Pont rád gondoltam miközben írtam a válaszom, hogy te otthon vagy külsõ akkumulátor a témában. :thumbup
Printable View
Nem annyira mint szeretném, igazából ezt a két dolgot kellett megtalálnom, a többi meg nem érdekel.
A tomo nekem még nincs, de tervben van, xiaomi 10000mAh powerbankkal elláttam majd az összes kollégám, mindenki boldog vele, nálam sincs baja, jól teljesít. Én vettem egy szilikon borítást is rá, így nem csak óvja, a tapadás miatt jobban megáll bármilyen ferde felületen is, nem mellesleg világít ha elhagyom :D Mármint a tok színe.
MMilan21 WestBam
Koszi a valaszokat es a tanacsot.
Az a napelemes nekem se tunt tul hihetonek, meg a teljesitmenyuk se.
Veszek egy ilyen xiaomi-t.
Koszi a segitseget!
Aztan megse ezt veszem meg mert nem erne ide idoben. Nekem kellene mar 10-en. De csak a kinai raktarukbol tudnak postazni.
Ugyhogy neztem egy masikat. Elivebuy-nak hivjak, eleg jo ertekeleseket kapott.
http://m.ebay.co.uk/itm/Elivebuy-Qui...%257Ciid%253A1
pakolom ossze meg probalgatom a cuccom a kovetkezo turara, ahhoz kellet a power bank is.
na most meg a fejlampam adta meg magat, jobb most mint az erdobe!
valaki tud janlani valami jot amit ebayrol vagy amazonrol meg tudok venni?
igy hirtelen ezt neztem ki az ebatrol
http://www.ebay.co.uk/itm/CK-3-Mode-...cAAOSwFe5X19OG
3 AAA elemmel mukodik ami nekem jo mert mindenem AAA elemes, valakinek esetleg tapasztala ezzel a lampaval?
Fenix hl10 , hl21 .
Most 4 fejlámpám van, a régi coleman-t nem mondom, mert már eljárt felette az idõ.
Olcsó 10$ környékén 3 félét vettem. Egyik tesztje a héten kimegy. Mondjuk holnap :)
Nos azt preppereknek nem ajánlom, mert egy hibája van ami behatárolja eléggé a használhatóságot. A másik csak ha túrázol akkor ajánlanám, táborban nem, túl sok a fényerõ közelre. A harmadik, nos azt nyugodt szívvel mondom, veheted. Itthon sokan használják megelégedéssel, nekem is az a favorit az olcsók közül: Boruit RJ-02 Bármelyik 18650 akkut fogadja. Nincs eszement fénye, viszont van "fokozat mentesen" állítható fényereje. És ami extra, fõleg ennyiért: van benne infrás ki-be kapcsolás. Intesz egyet bekapcsol, intesz még egyet akkor kikapcsol. Mondjuk létrán mászva elég vicces leszel, mert villogni fogsz mint egy mentõautó, de amúgy van értelme.
Ami még van nálam az már 30$ és jobb minõség, de az is csak 18650 cellával megy és épp nincs készleten.
Elemesbõl alap petzl szóba sem került? Pl. tikka +?
Azt mondjátok, hogy nincs rendes hordozható napelem, ami feltölt egy energia tárolót (powerbankot,) okostelót vagy tabletett ami nem esernyõ méretû?
amit keresek az a 15 font alatti kategoria es aaa elemmel mukodjon (logisztika miatt) a petzl nagyon draga nekem.
szerintem megveszem amelyiket eloszor kineztem, most mar ugy sincs sok idom mert kovetkezo hetvegere mar kelleni fog. de ha sz@r lesz lehet elgondolkodok azon, hogy atallok 18650 es dolgokra es lecserelem minden vilagito eszkozomet. akkor megveszem amelyik linkelted, az tetszik nagyon de most pont nem lenne praktikus megvennem, meg nem is erne ide idoben.
Érdemes elgondolkozni ezen, így van. Ha átállsz akkor sokkalta jobbakat is tudok ajánlani, bár a 9$ körüli áron kb. verhetetlen az RJ-02 :thumbup
ha atallok a 18650-es elemmel mukodo lampakra akkor kelleni fog egy par darab de az elem merete miatt nem tudom, hogy mivel tudnam lecserelni a maglite solitaire edc zseblampamat, vagy csak azt az egy lampat megtartom a tobbit meg lecserelem.
kelleni fog egy fejlampa, egy edc lampa, egy lampas kempingezeshez, a most van az nagyon nagy kedvenc:)
Csatolmány 7850
meg bico lampak elore hatra. de elobb meg el kell hasznalnom a felraktarozott aaa elemeket, van vagy egy evre elegendo:) vagy eladom oket.
