Azon leszek, de kell némi idõ míg ideér :)
Printable View
Hu ez nagyon komolyan nez ki!
Lehet hogy én is befektetek egybe. Ben, várjuk a beszamolod.
Szia Kubikus, addig is Doom kollégát meg kérve, sokat tudna mondani, nekem ez még hetek a szállítást elnézve.
Vásárlások elõtt érdemes konzultálni, ez sokat tud segíteni, a felesleges kiadások elkerülésére, az is tény, hogy az ízléseink eltérnek, de gondolom a minõséget mindannyian szeretjük jó áron :)
...amit figyelembe vettem ennek a hátizsáknak a választásakor....legyen alul hálózsák heveder,bõvíthetõ legyen zsebekkel(apróbb dolgok rendszerezve könnyen hozzáférhetõ legyen),könnyû legyen,minden zsebhez hozzá lehessen férni úgy ,hogy semmit ne kelljen elõtte átrendezni,levenni....a derék,váll heveder úgy legyen kialakítva,hogy meghúzva szinte ráépüljön a hátamra a zsák...a hátszellõzés nem érdekel....nagy belsõ tere legyen a nagyobb dolgoknak(edény,konzervek,ruha)...képeket ezen az oldalon feltettem ill a mit prepperkedtél topicba...nagyjából teljesíti az igényeket...nem billeg,nem mocorog,lehet biciklizni,lehajolni,stb..a vállheveder megerõsített dupla anyaggal van bevarrva(ezt még sehol nem láttam.az alja mûbõrbõl van vízhatlanítva,a derék heveder kivehetõ végig molle rögzítési pontokkal(tehát tele lehet rakni zsebekkel és külön hordani és ami nagyon jó még,hogyha külön van az öv felvéve a hátizsákot két tépõzáras pánttal rögzíteni lehet az övhöz és az öv levétele nélkül oldható és vissza tehetõ......a kulacszseb jó mély benyel egy literes kulacsot,de a kulacs a beltérbõl veszi el a helyet,az eleje lehajtható(a társ meg tudja nézni a térképet a zsák levétele nélkül......minden heveder,pánt extra hosszú tépõzárral a felesleg rögzíthetõ.ivózsáknak van helye egykivezetéssel középen.....ebbe a 10000,- es kategóriába kiváló,minõségbe,kivitelbe,átgondolt tervezésbe veri ezt az árkategóriás társait.....jó választás 2-3 napos nagy mozgásigényû feladatokhoz.
Nem tudom hogy vagytok vele, de nekem ezek a 30liter körüli táskák egyszerûen kicsik. Már most a napi élethez 45 liter körüli hátizsákom van, és tény hogy a napi élethez való dolgokon kívül van benne jópár bõvített edc-s cucc (már raktam fel képeket), de kezdem kinõni. Szóval Ti hogy fértek el ilyen kicsikben? És ha plusz zsebekkel bõvítitek, akkor nem lenne egyszerûbb már eleve olyat/akkorát venni, amibe minden elfér? És most nem lenézni akarom a kisebb táskákat, csak a véleményekre meg a gyakorlati tapasztalatokra vagyok kíváncsi.
Amúgy már jó ideje nézem a hátizsákokat, de nem találok olyat, amilyet elképzeltem... Vagy hosszú csõ alakú van, de nincs oldalzsebe (esetleg minimális, amibe alig fér valami), vagy böszme nagy (120liter és társai) De olyan, ami kb 70-75 literes, és lenne rajta két olyan külsõ zseb, amibe elfér 1-1 ásványvíz, hát nem nagyon láttam. Igazából eddig a legjobban egy tescós tetszik, csak hát onnan 14.000-ért kérdéses anyagminõségben... Inkább nem.
.....ahogy megfigyeltem,sok felesleges dolgot viszünk magunkkal,...hátha kell,....jó ha nálam van,.....kellhet ez is, stb.....a kis zsákkal rákényszerítem magam,hogy jól átgondoltan pakoljak,egyszerûen muszáj.....a másik a súly és a terjedelem....ami már az induláskor nehéz,az késõbb csak rosszabb lesz,pokol lesz és sírni fog a túrázó-túlélõ..és eldobálja a cuccokat...a terjedelem pedig...hát át kell férni az ajtón,ez a minimum.....szóval inkább hasznos többcélú,minõségi dolgok legyenek a zsákba,mint sok felesleges...próbálgatni kell és használni és higgyétek el,borzasztó ha a zsák cipelésére kell koncentrálni...addig kell minimalizálni amíg használható,de észre sem veszed,hogy van valami a háton...
Ezt értem, de egyszer minden készlet elfogy, csak ha többet viszek, késõbb.
Meg az se baj, ha cserélni is lehet. Pl szikravetõt, ami nagy hasznos, de alig van súlya, mérete. Vagy öngyújtó. Bedobok egy marékkal, azt lesz belõle kaja vagy víz. De akkor ez már ökölnyi méretû. Ilyenekre gondoltam. Meg hát vízszûrõ is elromolhat, megsérülhet, stb., nem baj, ha van tartalék. És ha szeretné magát bebiztosítani az ember, akkor muszáj. A sarkokra tartó embereknek is csak az van, amit magukkal visznek, és nekik aztán van zsákjuk rendesen. (Na jó, akkora azért nem kéne, de valahol a kettõ között félúton.)
Vagy az úton is lehet találni hasznos dolgokat, amiket nem jó sokáig kézben cipelni, mert fárasztó. Pl. az útban is bevásárlókocsival mentek, annyi cuccuk volt. És amit egyszer végre nagy nehezen megszereztek, arról ugye nem szívesen mondanak le az emberek.
Mondjuk én már most is napi 8-10kilót cipelek a hátamon, mintegy edzésképpen. Csak már nagyon érik a BOB meglétének szükségessége, és hát nem akarnám a végtelenségig húzni-halasztani.
...igaz amit mondasz...fõ a biztonság... béke idõben egy kellemes,10-15 km-es túra így is van...a végén büfé ,étterem.zuhany,tv és puha ágy.....na de SHTF esemény az más...ott a nap 24 órájában figyelni,gondolkodni,rejtõzni,akár futni is kell...egy nehéz zsák leszívja az erõt..pár óra után már a gondolkodás is fáj.....
nemrég elmentem gyalog,hátizsákkal nagy bevásárlásra..hús,tej,tészta,mosópor,ami kell..jól megraktam a 60 literes hátizsákot..nem tudom hány kiló volt,de felvenni is csak a padon tudtam...kb nyolc kilométer a bolt...mit mondjak,már majdnem sírtam mikor megláttam a házat...elgondolkodtató volt...én nem vagyok hegymászó vagy SEAL-katona..átlagember...mint gondolom sokan mások....tudni kell mire vagyunk képesek..
szerintem olyan helyzetben helyt fogunk állni :thumbup
Hát igen, lefogadom az itteni fórumozók többsége nem az... Csak nálam az ilyen dolgok ösztönzõleg hatnak, hogy még jobb legyek. Valaha 10 fekvõtámasz gondot okozott, aztán feltornáztam magam odáig, hogy képes lettem egyhuzamban lenyomni 66-ot. Akarni kell, minden fejben dõl el. Szóval mindig egy kicsit többel és pár hónap múlva sokkal többel :D
Mondjuk az tény, hogy inkább a tanulásra és a képességek fejlesztésére kellene helyezni a hangsúlyt, de ahhoz kéne egy mester is, a gyûjtögetéshez meg a cipeléshez meg nem.