Tartozok egy élménybeszámolóval, amit most lett idõm megírni.
Múlt hét szerdán szabin voltam és olyan szép idõ volt, hogy gondoltam kimegyek egy kicsit a kutyával. Fel akartam fedezni egy a lakhelyemhez elég közel lévõ dombot, amit vegyes erdõ borít. Ez a Budai Tájvédelmi Körzet része és kocsival kb 15 perc alatt elérhetõ számomra. Egy SHTF szitunál szerintem jobb ha felkészülünk arra, hogy a BOL éppen rossz irányba esik a lakhelyünkhöz képest így átmeneti megoldásra kényszerülünk. Nekem tehát másodlagos, tartalék helyszín lehetne ez a domb és környezete.
Felfelé kaptatva látszott, hogy régen szõlõtõkék borították ezt a meredek domboldalt, mivel teraszos földmûvelés nyomait véltem felfedezni. Egy ilyen teraszon vonulva elég gyorsan lehetett haladni a domb oldalában. Néhány percet meneteltünka kutyával ezen a teraszon, mikor egy kanyar után megjelenik egy kb 150 kilós vadkan és ránk bámul..a kutya lefagyott és én is csak néztem... nem mozdultunk. El sem hittem, hogy a parkolótól 10 percre már szembe jön velem a vadvilád pont egy vaddisznó személyében. Aztán tapsoltam és kiáltottam 1-2t erre a kutya is felbátorodott és elkezde kergetni a disznót:)
Leültem egy kicsit és gondoltam elkezdem tesztelni az aznap érkezett kínai Fallkniven WM1-et...Egy kis szikra indítással, ami szépen mûködött is és az 1 napos zsákomról is csináltam képeket
Csatolmány 987
Csatolmány 988Csatolmány 989Csatolmány 990Csatolmány 991Csatolmány 992Csatolmány 993Csatolmány 994
Ittam egy kis vizet, majd elindultunk a dombtetõ irányába ami egy elég meredek kaptatónak ígérkezett, sûrû növényzettel borítva. Itt már lehetett látni néhány fenyõt ..gondoltam hátha találok egy kis fatwoodot is...legalább megdolgoztatom a kisbaltámat..Elindultam egy erdõsávhoz ahol több fenyõt láttam. Aztán ezekbe botlottunk
Csatolmány 995Csatolmány 996Csatolmány 997
Mint késõbb kiderült ezek az országos kéktúra jelzései..ezt onnan tudom, hogy a dombtetõn belefutottam egy kék jelzésbe és egy vékony ösvénybe:) Egy magányos fenyõre felmászva több kis kõpiramist és gúlát láttam még..gondolom minden túrázó kipótolta 1 kõvel.
Ehez a helyhez közel találtam egy nagyobb fenyves területet, ahol elõkaptam a baltát és találtam is fatwoodot. Kb negyed óra vagdalás után a balta feje az avarban landolt, a korábban jónak gondolt fa ékes rögzítés nem bírta a kiképzést(mégis kénytelen leszek bevágva ékelni a nyelet) így a kis folder fûrészem fejezte be a munkát. 2kisebb darabot hoztam csak el.
Úgy gondoltam haladunk kicsit párhuzamosan a túraútvonallal. Nem döntöttem rosszul, mert az ösvénytõl kb 100m-re nagyon jó kis táborhelyre bukkantam, ahol csináltam egynéhány képet a felszerelésrõl, megfõztem a levesemet és megépítettem azt a kis menedéket, amit már mutattam egy másik topikban.
Csatolmány 998Csatolmány 999Csatolmány 1000Csatolmány 1001Csatolmány 1002Csatolmány 1003Csatolmány 1004Csatolmány 1005Csatolmány 1006Csatolmány 1007Csatolmány 1008Csatolmány 1009Csatolmány 1010Csatolmány 1011
A képekrõl: Az elsõn a kis térdelõszivacsom vagy ülõkém van, ami a táskám tartozéka, nagyon hasznos..Aztán jobbról balra haladva(ha úgy csatolja a képeket)
A táskán a kutya vize, vészhelyzeti kolbászosszendvics, Kriket öngyújtó ducttape-el, jelzõsíp,ez egy vízhatlan dobozka is egyben, amiben éleszték van, meg horgászzsinór...tartalmaz még iránytût, jelzõtükröt és egy kis vészhelyzeti szikravetõt. Kajacsomag: kacsás leves, csoki, és a zselés fõzõ
Amerikai kulacs az én vizemmel, a kis zsebben én vízálló gyufát tartok, ugye benne van még a kis csajka is.
Gumis munkáskesztyû, sapka, Mh katonai csõsál, fejlámpa
Szikravetõ, a Morám, a WM1-es, aztán az jelenlegi EDCm részét képezõ kombó ami egy multitoolból, mini Maglite-bõl és egy saját készítésû mini feszvasból áll, és a veszett fejû balta:(
Eü csomag, amiben érfogócsipesz, gyufa és még elég sok minden helyet kapott. Vészhelyzeti thermo fólia
A két fatwood darab, a zacsiban néhány kábelkötegelõ és 10 db szög
A végén a zacsiban pedig folyékonyszappan van. Ez nagyon bevállt nekem, mert nem kell elvinnem 1 dobozzal, bárhová el tudom rakni és nagyon sok kézmosásra elegendõ.
Aztán farigcsáltam, aprítotttam egy kis fatwoodot, majd elkezdtem fõzni
(nem enged képet feltölteni, majd fojtatom, ha lehet)