Mérete miatt a kis AAA maglite nem nagyon helyettesíthetõ szerintem semmivel. AAA elemesbõl tudok mondani nagyon jót, mióta megvan nálam kedvenc lett a lumintop tool.
AA elem méretben is van most "kedvenc" egy klarus Mi7 személyében de az igazi õserõ az 18650 akkus lámpákból nyerhetõ. Ok, nyilván 26650 akkuból is, de nekem abból csak 4 darab van itthon, én is 18650 párti vagyok sokakkal egyetemben.
Kemping lámpából rengeteget kipróbáltam az olcsóbb variánsokból, most a kis kulcstartós aimai ak02 a kedvencem, de már kifutott a GB-en, pedig ez tényleg ki van találva, igaz ez megint egy másik méretû akku bár nekem ez volt itthon. Bicajozni meg sötétben nem szoktam, így két 1$-os "béka" van ráhúzva mert "kell" de nem használom õket.
Ami a képen van az milyen lámpa pontosan? Mert így ránézésre nem ismerem.
Kempinglámpa témában próbáltam a 11 LED-es olcsó vackot. Jónak jó, de azért vannak bajai. Elsõ körben én eléggé törékenynek találtam ami alapból kizáró tényezõ nálam. Másod sorban a fénye nem túl homogén, ez szerintem hátrány.
Következõ lépcsõfok nekem egy ilyen kihúzható lencsés lámpa volt. Ez kb. az emberek 90%-nak az igényeit ki tudja elégíteni. Egy gyengusz elemlámpa, de pisilni éjjel a közeli fákig pont elég a fénye, kihúzva a csövet pedig tényleg szép homogén a fénye, kellemesebb a szemnek mint az elõzõ.
Aztán utolsónak jött a kis aimai ak02, nálam az mindent vitt. Pici, elég fénye van, egészen hosszú az üzemidõ is, alig fogyaszt a pici akkuból. Kb. atomtámadás biztos, ez mérete miatt nem hátrány, ha csak be van hányva a cuccok közé nem lesz baja.
A nagy gyártók is felfedezték ezt a rést, van is választék, csak sajnos az áruk nem túl baráti. Nitecore LA10, nitecore LR30, fenix CL25 mind biztos jó lámpák, csak drágábbak, mint szeretném.
Messze veri.
http://leitz-hungaria.hu/termekek/1467/olight-i3?catid=259
Ez még jobbnak tûnik.
http://leitz-hungaria.hu/termekek/30...assy?catid=259
WestBam: ,,Ami a képen van az milyen lámpa pontosan? Mert így ránézésre nem ismerem''
az egy ilyen ritka gyongyszem a szemtkupacbol:) egy olcso lampas amit a wilko-ban vettem, olyan mint az obi. 2 eve hasznalom es a legjobb kemping lampas.
3 modban vilagit.
1., csak 1 leddel ami az elejen van, mint normal zseblampa
2., csak az egyik oldalon levo 3 leddel vilagit
3., mindket oldalon levo ledekkel vilagit, mint egy lampas
£1,50-ert vettem! 4 aaa elemmel megy full modban 4 teljes estet vegig tud vilagitani! esoben is mukodik es eleg stabilan van osszerakva a vegen van egy gyuru ami kinyilik, igy fel tudom akasztani barhova.
a kepen ott fityeg a hatizsakom vallpantjan, mar magyarorszagot is megjarta:)
Csatolmány 7851
olyasmi volt nekem is mint a 11 led es meg az a kihuzhato is. az elso az tenyleg torekeny volt, el is tort, meg nem is volt olyan kompakt. a masik meg nem volt eleg eros. ez a mostani a kedvencem.
aksurv:
hat nem tudom, egyik sem tunik kisebbnek mint a maglite. dragabbak is mint a maglite. lehet, hogy jobb a teljesitmenyuk? a maglite 50 lumenes. viszont keves olyan lampa van a piacon ami annyira strapabiro lenne mint a maglite!
