdeném:
http://www.ebay.com/itm/Doulton-10-S...item35c252740b
Megvan! Koszi mindenkinek. Veszek egyet karacsony utan.
Itt van egy 28 dolcsiért.
http://www.aliexpress.com/item/99-9-...014783391.html
akkor heti illetve kétheti prepperkedés.
ketten voltunk 2 hétig a 4,5 éves fiammal mert az anyjának-páromnak el kellett utaznia. teszteket csináltam illetve kísérleteztem ami inkább pszihés jellegû volt. tudom gonosz vagyok de a fejben lévõ dolgok a legnagyobb ellenségünk szerintem.
szeretnél elõre bocsájtani, hogy nem tettem ki semmilyen veszélynek illetve játékként kezeltük a dolgokat.
1. fürödtünk minimális vízben. ketten beálltunk a kádba és flakonból fürdettem Öt is meg magamat is. 4 és fél literrel tiszták voltunk és a komfort érzetünk is jó volt.
( gyerek élvezte hogy locsolta a vizet magára és apára késõbbi napokon is emlegette hogy játszunk ilyet )
2. mondtam hogy el kell mennünk pár napra, gyorsan, sietve és szedje össze pár játékát amit hozni szeretne ruhákat én intézem.
( nagyon nehezen és sok idõbe került mert ez is kéne az is kéne és komoly mennyiséget szedett össze és próbálsz szelektálni de nem hagyja mert minden kell. ruha dologba is beleszól hogy ezt meg azt is vigyük. szóval ez a dolgot buktának éreztem és nem is tudod kezelni éles helyzetben nyugodtan szerintem )
3. apa buta volt és nem vásárolt ezért keressünk itthon valami kaját.
( lévén hogy vannak készletek amit nem tud, nagyon könnyû volt bár nem is válogatós bármit felkínáltam jó volt. )
4. örököltünk egy házat pesttõl nem messze. áramot leköttettük és gáz elzárva ( biztonsági okokból ) gyere elmegyünk mert kell a házból valami. este sötét. gyereken és rajtam is fejlámpa kezünkben lámpa. kulcsunk van persze. találtunk kaját a spejzban ( tészta és konzerv jó szavidõvel ) tébláboltunk kicsit és hazajöttünk.
(a kertben szólt hogy ez félelmetes és nem tetszik, nyugtatgattam ami sikerült is . a házban már elvolt a lámpával önállóan keresgélt. hideg volt (6 fok a hõmérõ szerint a házban ) és sötét de nem zavarta csak a lámpám fényét kereste idõnként hogy megvagyok e és beszélt hozzám. keresgéltünk játék jelleggel jól ment. DEEEE mindezt úgy hogy nem kellett kóbor éhes kutyákra és zombikra illetve más keresgélõkre számítani és a kocsi a ház elõtt állt nyugodtan valamint ismertem a helyet jól. hosszabb távon idegen helyen NEM kivitelezhetõ ez a dolog sem gyerekkel )
5. környéken kocsival elmentünk tekeregtem össze vissza - játékból - autó leállt elromlott séta haza.
( szó nélkül séta tudja merre kell menni - hazatalál - szidta a kocsit hogy egy roncs de ennyi. persze minimál cucc és meleg ruha )
6. rossz idõ miatt nem tudunk kimenni sétálni bicajozni. szobafogság kvázi tévé mese nincs.
( játékokkal el volt egy jó darabig de mesenézés követelése miatt egy idõ után bekapcsoltam neki. napokig elég nehéz lenne de megszokná csak folyamatosan le kell kötni ami persze a te egyéb dolgaid rovására menne. )
röviden ennyi és még egyszer elmondom nem voltunk semmilyen veszélynek kitéve ismertük a helyszíneket tehát a játékot bármikor abba lehetett hagyni.
számomra ezért erõd - barikád - készletek kitartás mert a mozgás nehezebben kivitelezhetõ és kevésbé biztonságos.
A ma délelõtti kutyasétáltatás (a közeli kis erdõben) eredménye : egy jó kiló dió és mogyoró,egy marék csipkebogyó.egy zacskó naspolya,......csak úgy figyelgettem,nem szedtem össze...polgártársaink "áldásos" tevékenységének köszönhetõen a következõ hasznos dolgokra bukkantam :30liter körüli iskola-hátizsák,két kabát(méretre jónak tûnt),szabadidõ ruha,pár munkás kesztyû,bála madzag,gyerek medence(menedéknek),konyhakés,törött gépi fûrészlap,két mûködõ öngyújtó(ezt zsebre tettem),motor olajos flakon(az alján volt olaj(tûz gyújtáshoz),4-5 kiló krumpli,csontok(erre a kutya le is akart csapni).petpalackok,zománcos fazék...megállapítottam,hogy a mai napot túléltük volna,pedig csak egy kulcs csomóval,meg a kaki gyûjtõ zacsikkal indultunk el...
A "tetszik adás-t" a kaki zacsira kaptad! :haha:
Astonferi: remek leírás lett, és nagyon életszagú! Remélem az asszony nem olvassa a fórumot, nehogy bajba kerülj... Viszont nem tudom, csak kérdezem: egy testvér nem oldana meg sokmindent? Lenne kivel játszani, nem a Te idõd menne el, stb...