Ide jöhet mindenféle komoly vagy félkomoly akármilyen hír. :)
Printable View
Ide jöhet mindenféle komoly vagy félkomoly akármilyen hír. :)
Nem biztos, hogy erre gondolsz, de elkövettem egy ilyet:
http://magyarprepperforum.org/showth...ll=1#post20808
Ha nem jó a link, akkor Mit csináltál a héten? Mit prepperkedtél? topik #279-es hozzászólása.
Meg van egy nagyobb is:
http://magyarprepperforum.org/showth...ll=1#post14799
Ha nem jó a link, akkor A szürke hétköznapok... EDC-k, és egyéb praktikák a mindennapokban #58-as hozzászólás.
Igen!...de most egy fontos kérdésben szeretném kikérni a véleményed..(Túlélõ biztos lecsesz,hogy ilyenrõl írok ide)
Dilemmában vagyok és mint gyakorlatias Nõi egyedtõl (ami ritkaság ebben a "szakmában") kérdezem,Te melyiket vennéd meg általános túra ill. terepi használatra, ill. shtf esetére?Kérdem ezt azért tõled mert a Hölgyek gyakorlatiasabbak ,mint mi férfiak és objektívebben látják a minden napos dolgokat.
http://bolthely.hu/shootersshop/id/0...er_utazo_szett
vagy
http://www.nomadsport.eu/termek-9167...cket-vizszuro/
..köszönöm!
Még egy elõny. Azok árulják akik a fórumon bannerhirdettek néhány hónappal ezelõtt. :DIdézet:
A LifeSaver palack elõnyei:
Idézet:
Lehet még egy kérdésem, mert eszembe jutott még valami, ami a felsorolásban nem volt benne?
....fi-fi-figyelek.....kezdõdik a meccs...ha már arra jársz hozzá má egy sört....:thumbup
kettõ...bajban vannak a Hispánok....
Nem akartok összeköltözni?:D
szívesen fogadok mindent amitõl Otthon lesz az otthon...Idézet:
Lakberendezési tippet adhatok?
magamra vagyok utalva mindenben,nincs semmi segítségem..és a kiskutya is itt van,felelõs vagyok érte,bízik bennem...és megszoktam már....Idézet:
Mármint hogyan tudsz mindig (minden értelemben véve) ilyen "józan" lenni?
...voltunk nyaralni...horgászat topic-ban írtam beszámolót....Idézet:
Sosem engedsz ki?
Olyanok vagytok, mint az öreg házasok. Már megszokásból marjátok egymást.:haha:
[QUOTE]A behúzott karmú,doromboló kiscicából,ismét a ragadozó kezd válni (amúgy mind a kettõ Te vagy hangulattól függõen),úgyhogy gyorsan válaszolok aztán futás.......Idézet:
(egyébként a következõ kérdés az lett volna, hogy mi van, ha hosszú távú "veszélynek" érzem a társadalomra a címlapokon és tévékben, meg híroldalakon mutogató magamutogatókat?) [/QUOT
Alapvetõen testileg,mentálisan egészséges vagyok..tehát nem tudok mit kezdeni a devianciával,az elmebetegekkel...nem értem õket és nem is akarom,nem mérgezem az elmémet ilyen dolgokkal.....alapvetõen régi vágású úriembernek ismernek,számomra fontosak a hagyományos értékek...a gyermek tisztelje a szüleit,a feleség szeresse,tisztelje az "urát",a férfi tegyen meg mindent a családja jólétéért,biztonságáért...én hiszek a vasárnapi családi fagyizásokban,a bõvebb családi összeröffenésekben,akár a templomba sem árt néha elmenni(nem vagyok hívõ,de néha elmegyek,mert tetszik a hangulata a misének)...az ilyen férfiakra ma már nincs igény,már nem kellünk a mai önmegvalósító hölgyeknek.....talán igen,ezek a dolgok hosszútávon veszélyt jelenthetnek a társadalomra....a festett szemû,buzigatyás "pasik" kellenek a mai lányoknak...mert az olyan cool...persze ez a társadalom végéhez vezet,mert senki nem akar gyereket,tehát veszély.