18650-es akkuval üzemelõ lámpára írtam, hogy nem helyettesíthetõ. Méretre túl nagy, a kolléga valószínû nem sejti mekkora egy AAA elemhez képest egy 18650 akku.
Nyilván vannak jobb AAA elemes lámpák is, mint írtam nekem is megvan a kedvenc abból a méretbõl, igaz én még egyszer nem vennék twisty kapcsolású lámpát.
http://m.ebay.co.uk/itm/30L-Military...%257Ciid%253A4
Ezt a zsakot szeretnem megvenni. Munkahoz kell, bicoval jarok es sokmindent cipelek. Mobil iroda, valto ruha, bicos dolgok, edc, kaja.
Azert tetszik mert eleg sok zseb meg elvalaszthato resz van rajta, nem ugy mint a turazsakomon.
Valakinek van tapasztalata ezzel a zsakkak? Olcso es kinai, olyan nagy igenybevetelnek nem lesz kiteve de azert nem szeretnem ha leszakadna a hatamrol tekeres kozbe.
Ezekrõl használati tapasztalat van e valakinek?
Vagy ismerõs akinek van és dicsérte, kritizálta stb.
http://gladius.hu/zsebkesek/3913-ka-...bk%C3%A9s.html
ez megéri e (már hosszú évek óta teccik és kiváncsi vagyok mit mondtok)?:
https://www.kesvilag.hu/spyerco-native-c41pbk-1200.html
Köszi
Az elsõ teljesen átlagos vas nem kell tõle kiemelkedõ dolgot várni de hétköznapokra tökéletes.
A Spy-t felejtsd el kényelmetlen és igazából ez a pengeforma semmire sem jó (porkohászati acélok nem késnek valók). Inkább ez: https://www.kesvilag.hu/ontariorat-i-8846bp-563.html
Pontosan mire szeretnéd használni?
Amire az enlan el-02b-t (ez ritka kényelmes nekem), házkörül, faragás, edc és ami jön.
Az ár ami nagyon taszít a spy bökõktõl meg a forma és csak az az 1 teccik mind közül.
Az ontario pöpec, csak más formavilágra vágyok/tam.
A ka-bar az asszonyé lenne, bár még nem tudja....
Köszi a választ, hasonlóra számítottam.
okés, köszi
Egyre jobban érik az igény egy kistraktorra.
Nem ismerem a lehetõségeket, amire szeretném használni:
-kaszálás
-rotálás
-szántás
Lehessen hozzá kapni alkatrészt, lehetõleg 1mill. alatt legyen.
Jó lenne ha felférne utánfutóra szállításhoz.
Ha ennyi mindre kell akkor nagyobb utánfutóban gondolkodj, tréler?
az egyik ismerõsömnek ilyen van és a fent említett dolgokra is használja:
https://www.google.hu/search?q=anton...w=1536&bih=760
ez pl. nem áll meg 1 misibõl, csak mint ötlet dobtam fel, hogy ilyesmi e az elképzelés.
az alkatrész ehhez van de ha valami ki tudja honnan valót veszel amibõl nem sok van az országban,
akkor csak szívni fogsz!
de komolyan.
ismerõsöm szív, de neki nagyobb van.
ha régi típust nézel az megint gáz, mert nem gyártanak ezekhez az örökkévalóságig alkatrészt,
bontottat meg nem találsz a fent említettek miatt.
de a kérdés ugye fülke vagy anélkül mert ott is van árban difi..stb..
Én ezzel szemezek néhány hónapja:
https://www.facebook.com/Szilaj-trak...047530/?ref=nf
Egy millából már munkagépek is vannak hozzá.
Itt van pár más olcsóbb kategória is:
https://www.agroinform.hu/aprohirdet...alatt-13038/c2
Ha már gépvásárlás. Mielõtt vásárlásra kerülne sor, érdemes megnézni, érdeklõdni a gép munkájáról.Képen minden szép, de kötött talajba elképzelhetõ hogy nem fogja x sebességgel elhúzni az ekét. Hiába vesz valaki x ezerrel olcsóbban, ha normális munkára nem képes.Pótkocsit elviszi, de a kardán lehajtása elég erõs a talajmaróhoz! Esetleg melegben nem fog túlhevül a motor a terheléstõl! Nincs alul méretezve! Érdekes ez az egész gépválasztás.Ezeket a példákat érdemes átgondolni ha már beruházunk. :-)
Pofás kis gép, ilyesmire gondoltam. Most elsõ ránézésre azért vannak fenntartásaim vele, de majd utánanézek.
