Ebbõl még bizniszt is tudnál gyúrni:D
Printable View
Ebbõl még bizniszt is tudnál gyúrni:D
ja, ez a sárga tv ez itt sincs a boltokban, de farmers marketen meg lehet keresni a szerbeket, horvátokat, nagy kertészeteik vannak a városon kívül, hordják be a jóságot a városba. Meg egybõl kiszúrják, hogy honnan jöttél és már mész is a furgonjukba házipáleszt venni :)
Gombatermesztés lefõtt kávémaradékban
https://www.youtube.com/watch?v=ID_Y4IgOWdI
Anno olvastam egy olyan növénytermesztésrõl , ( nem aquapónia , hydroponia ) hogy a növényeket olyan ládába tették , amiben legalul 10 cm víz volt , fölötte egy szita , arra került a föld a növénnyel . A lényege , hogy a víz párolgása folyamatosan nedvesen tartotta a földet , nem kellett locsolni .A víz egy pvc csõvel lett pótolva az edényben . Milyen néven találom ezt meg ?
Semmilyen neve nincs :)
Ezt egyszerûen arra találták ki, hogy egyrészt a növény ne legyen túlöntözve (a gyökérzet annyit szívjon fel, amennyire szüksége van), másrészt, hogy ne kelljen olyan sûrûn pótolni a vizet, ha már automatizálni nem akarnak, mert mondjuk az drága.
A lényege a módszernek az, hogy akkora földoszlop kell, hogy gravitációs úton semmiképpen ne szívhassa fel a vizet egészen a felszínig (ez minden földkeveréknél más, ki kell tapasztalni a sajátot). Így a gyökérzónában víz és levegõ is lesz, de sem túlnedvesedni, sem kiszáradni nem fog. Egyfajta modellezése a természetes talajvízrendszernek, már ha normálisak a vízrajzi és a csapadékviszonyok.
Szívesen. Valamikor én is nézegettem és csináltam is ilyent. Aztán teszkóban is tudtam venni ilyen balkonládát, meg 40x40-es ládát is valamikor.
Az 5 kilós zsíros vödörbõl (vagy nápolyis), pár tejfölös pohárból, darab mûanyagcsõbõl hamar össze lehet dobni egyet.
De nem új dolog, gyerekkoromban is volt ilyenben szobanövényünk.