Az iPON-on a világkupás nyereményjáték van. Tippmix szerû. GTX770/512GB SSD/ASUS Memo pad 7 fõnyereményekkel.
[QUOTE=Doom;36683]Ez nem igaz! Az asszonyom is mindig hallja, hogy milyen jó neki és hogy mennyire irigylik a kolléganõi!Idézet:
..az ilyen férfiakra ma már nincs igény,már nem kellünk a mai önmegvalósító hölgyeknek....
:D
[QUOTE][ kimeríthetetlen béketûrés és birkatürelem az Ikea bevásárló körúton /QUOTE]
Ne akarj lehetetlent!!!!!!:D
...nem rég autó vásárlás elõtt voltam...olyat kerestem,ami nyitott tetejû,de van rajta lövegtorony,olcsó a lánctalp,a benzinkutas nekem fizet,zöld,de ha olyan kedvem van piros,kilónyolcvannal húz a sztrádán,de átmegy a patakon is,két személyes,de tízen is férjenek el,full extrás és egy forint a biztosítás,minimum két éves,leszervizelve....ja pénzem nem volt,1000 hónap kamatmentes részletre .....Idézet:
csak nem igen akad, aki ennek megfelel.
S inkább vagyok egyedül, mint olyannal, aki nem hozzám való, s akihez én sem vagyok való
[QUOTE=Oakland;36722]Az IKEA teljesen jó, a büféig kell eljutni: sör, húsgolyó... :haha:Idézet:
[ kimeríthetetlen béketûrés és birkatürelem az Ikea bevásárló körúton /QUOTE]
Ne akarj lehetetlent!!!!!!:D
"
A hagyományos értékek és a család számomra is fontosak, azzal viszont kiegészíteném a dolgot, (véletlenül biztosan kihagytad...) hogy ne csak a feleség szeresse és tisztelje a férjét!, hanem legyen ez alapkövetelmény a férj részérõl is."
Ezt miért kell kihangsúlyozni? Természetes, hogy így kell lennie, ezért nem értem, miért érdemel ez külön gondolatokat és említést.
"Ha egy nõ szeret egy férfit, mindenképp akar majd gyereket, de azt a szabadságot engedjétek már meg nekünk, hogy eldöntsük, mikor érezzük úgy, hogy érettek vagyunk rá. Nyilván nem évtizedekrõl beszélek itt, legfeljebb csak pár évrõl."
El sem tudom képzelni, hogy a családalapítás ilyen megfontolt dominancia hangsúlyozása mellett történjen. Túlságosan régi vágású férfi lennék? Egyetértek azzal, hogy a gyerekhez közös akarat és cselekvés kell, ennek ellenére engem asszem annyira mellbevágna egy ilyen, az idézett szöveg hangoztatása a szeretett nõ részérõl, hogy azonnal új partner után néznék. Javaslom is, hogy tüstént töröld ezt a szoftvert..!
..hát nem tudom,felmerült bennem egy gyanú...lehet ,hogy nem is azok vagyunk akinek írjuk magunkat?...végül is ez egy névtelen ,arctalan fórum...lehet a nõ nem is nõ és csak hangulatkeltés a dolog...mindenesetre a napokkal elõtti cica-mica,nem az aki elõtte,vagy most a tigris.....mindenesetre érdekes gondolatok egy lány ???? tollából......
Ááááá.... Ne gondold! A nõk ilyenek! :) Az, hogy kizárólagos jogot formál a gyerekvállalás döntésében és kizárja belõle "élete párját", tipikus nõi vonás. Egy pasi, aki már átélt ilyet, nem szórakozna vele.
.....végül is igazad lehet...valójában igen,a fent leírt igénytömeg tényleg csak tipikus nõi igények.....akkor meg van minden sarkon tipikus pasi is...
