Laci: köszönöm meg fogom nézni!
Printable View
Ezzel a cuccal biztos nem a szügségszállásra készül ... Rádió még mehetne bele , információszerzés miatt ...Önvédelmi cuccok is , legalább 2-3 gázspray ... Távcsõ , sokszor jól jöhet ...
Én sem oda mennék ... Helyzetfüggõ . Vagy rokonokhoz , barátokhoz ( helyi katasztrófa esetén ) , vagy ki az általam ismert susnyásba ...
Kérdéses , hogy Doom hol lakik . Ha olyan helyen , ahol mûködhet a hivatalos szervek által irányított kitelepítés , mentés , rendfenntartás , akkor szóba jöhet szügségszállás . Ha nem , akkor ugyanúgy magára van hagyva egy idõre , mint bárki más . Pl : márciusi havazás ...
Ha olyan helyen , ahol mûködik a hivatalos szervek által irányított kitelepítés , mentés , rendfenntartás , akkor szóba jöhet szügségszállás .
Mo.-on az utolsó lehettõségek között van szerintem a szügségszállás . Fõleg a mi "fajtánknak" , szerintem .
Ez amit összeraktam egy teljesen általános túra felszerelés...még csak nem is túl drága holmik vannak benne(kényes egyensúly a használhatóság,tartósság és az árak)...valamikor ha még emlékeztek egy hozzászólásomra ,abban azt a kérdést tettem fel...hogy mire lenne szükségem 3-4 napig egy néptelen helyen?...nos ez a zsák azt a célt szolgálja,hogy eljussak a menedék helyemre 110 km,vagy ha káosz van és nem tudom tartani a lakhelyemet el tudjak tûnni pár napra,míg lecsillapodnak a kedélyek....vagy katasztrófa esetén nem kell várnom a hatóságokra,megoldom magam...vagy csak úgy kirándulunk egy jó nagyot...... a nagycsaládos szállásokon nagy valószínûséggel nálam lesz a legkevesebb érték...mert mit csomagolnak a menekülõk?...ezüst étkészlet,betétkönyv,készpénz a befõttes üvegbõl,arany jegy gyûrû ékszerek,stb..ezekre fognak utazni nem az én gatyáimra.....amúgy meg ha csak egy lokális katasztrófa és oda szorulnánk a többiekkel és tudom,hogy pár óra és jön a segítség meg is osztanám a készleteim...amúgy az emberek általánosságba véve nem elvetemült gazemberek,nem kell mindig mindenkiben ellenséget látni,mert elõfordulhat,hogy önként megyek be egy szállásra,fõleg mínusz tíz fokban....
..rádió van benne világ vevó T,,gazdaságos pót elemekkel alufóliába csomagolva az emp ellen.
..önvédelmi cucc azért nincs benne mert a kutyák engem nem bántanak(nem tudom miért,de tök jó,minden kutyával pár másodperc után haverok vagyunk)....emberek ellen pedig itt a két kezem lábam,meg ha kimegyünk a természetbe(pláne ha menekülnénk) az az elsõ,hogy vágok egy jó vándorbotot..ezt tanultam,ezeket az önvédelmi ismereteket gyakorlom...az egyéb törvénytelen eszközökrõl nem is beszélve,,egy esetleges ellenõrzés,motozás hamar úgy végzõdhet hogy kattan a zár.....
Ok. Fordítsuk meg MIÉRT NEM VESZIK el tõle?
Hogy védsz meg egy buflák nagy zsákot akkor, amikor mindenki éhesen valami használható v. ehetõ dologért kujtorog?
Jó, de ha így nézzük akkor mindenki járjon úgy mint egy hajléktalan és ne tartson magánál semmit, se vizet, se ételt, mert ha valakinek van valamije azt úgyis elveszik tõle mások.
Na akkor most ez a topik miröl is szól? Elõbb ezt kellene tisztázni, mert sokan elbeszélhetnek itt így egymás mellett..
Pedig jó a téma..:thumbup