Csendes konzervnap, a kedvencem raadasul, 250ft-nyi zse volt a negy:) Csatolmány 2329
Printable View
Csendes konzervnap, a kedvencem raadasul, 250ft-nyi zse volt a negy:) Csatolmány 2329
ezeket exportálhatnád is haza:)
Most még panel, de ki tudja...
Csatolmány 2335
Azért vicces, hogy 60.000ft értékû könyvet 11-ért hoznak házhoz :D
Múltkor én is rendeltem párat. Elég vékony kis könyvek voltak, szerintem ez inkább a reális ára nem az eredeti.
Igen, elõször én is ezt gondoltam, de:
- panellakó vagyok, sok dologhoz hozzá se tudnék szólni, alapnak jó, és mint közismert a tudás hatalom (vagy legalábbis cserealap)
- ennyiért vékony lapos, fekete-fehér síma regényt esetleg kap az ember
- színes képekkel, magyarázattal, stb-vel ellátott, nagyon jó lapminõségû könyvekért olcsó. Szerintem.
Szóval tény, hogy én se adnék értük 4000-et, de ha valaki csak úgy besétál a boltba, ahol árulják, és épp nincs akcióban ennyiért juthat hozzá. Ahhoz képest meg kifejezetten jó vétel volt.
Amúgy én is azt a nézetet osztom, miszerint minden annyit ér, amennyit adnak érte. Ha adott pillanatban éri az árát, akkor megéri, és kész.
Nem a könyveket szólom le, én is vettem, csak az irreális eredeti árát.
Fõleg hogy még reklámok is vannak benne...
Persze, egybõl értettem, csak a többiek miatt volt a válasz, hogy 500-ért ne sajnálják rá a pénzt, mert valóban nem ér 4000-et, de mondjuk 1000-et igen.
(Meg hogy sajnos boltban ennyi, ahhoz képest meg jó a léleknek... Olyan ez, mint hogy a 9999 az nem 10.000 :D)
Üdv! Valaki ismeri az AMETEK vízszûrõt? C1 filtereim vannak hozzá. Most kaptam. Tapasztalat? Felhasználhatóság?
Elõre is köszönöm!
No, teszteltem a jószágot, a gyárilag benne levõ szûrõ aktív szenes. Az elsõ percekben fekete szenes lé jött belõle. A C1-es szûrõ inkább csak homokot, szilárd szennyezõdéseket szûr ki.
Minden gyakorlati tanács jöhet, ez az elsõ ilyenem!
A C1-es szûrõre azt írják, hogy szagot, ízt és üledéket lehet vele kiszûrni. Meg azt hogy Pentek néven érdemesebb rákeresni, mert azok vásárolták fel az Ametek-et és most már õk gyártják bele a szûrõket.
Köszi, rájuk keresek.
Megvan. Központi szûrõ, leginkább az Omnifilter™ OB5-re hasonlít, brutál szénszûrõs filterrel és két C1-essel.
Úgy 30ezerbõl jöhet ki az egész. Most szárad, aztán megy a vészeseti raktáramba.:D
Most megyek új szivattyút venni a kútba. 24m mély gyûrûs, ásott, nagyon bõvizû.
Mai Ausztriai-Oberwart piacos szerzemények .
Láda 3 EU -ért , valószínûleg lõtéri lõszeresnek fogom használni , kulcs nincs hozzá sajnos azt valahonnan szereznem kell hozzá ha zárni akarom .
Csatolmány 2343
És ezt az oldaltáskát találtam ezt 6 EU ért adták használt de jó állapotú régóta szerettem volna egy ilyet , már bele is költöztem :)
Csatolmány 2345
vettem még egy doboz lazúr festéket 1 EU ért :) jó lesz a farmra , meg 5 kiló szeget 5 EU-ért az lehet kicsit drága volt de sebaj .
Régebben én is mentem zsibire OW-ba, de párszor nem találtam semmi érdekeset, meg koránkelést sem bírom, így leszoktam róla :(.
Megvan a szivattyú : Straus 1050l/h, max. 70m, 200W. Mélységi vibrációs.
