Mert sok mindenben meggyõztél... és te is hajlamos vagy a meggyõzhetõségre.. és lehet tõled tanulni... sok érdekes dolgot írsz..
Majd bolond lennék ilyen személyt tiltani.. :beer:
Printable View
Mert sok mindenben meggyõztél... és te is hajlamos vagy a meggyõzhetõségre.. és lehet tõled tanulni... sok érdekes dolgot írsz..
Majd bolond lennék ilyen személyt tiltani.. :beer:
Ez jólesett. :beer::beer:
csináltam egy tök jó dolgot,egy órát dolgoztam rajta és ezt írta ki http://magyarprepperforum.org/newthr...postthread&f=7
Üres lapot látok.
ja én is nem tudod megkeresni?
Akkor lehet tenni valamit (általában), ha látod hogy nem mûködik és a "vissza"-ra kattintasz. De ha már bezártad a lapot akkor onnantól kezdve elveszik amit írtál.
Nyelvtani kérdés. Az i képzõ( vagy mi :D )-vel kapcsolatban. A Pesten lakó embert pesti-nek hívják i-vel a végén. De hogy mondjuk ezt olyan helységrõl származóra, aki eleve i-végzõdésû településrõl jött? Például: Muhi, Mályi
Muhi-i, Muhii,Muhi^2?
Csak mert sok mindenkit kérdeztem, tanárokat és sok sok papírral rendelkezõ embereket, de konkrét választ még senkitõl sem kaptam.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Muhi_csata
Szerintem van Muhi, ha viszont egy emberrõl van szó aki ott él, az muhi, kis betûvel kezdve, mivel melléknév. ;)
Legalábbis a Wiki oldalt nézve erre lehet következtetni.
De hogy mondod? Például pesti retardált, ez eddig ok de mályi retardált? De nem egész mályi retardált hanem csak az az egy :D
Úgy mondom hogy "retardáltak Mályiról", de nem mondom, mert nem is ismerek egy mályit se. :haha:
Lévén hogy Magyarországon csak egy mályi van. :D
Most megy a Naton valami prepperes felkészülõkrõl film.. megy 2 szakértõ több emberkéhez és tanácsot adnak...
Vannak elképesztõ dolgok, de vannak olyanok, hogy fogom a fejem...
Újabb "fejlemény" a Budai várban épülõ garázs ügyében.
Mégis a Várba költözik Orbán Viktor
Hát ezért adhattak ki engedélyt rá. És miután elkészül, majd jól felvásárolja az állam, mert stratégiai fontosságú lesz a garázs biztonsága. Ha úgy kezdték volna a beruházást, hogy a kormány épít mélygarázst, nagyobb lett volna a felháborodás, meg közbeszerzés, meg mittudoménmi....
Ne legyen igazam, de lesz még a várban látogatók elõl lezárt terület...
Mégis a Várba költözik Orbán Viktor
Én találnék a várban helyet a hozzá hasonló politikusoknak. A vár tömlöcében. És akkor örülhetnének hogy nem a vár kínzókamrájában vendégeskednek. :haha:
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=CgyTBfAjl0Y
Hol tart még a gyújtózsinór?
Égeti-e már a puskaporos hordó fáját?
Mégis a Várba költözik Orbán Viktor / Szétszórják a minisztériumokat
Két dolog, ami lehet hogy igazából egy:
-azzal, hogy megnehezítik a minisztériumok és az emberek dolgát (mert efelõl kétségem sincs, hiszen a lakosság ötöde a fõvárosban él, most meg mehetnek akár 100km-t a hivatalba, nem beszélve a munkásokról) akkor csak egy lépés az, hogy teljesen meg is szüntessék, vagy legalábbis "átalakítsák" a következõ módon:
-ez a kretén tényleg arra készül, hogy visszaállítsa a királyságot, és megkoronázza magát. Ezért a t3k, ezért egy csomó, látszólag értelmetlen és összefüggéstelen rendelet, stb... Kinézném az egójából sajnos... :(
Azt hiszem szemetes topic még nincs:
http://hvg.hu/kkv/20140610_Van_megol...etproblemajara
Egy magyar vállalkozás olyan géppel állt elõ, amelybe belapátolják a kommunális hulladékot, és olyan minõségû építõanyag nyerhetõ ki, amibõl akár házat is lehet építeni. A szerkezet és a technológia forradalmasíthatná a hulladékkezelést és -feldolgozást, még az energiatermelésben is szerepet kaphatna, ám az áttörés valamiért várat magára. A gép sorozatgyártása miatt a tervezõk már évekkel ezelõtt megkeresték a kormányzatot és hulladékkezelõ cégeket is, akik látszólag lelkesedtek az ötletért, mégsem történt semmi.
Akkor marad hogy megkeressenek egy amerikai céget és adják el nekik a sorozatgyártás jogát. A magyar államnak nem kellenek találmányok. :rolleyes:
Nem is az államnak kellene, hanem a magyar befektetõknek. Az állam ilyen téren egy kalap... Bezzeg stadionra van pénz.
