Hali!
nem tudtok olcsó petróleum beszerzési forrást?
Printable View
Hali!
nem tudtok olcsó petróleum beszerzési forrást?
645 Ft/l nekem nem olcsó!
Néhány gondolat a lámpáimról:
Úgy néz ki, hogy tavaly révbe értem ezen a területen is. Sajnos olyan lámpát nem találtam, amely egymaga kielégítette volna az összes elvárásomat (legalábbis reális áron). Úgyhogy most kettõ van, egy Fenix HL 30-as fejlámpa és egy Nitecore SRT7-es kézi. A Fenix HL30-as két normál - AA – ceruzaelemet eszik, amit azért tartok jónak, mert az szinte bárhol fellelhetõ. A Nitecore 18650-es akkuval üzemel, ezzel elég sokáig bírja.
A Fenix HL30-as négyféle fényerõt tud, ezen kívül tud még vörös fényt és SOS villogást. A mindennapi életben ritkán kapcsolom az alapfokozatnál (4 lm) magasabbra, beltérben ez is bõven elég, még kint is, ha csak a lábam elé kell világítanom, sõt, olykor csak a vörös fényt használom. Nagyon jó a fényeloszlása, homogén, széles látómezõt fed le, de mivel nem fókuszálható, ezért max. fényerõvel (200lm) is csak kb. 40-50 m-re világít, de addig nagyon jól.
A másik, a Nitecore SRT 7-es… Nos, ehhez úgy jutottam el, hogy szó szerint hónapokig keresgéltem elõtte. Az összes aránylag normális lámpát elszúrták valami bugyuta részlettel. Eleve nem tetszik az, hogy a kapcsolót gyakorlatilag az összesnél a lámpa végére tették, így csak felemelt kézzel lehet használni, vagy fogást kell váltani bekapcsolás után (és kikapcsolás elõtt is). Ezen kívül az üzemmód ill. fényerõ váltása is csak egy irányban lehetséges, ha túlnyomtam (és erre pont egy kritikus helyzetben hajlamos az ember), akkor futhatok még egy kört. A Nitecore SRT 7-esnek viszont – habár a fõkapcsolója ennek is a lámpa végén van – az üzemmód váltását a nyakán lévõ elforgatható gyûrûvel oldották meg, ami oda-vissza forgatható, középtájt pedig van egy üres, készenléti kikapcsolt állása is. A fényerõállítás fokozatmentes (ami nem létfontosságú, bõven megfelelne egy elõre beállított 4-5 fényfokozat is), de ami számomra lényeges, az a legkisebb fényerõ: ha jól tudom, 0,4 lm. Ezzel folyamatosan kb. 10 napot is képes lenne végigvilágítani. Habár így nagyjából annyi fényt ad, mint egy döglõdõ szentjánosbogár, de ha pl. késõn megyek haza, akkor nem verem fel a házat, és beltérben ez is bõven elég a tájékozódáshoz.
Van még egy LedLenser H14-esem is, de az most pihen, mert túl nagy a mindennapi hurcolászáshoz. A túlélõdobozomba pedig beraktam egy GP Discovery minilámpát, amely 1 db AAA elemmel mûködik, a fényereje kb. 15-20 méterig elég. Ez szó szerint egy ujjnyi méretû kis lámpa, erre a célra szintre tökéletes.
A kistarcsai elemnagyker tulajdonosának tanácsára GP Reciko (szép zöld) akkukat használok AA és AAA méretben is, nálam nagyon jól beváltak.
Árban sajnos elég húzósak voltak, a Fenix HL30 kb. 50 euró volt (ezt az ún. „Szlovákiában” vettem, a Nitecore SRT 7-es pedig kb. 28.000 Ft volt, plusz a két Nitecore 3100 mAh-s akku kb. 10.000 összesen, és még egy töltõ kn. 8.000-ért. (Remélem a családtagjaim nem olvassák J ! ).
szinte elpusztithatatlan!
VARTA Indestructible 3 Watt LED Light 3C
120 lumen és 45 lumen
max 85 óra világitási idõ!
nekem egy ilyen van a bob hátizsákban.
http://www.varta-consumer.com/hu-HU/...-Light-3C.aspx
http://www.youtube.com/watch?v=xYZibPYVnyo
Nekem egy kisebb változata van, de tényleg nagyon jó!
BG fejlámpa Mollón vettem.Meglepõen jó.
Pontokért megérte.:thumbup
Ajánlom mindenki figyelmébe a baumax aktuális katalógusát, 699-ért van viharlámpa, én vettem kettõt, üzemanyag híján még nem tudtam kipróbálni, de jónak tûnik:
http://baumax.hu//flyer/2014/HU-Flye...index.html#/2/
(Múltkor a vásárban 600-ért jutottam használthoz, szóval ez nagyon kedvezõ ár, és nem nekik dolgozom... :D )
Ja igen: akinek van már, meg tudná mondani milyen kanócot érdemes venni hozzá? Mert van amelyikben szalagot látok, van amelyikben hengereset...
60 km a legközelebbi Baumax.. :-(
Én eddig csak hengeres kanóct használtam,de nem tudnék rosszat mondani. A laposról nincs tapasztalatom.
Nekem 100km, pedig ilyen jó lett pár darab belõle (a teszkós nagyobb).
Ami nemrég volt a TESCO-ban akcióban, az is 25 cm. Most mértem le. Szerintem pont ilyen ami a képen van. De majd megnézem közelebbrõl, ha eljutok egy Baumaxig. Nem ígérem biztosra, de ha akad, bespájzolok belõle pár darabot és amikor alkalom lesz beszerzési áron tovább is adom. Nyáron majdcsak jobban összefutunk....