Védõházat kap, rugós felfüggesztést. Akcióban 6000 Ft.:)
Csak ásott kútba javasolt, meglátjuk, hogy mit bír.
Én nem mertem megvenni a tescos 6000ft-osat, mert páran panaszkodtak rá hogy valami eltörött benne.
Apósék vettek egyet tartalékba, még nem volt használva, így nem tudom személyes tapasztalatból megerõsíteni.
Bár nekünk van egy strauss, 18-20e körül árult benzinmotoros kasza, azt is leszólták, de nekünk nagyon jól bírja és viszonylag erõs.
Lehet szerencse kérdése is, jó ha van tartalék.
(Én inkább a 10e körüli TIP-et vettem, még az is dobozban, nem tartok ott hogy beépíthessem :(. )
Egyszer kaptam valakitõl tartozás fejében egy teljesen noname láncfûrészt ,gondoltam is magamban ,hogy ezzel aztán sokra megyek , de 2 éve semmi baja pedig használtam elég sokat , tettem rá egy rövidebb lapot és láncot így nagyon erõs lett . Viszont a metrós mtd fûkaszám fél évet sem bírt ki , most egy husqvarna van azt lehet kínozni annak semmi sem árt . Szerintem a kevésbé márkás is gépeknél ki lehet fogni egy jót ,és a márkások közt is egy hibásat nekem van ilyen is olyan is van amibõl csak jó minõséget veszek valaminél meg nem számít a márka csak legyen . .
Ezek gyakorlatilag a régi szovjet búvárszivattyúk másolatai. Egy ruszki 7 évig szolgált ki, pedig elviekben 7m az emelõmagassága nem 30. Vettem már 40ezres olasz mélységi búvárt, az 3évig volt jó. 14ezres "német" mélységi 10perc és vittem vissza. Most is van egy a pincében, tud emelni 2m-t, a 60 helyett.:D
Meglátjuk, hogy mit fog bírni, 400-as a telek, minden beültetve, kell a víz. A WC-t is ejtõ tartályról akarom megoldani, úgyhogy lesz strapa neki...
10 évig szolgált ki egy noname kínai láncos, õsztõl tavaszig éjjel-nappal ment, ki lehet fogni néha.:)
Csináltam neki védõ házat és leengedtem, kábé úgy, hogy 3-4 m víz van felette. Egyelõre jók a tapasztalataim, feltöltöttem vele egy 400 literes tartályt. Mûködik. Próbálom nem agyon terhelni. Az információn megkérdeztem a hölgyet, hogy mik a tapasztalatok, hozzák-e vissza õket. Mondta, hogy igen, de aki visszahozta, az mind fúrt kútban használta. Nekem ásott van.:)
Nekem a 14ezres TIP halt meg 10 perc után.:cry:
Vettem egy nem tom mit, asszem paradicsomkonzerv, 36 ft volt. Csatolmány 2445
A rugós felfüggesztés azért szükséges, mert vibrációs a szivattyú. Erõteljesen rezeg és egy idõ után szétrázza a kötéseket, a felfüggesztést, a kábelt, mindent, ami feszül is egy kicsit. Megnöveled az élettartamát ezeknek a dolgoknak és nem kell felhúzgálni a szivattyút, hogy ledobta a csövet stb.
Én egyszerû védõházat szerkesztettem, egy méteres 120-as pvc csõ felsõ részéhez rögzítettem a szivattyút, úgy, hogy még 15cm-mel hosszabb legyen a csõ. Elõször is, nem tudod így teljesen leengedni a kút aljára, nem tud elfeküdni. Másodszor, a rögzítõ kötél nem közvetlenül a szivattyún van, hanem a házon. Nekem kristálytiszta a víz, de lehet fokozni a dolgot, hogy a házat felrácsozod, szitázod, így elõszûrõként is mûködhet, megakadályozza, hogy szilárd dolgot szívjon fel.
Érdekes megoldás, még nem hallottam ilyenrõl.
Nekem meg valami úszó megoldást kell kitalálnom, mert 12V-os nagynyomású szivattyút nem találtam búvárban, csak sima membránosban :(.