Jah az orom is leeset! XD
Volt már sokszor közröhely tárgya a kezem pár elfoglaltságom után! :D
Pl egyszer belenyultam a festékbe belleset dolgok után. Nem akartam kiönteni a festéket. Majd lemosom és jo lessz. Aha a piros festéket kb ugy tudtam lemosni nitrohigitoval meg ultra dermel hogy egy hétig rozsaszin volt a kezem! :D
Meg volt hogy a Nitrogén dioxid olyan sárgára marta a böröm pár ujamon mintha valami kinai láncdohányos ujai lettek volna.
Tegnap olvastam a neten, hogy Elon Musk, aki többek között a Tesla elektromos autógyár tulaja, mindenkinek elérhetõvé tette a Tesla szabadalmakat.
Bármelyik autógyár hozzáférhet, az alapján gyárthat elektromos autót.
Ez mind szép és jó, az egész média könnyes szemmel cikkezik a jóindulatáról.
De valahogy azt sehol sem olvastam ezekben a cikkekben, hogy mostanában kezd/kezdett építeni a tag egy közel 5milliárd $-os giga nagy lithuim akkumulátor gyárat, ami az elektromos autók alapeleme...és valljuk be, nem mindegy, hogy csak a saját autóiba gyárt, vagy a fél piac tõle fog venni.
Egyébként ügyesen csinálja, bírom a fickót :)
Ez jó hírnek tûnik! Remélhetõleg elterjednek végre az elektromos autók és akkor azokat otthon is lehet a tetõn lévõ napelemmel tölteni..
:thumbup
... bár gyanítom hogy ez a biznisz sem lesz egészen olcsó számunkra.. hiszen valamibõl meg kell élniük szegény nyomorgó kapitalista bácsiknak...
Nagy elõnye az elektromos autóknak hogy csendesek. De majd mikor tömegesen halnak a gyerekek, mert nem hallották a közeledõ autót, akkor lesz nagy elõnye az hogy csendes. Este falun csend van, egy falusi se néz szét az úton köztük én is, ha nem hallja hogy jön egy autó. Mondtam is ismerõseimnek, mikor feljavított állapotban okosakat beszéltünk a jövõrõl, hogy ha engem egyszer elfog ütni egy autó, az tuti elektromos lesz.
Az elektromos kerékpároknál is elõjött ez a probléma. Komoly sebességet ki lehet belõlük hozni, de semmi hangjuk sincs. Elég veszélyes, és mivel halk és tekerni se kell, elbambul aki vezeti.
Barkas, vagy IFA hang miért nincs a választékban? :D
Egy erdekes cikk.
Hatalmas vízkészlet a Föld köpenyében
Volt egy fórumtárs aki zseb-túlélõkészleteket készített és képekkel illusztrálva valamelyik topikban megosztotta a részleteket is... Tudna valaki segíteni?
Köszi, de másikra gondoltam (viszont ez is érdekes). Esetleg linket kérhetnék?
...egyébként érdekes,hogy minket a felvilágosult preppereket is mennyire megfertõzött már ez a világ...az undorító,érdemtelen,semmire se való hírekkel oldalakat vagyunk képesek foglalkozni...a valódi veszélyekkel meg nem törõdik senki...max legyint egyet és visszadugja a fejét..... és áltatja magát tovább...
Beszélgetni mindenfélérõl kell, meg nem lehet mindig csak 1 témáról diskurálni. Hogy van a prepperkedés, amellett érdekel minden más is. A közélet, az elhíresült dolgok, a jó és a rossz hírek is. Nem akarok csukott szemmel járni a világban. :)
Persze a lényegtelen hírek hátul vannak a sorban, a fontos hírek és infók vannak elõl, az érdektelen dolgok leghátul.
Így van, jól esik kicsit lazítani, nevetni, nem azon görcsölni folyamatosan hogy mi lesz.
Úgy látom, hogy ma is harapós kedvedben vagy.:D
Össze ne vesszetek egy homokos-alsógatyán! :hogymi:
.....jó...írjál a nõies igényekrõl az erdõben shtf -esetén,olcsó,könnyen elkészíthetõ kajákról,a bobodról,mit prepperkedsz,milyen veszélyeket látsz a közel és távoli jövõben ?....köszönöm...:huuu:Idézet:
Kedves Doom!
Engedélyt kérek szólni.
Remélem, hogy nem okoztam túl nagy és maradandó kárt benned, illetve a fórumban az érdemtelen hozzászólásaimmal.
Elnézését kérek, hogy nem az igazán fontos dolgokról írtam.
Igyekszem a jövõben megfelelni az elvárásnak.
Nagy segítség lenne számomra, ha felsorolnál pár igazán fontos témát, - csak hogy ne pazaroljam többet senki idejét, - s a jövõben igyekszem csak azokat illetõen hozzászólni a dolgokhoz.
Tisztelettel!