én is Spoon ra gondoltam
Printable View
én is Spoon ra gondoltam
Újítottam pár Thermacell cuccot, csak nem innen:
1db ilyet:
https://www.leitz-hungaria.hu/therma...ulek-olivazold
és 1db ilyet:
https://www.leitz-hungaria.hu/therma...aszto-keszulek
meg hozzá pár utántöltõt.
Ezt mondjuk nem vettem, hanem véletlenül hozzájutottam ingyen: Haditechnikai kislexikon (Bp., Zrínyi Katonai Kiadó, 1971). Nem mondanám tipikus prepper cuccnak, de van benne egy csomó olyan infó, még ha régi, közel 50 éves is, ami újdonságként hathat egy full civilnek a hadi állapotokról, a katonai gondolkodásról, egy csomó új dolgot meg lehet belõle érteni, ami korábban föl sem merült a felkészülõ fejben. + van benne egy csomó melléklet mértékegységekrõl, képletekrõl, számításokról. Stb. Csatolmány 8789
Hasznosnak tûnik! Meg érdekes, amit a katonai gondolkodásról írsz. Egy fegyverszakértõ mesélt nekem egyszer egy sztorit, már nem tudom visszaidézni a részleteket. Egy ékszerboltost akartak kirabolni, aki korábban katona volt. És amellett, hogy volt önvédelmi fegyvere, valahogy az egész rablás úgy játszódott le, a boltos úgy gondolkodott, úgy mozgott stb., lényegében mintha bevetésen lenne. És így sikeresen meg is hiúsította a rablást, és sorra le is pufogtatta a támadókat. :) Valahogy tényleg ez a katonai gondolkodás mûködött nála, hogy átlátta a helyzetet stb. Meg abban is, hogy ha jól emlékszem, a bolt elé is kiment utánuk, és ott is leterítette õket. :D
Igaz ha jól emlékszem, utána leültették. Aztán több év múlva megállapították az ártatlanságát, és kiengedték. Ez itt volt Magyarországon, ha jól emlékszem.
A listám szerint a higiéniai dolgokra ráfért a pótlás, úgyhogy mostanában azokból vásároltam be. Vettem 50 maszkot is, és 200 kesztyû rendelés alatt. 45 eldobható borotva, 20 csomag Neogranormon törlõkendõ, stb.
Borotválkozás terén mindenbõl beújítottam. Nagyon örülök, mert alapból egy Gillette elemeset használok, amihez azért elég drágák a pótfejek, ami erre a típusra rámegy, az olyan 1500 és 2000 között van egy darab. Aztán most addig kutattam, amíg találtam egy XXL csomagot, 43 %-os akcióban. Én vettem meg az utolsót, de az is lehet, hogy eleve csak egy volt nekik belõle. 16 darab pótfej olyan áron, hogy darabja 1500 helyett 870 Ft-ra jött ki. És pont abból a típusból, amit kerestem. Egy fej szerintem egy hónapra simán elég nekem, úgyhogy ez most másfél évi adag. :)
Ja, meg rendeltem egy autós elsõsegélydobozt.
Nem tudom a kesztyût hogy vetted, de a lidl-ben most épp van, 1800Ft egy doboz latex. Holnap veszek én is egy plusz dobozzal. Vagy kettõvel.
Na, az nekem drágábban sikerült. :) Gyógyszertárban rendeltem néhány dolgot, köztük kesztyût is, mert azt már nem akartam annyit nyomozni, hogy hol a legolcsóbb. Ott 3000 körül volt 100 db, ennél jobbat nem láttam az árgépen 100-as kiszerelésben, úgyhogy megrendeltem.
3 hete még 5500Ft volt a Metroban és ott lehetett kapni, vettem ismerõsnek. Most kell jövõbe látni, hogy érdemes-e venni vagy még megy lejjebb az ára :haha:
Szerintem még fog menni lefelé egy kicsit, ahogy most fest a helyzet