Vannak invertereim, de szeretném a lehetõ legkevesebbet használni. Amit lehet 12V-ról üzemeltetnék, csak a nagy teljesítményû, ill. 12V-on nem megoldható cuccokhoz kényszerbõl használnám. Csak egy plusz meghibásodási lehetõség (és plusz veszteség). Ha arra építek és elromlik, akkor sok elektromos cuccot nem fogok tudni használni.
A most készülõ hétvégi házban a 12V és inverterrõl 230V is ki lesz építve, de az elsõre alapozok.
A hétvégi házat most újítom fel, ott lesz teljesen szigetüzem, itthon csak kísérletezem, a mûködõ megoldások kerülnek majd ki.
500Wp napelemem fog felkerülni oda, de régi álmom egy függõleges tengelyû szélkerék, azzal szeretném majd bõvíteni.
Itthon csak egy 50Wp panel van a tetõn, az tart feltöltve 200Ah akkut a kísérletezésekhez és áramszünet esetén szükségesebb dolgokhoz.
Sokat gondolkodtam, hogy 24V vagy 12V legyen. Nagyobb teljesítmény és kisebb vezeték keresztmetszetetek miatt miatt jobb lenne a 24V, viszont 12V-os cucc autókhoz sokkal több létezik (és talán olcsóbb is) mint 24V-os kamionos. Azért vettem pár dc-dc konvertert az ettõl eltérõ feszültségekhez.
TV-t nem kerestem.
Eddig amibe belefutottam és nehezebb 12V-on:
- hûtõgép: igaz vannak, leginkább hajókra gyártottak, de hajmeresztõ áron. 2 elképzelésem van: Az autó hûtõláda elég harmatos, de lehetne hasonlót összedobni több és jobb teljesítményû peltierrel. A másik a már divatból kiment abszorpciós hûtõ aminek 230V-os fûtõbetétjét kicserélni 12V-ra.
- nagyobb nyomású szivattyú: szintén horror áron, de inkább csak mély kút esetén szükséges.
- szerszámgépek: akkusok még csak ráköthetõek, de azok drágábbak, ráadásuk a nagyobb teljesítményûek nagyobb feszültségûek is.
(egy 18V-os akkus csavarozóm akkuja már tönkrement, az vezetékkel megy 12V-os akkuról, kicsit gyengébb de használható)
Tartaléknak meg van egy benzines áramfejlesztõ, amire már most is szükség van a felújításnál a betonkeverõhöz.
Milyen akuval oldod meg az energia tárolást ? Nekem vasúti lúgosok vannak de lassan fel kellene lúgozni õket és nem nagyon találtam rá senkit aki ért az ilyesmihez.
Sziget rendszernél én is 12V-ban gondolkodom. Esetleg 24V-ban, de csak ott ahol erre mindenképpen szükség van (pl notebook) egy step-up konverterrel. A hátránya a megnövekedett vezeték-keresztmetszet a nagyobb teljesítményû gépeknél. Az 50-60W akkor is annyi, ha nem 230V, hanem 12V hajtja meg. Csak nem 0,2-0-25A, hanem 4-5A. Ilyen áramerõsséghez pedig már combos vezeték kell.
230V-ot igazából csak hûtõ, mikró, vasaló, mosógép, nagy képernyõs TV és nagy teljesítményû barkácsgépek igényelnek. Ezek egy része úgysem lesz használva SHTF alatt, másik része pedig kiváltható nem elektromos berendezéssel.
Ui: TV-bõl vannak kis képernyõs 14-15"-os külsõ tápos darabok. Azokat a TV burkolatának megbontása nélkül át lehet alakítani 12-24V-ra.
A gépek egy része forgó mozgást végez. Ha más módon álítunk elõ forgó mozgást, felesleges az elektromos áram. Az én ultimate ötletem és megoldásom a gõzgép, csak sajnos háztartási méretben nem lehet kapni és nem gazdaságos még az egyedi elõállítása. Igaz össze lehet kókányolni kismotor hengerekbõl, de még így is nagyon karbantartásigényes. Viszont tényleg bármilyen "szarral" elüzemel és a keletkezõ hulladékhõt is fel lehet használni.