Szedtem kamillát és kamilla magot is mellé.
Printable View
Szedtem kamillát és kamilla magot is mellé.
hol gyüjtötted öket ? :confused:
Tettem egy kisebb sétát a környéken és egy búzatábla mellett nõtt.
fisligery: köszönöm
nálunk is volt anno a kertben... :)
Most majd nálunk is lesz..:D
Nagy erõkkel készülök a pénteki kintalvásra..tegnap vettem folifoamot, visszakértem tesómtól az edénykészletemet, és tegnap elkezdtem pakolni a hátizsákot..ma még egy fejszeélezést is meg kell oldanom..
Letört kisbaltám fejét befaragom egy nyélbe ....
Hát az lesz..A víz miatt. most csak visszafogottan aggódom, mert ugye multkor feltermeltem 4.5 litert http://i.imgur.com/Q92wFwv.jpgÍgy most csak 1.5 litert viszek..Erõsen remélem, hogy a föld alatt volt annyira hûvös és fénytõl védett helyen, hogy nem kell aggódnom az elfogyasztása miatt. Víztisztítóm nincs, neomagnolt viszek. De ha nem látom zavarosnak, vagy zöldnek, csak úgy is meg fogom inni.
Elég komolyan megtömtem a Karrimor zsákomat (ami egyben a BOB) felszereléssel, 17 kiló lett. Már csak fel kell mászni vele a meredeken szívroham nélkül:D Fent majd megcsinálom a szokásos rovancsot
Ma koradélután indulok, és holnap délben jövök..
természetesen képekre is számíthattok és most velem jön a kis kompakt családi Nikon is:thumbup
Magot hogyan lehet szedni?
Akarok máshova is, ezt tavasszal bolti magról vetettem:
Csatolmány 3349
Miután elvirágzott az után kell szedni.
Köszönöm.
..nem a horgászat topicba írok mert nem fogtunk semmit :mad:..na mindegy ,de legalább az éjszaka nem volt olyan meleg mint a panelba.....rengeteg látogatónk volt az éjjel,végig zörgött a nádas körülöttünk...szinte hihetetlen mennyi élõlény merészkedik elõ éjszaka....hiába ahol a víz,ott az élet....
a táborunk..
Csatolmány 3350Csatolmány 3351
...a kaját erõs vászon szatyorba érdemes felakasztani a hívatlan vendégek miatt,készül a vacsora..Csatolmány 3352Csatolmány 3353..
..imádom ezt a rendet..otthonos :)
Csatolmány 3354Csatolmány 3355
..õrségben...
Csatolmány 3356
...egy kis plusz a t-gazdaságos sátornak a várható zivatar miatt...Csatolmány 3357Csatolmány 3358Csatolmány 3359
Tegnap szereztem ingyen egy petromax 500 cp-t :D már csak kicsit fel kell újítani.
paradicsom aszalás lesz ma :)
Recept ? Eljárás? Gyakorlati tanácsok? Ti, hogy csináljátok?
( elmegyünk két hétre nyaralni, ha haza jöttünk és is neki kezdek az ezévi 25 kg lucullust aszalni :thumbup )
Eddig nem írtam ide, mert ez nálunk megszokott tevékenység:
Az utolsó fa transzport is már hasogatva és összerakva szárad szépen.
Kert fullos gazolása, kapálása, permetezés.Jó meleg volt, de kellett.
Valami szar megtámadta a paradicsom "ültetvényt", Párás-ködös idõnek köszönhetõen.:mad:
Alulról felfelé szárad el szépen. Ez a környéken mindenkinél jelen van.
Aztán még a tavalyi dió törése és elrakása vissza van(simán dunsztos üvegbe). Már rég meg kellet volna csinálni, de valami mindig közbejött.
Vasárnap kilibbentünk a Balatonra kis délutáni hõség enyhítõ áztatásra.:)
LSVF, van kedved megírni, hogyan teszitek a diót dunsztos üvegben el?
Én egy kalapáccsal és klopfolóval porrá törtem (mert nem volt darálóm), egy kis mézzel összegyúrtam, vízfürdõben sokáig csírátlanítottam (elvileg több szakaszban kellene, a többi ilyen eltevõs dologból kiindulva, de erre lusta voltam), aztán hagytam kihûlni. Hozzáillõ olaj híján, egy vékony kis mézréteggel zártam egyébként a diókrémnek szánt izé tetejét. Eddig nem kezdett avasodni (pár hete volt), de izgulok miatta. Amúgy annyira finom, hogy el kell rejteni körülményesen felszabadítható helyre magam elõl! :) Ha beválik a módszer, igazi, egészséges és ízletes energiabombát kapok. De ez még csak kísérletezés, ami az én fejembõl pattant ki, lehet, hogy én vagyok a béna, de nem találtam neten receptet hozzá...
Köszi mindenkinek a tanácsokat.:thumbup
Feledésbe merült ládák a padlásról,kimosás utánn száradnak.. szortírozásra szánom õket a garázsban lévõ "prepper" cucokknak:), idõvel szerintem lehozom a többit is.
(most jutott eszembe, hogy le akartam mérni mekkorák is:duhos:)
Csatolmány 3411
Ajánlom a hidegen sajtolt napraforgó olajat,mert lényegesen olcsóbb mint az olivaolaj kb. Venusz olaj árába kerüll illetve 100% ig természetes és egészséges. Tudtátok amúgy, hogy a "hagyományos vagy bolti" étolaj elõálításakor benzint adnak hozzá amit aztán egy másik anyaggal kiválasztanak belõle kémiai úton. Sajnos nem emlékszem az anyag nevére, de nem is olyan fontos szerintem. A lényeg, hogy amiben te a rántotthúst sütöd otthon abban az olajban valaha benzin volt.. ..sza mi?!
Beugrott egy kép, meg is találtam:
http://www.ritakonyhaja.hu/images/st...-keszitese.jpg
A csalánlevél jó, de inkább csak megelõzésre, folyamatosan, és bõven adagolva.
Az EM az effektív mikroorganizmusok rövidítése, ez speckó baktériumtrágya, ezzel kezelni is lehet, mert elég agresszív törzseket tartalmaz, és szó szerint felzabálnak minden kórokozót. Alapvetõen nem növényvédõszer, hanem talajkondícionáló, de simán lehet permetezni is, a lényeg, hogy este csináld, mert a nappali uv sugárzás megtizedeli az állományt.
Három félét lehet kapni itthon, Greenman, Symbio, Em-tech. Neten utána tudsz nézni, hol árulják, mert amúgy elég ritka cucc, nem kapni minden gazdaboltban.
Na, ezert vagyok buszke erre a topicra, mert ilyen vajtfuluek valo dolgokat tanulhat belole az ember! :thumbup