Elég "kínai" kivitelnek tûnik, nem tudom mennyire bírja a strapát. Ráadásul a TLT-je nem hagyományos kardános, hanem fogaskerekes. Így csak saját eszközeit lehet használni vele (még nem láttam máshol ezt a megoldást), kérdéses hogy mekkora terhelést bír el és mennyire tartós.
Kapagépre is gyártanak felezõt és ekét amivel szántani lehet, de nálam második szezonban elfogyott a bronzkerék, pedig csak konyhakert volt túrva vele.
Kaszálás miatt lett sürgõs a dolog, de vettem egy dobkaszát, így lesz idõm keresgetni, kivárni jó lehetõséget.
Csak el kellene döntenem mit is akarok :).
tz4k-t nagyon nem ajánlják, nehéz jót kifogni belõle.
rába15 is felejtõs?
Kínai tömegcucc, a ruszkiknál garden scout néven fut.
https://www.google.hu/search?q=garden+scout
Egy ismerõs használ ilyet nagy megelégedéssel:
http://egytengelyes.5mp.eu/web.php?a...s&o=wfTR7CKolZ
Olasz MGM. Briggs, meg honda motor választékkal egészen sok kiegészítõvel
Azért tûnik kínainak, mert az :)
Darabokban van ideszállítva, itt építik össze, szóval van hozzá szerelõ, meg alkatrész is. Az egyesület, akié a fész oldal, szokott tartani nyílt napokat, meg tudod nézni élõben.
A rába 15 is felejtõs, tulajdonosi, használói szempontból nincs különbség a t4k meg aközött.
Persze ha már a tsz idõben is szerelõmûhelyes voltál, és a garázsod fele bedobozolt autószerelõi alapanyaggal meg alkatrészekkel van tele, akkor jó vétel :) De azért szerintem ez nem olyan nagy halmaza a magyar állampolgároknak :D
Nekem most az a problémám, hogy van a 100k huf kategória, a házilag készített kistraktorokkal (amik között persze van jó, és használható is), de az gyakorlatilag csak otthonra való. De otthonra meg jó a rotakapa is.
Van az 500k-s japán kistraktor kategória, ami szintén 20-30 éves gépeket jelent, de legalább van hozzá eszköz meg alkatrész. Azzal már akár bérmunkázhatsz is az ismerõsi körben, de ha nem, akkor sem baj, mert nem akkora összeg, hogy komolyan megterhelje a kasszát. De 500k-t már mondjuk jó lenne bérmunkával visszahozni.
Meg van az egy millás kategória, meg attól fölfele, az viszont csak bérmunkával hozza vissza az árát, vagy ha nem kiskert méretben gazdálkodsz.
Szóval dilemma :D
Nekem az 500k opció lenne az igazi.
Magfalva messze van egy ilyen kiránduláshoz, meg GG elég fura nekem :)
Valamikor nézegettem ezeket is, árakat nem írtak de drágának tûntek. Már nem egy tengelyeset szeretnék.
A gép maga 850+áfa lepapírozva, mûszakival, teljes körû forgalomba helyezéssel.
Amiket nézegettem munkagépeket hozzá, olyan összesen 300k körül már eke, talajmaró, tárcsa van hozzá.
GG és az egyesület a "prepperkedés" egy másik vonalán indult el, ez tényleg fura lehet :) Amúgy én is a távolság miatt nem néztem még meg idõben, de majd sort kerítek rá valamikor.
Vett valaki lidlis hálózsákot?
Elég kicsi volt méretre.
Lemaradtam róla. Gyorsan elfogyott.:eek:
Legközelebb vennék ha szerintetek okés. Nyárra jó lenne, vagy a teszkóssal egyberakva hidegebbre.
Bepróbáltam egy lidlis hálózsákot kölcsönbe.
Nem vagyok 1 nagydarab, de éppen jó rövid gatya pólóval.
Hosszúgatya pulóver már elég szûkös lenne, erre nem volt idõ kipróbálni.
Azért 1 nek jó lesz legközelebb, A zasszony elfér benne faszán.