Elnézem Neked. Arra azonban ügyelj, nehogy túl érett legyél, ugyanis az alkalmas érettség pillanatát nem biztos, hogy könnyû eltalálni, de a túlérettség hamar beköszönt. Minél messzebb van valakinek a gyerekkora, annál kevésbé emlékszik rá és ez rányomja a bélyegét a gyerekekre. Persze tudom, a mai korszerû világunkban sokan imádják az amerikai filmekbõl áradó stílust. A gyerek a szükséges rossz, de úgysem foglalkozunk vele, mert akkor mi lesz a klubbal, a munkával és a bulikkal. Az én tapasztalataim persze mást mutatnak. A gyerek a legjobb buli. Minden nap újdonság a fejlõdése során és rengeteg játék. Ehhez viszont fiatalon van igazán türelme és kedve az embernek. A gyerekek késõbb ezt meghálálják, már azzal is, hogy a személyiségük rugalmassá és optimistává nevelõdik. Olyanná, mint amilyen a fiatal szeleburdi szüleié volt. (Gyakorlati tapasztalataim támasztják alá!)
A túl kategorikus és sziklaszilárdan domináns akaratú nõkkel kapcsolatban mesélek Neked. Én ifjú koromban csak az igazi egyéniséggel megáldott és kifejezetten mutatós nõket kedveltem. Az egyik igazán megfogott a határozottságával és a küllemével is. Nagyon belezúgtam, õt gondoltam életem ideáljának. Ez addig tartott, amíg én is elkezdtem egyre hatékonyabban feszegetni egyre szûkebbre font korlátaimat. Az egyik (utolsó) randink és sétánk során éppen elhaladtunk egy igazán lepratelep kinézetû kocsma elõtt. Mondtam neki, hogy menjünk be és igyunk valamit. Õ sosem ivott alkoholt, de én ittam volna valami frissítõt, mondjuk egy rumot. Kikelt magából még az elképzelésemen is. Megkértem, hogy akkor várjon meg kint. Ittam egy fél deci rumot, lekísértem még 2 sörrel és egy kávéval. Nem várt meg. Azóta sem láttam. Nem is bánom utólag sem. Néhány hónap múlva lett egy új barátnõm. Az elsõ randi alkalmával elvittem az emlékezetes helyre, gondoltam, teszt üzemmód lesz, mielõtt túlzottan megszeretném. Õ megkérdezte, hogy nem tudok-e a közelben valami jobb helyet? Mondtam neki, hogy de, de ezzel kezdjük. Másnap jót derültünk rajta, hogy milyen büdös lett még a ruhánk is a frankó helyemtõl. Na, azóta õ a feleségem és õ is marad. Nem önfényezésként, de barátnõi mind irígylik a férje miatt. Ja, és abban a kocsmában azóta sem jártam. Tudod, ki a fene megy be ilyen züllött helyre?
Ezt én követtem el, nem Wannabe. :)
Szerintem itt mondtál olyat, hogy kizárólagos joga van a nõknek a gyerekvállalásnál.
Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy ti nõk eldöntitek, mikor vagytok érettek rá és akkor majd szültök nekünk férfiaknak gyereket. Addig mi várjunk türelemmel, más dolgunk nincs. Ebben szó sem közös akaratról és tervezett jövõrõl, csak arról, hogy a nõ eldönti mikor érzi magát érettnek a szüléshez (hajlandó szülni).
...hát Zacskóbicska nagyon fajintosan megfogalmazta milyen könnyen lehet valaki önmaga áldozata és elmegy az élete anélkül,hogy élte volna...jó könnyen beszélek..a két gyönyörû nagy fiam,külföldön él,jó szakmákat adtunk a kezükbe..jó helyen vannak,sajna ritkán látom õket,de jó,hogy biztonságban jólétben élnek,19 évesen jött az elsõ fiam s mondhatom nem volt tervbe,de minden nehézség ,nélkülözés megérte,minden perc...továbbmegyek mikor albérleteztünk és kölcsönkéregettünk boldogabban élt a kis család,mint amikor már összekaptuk magunkat.....mikor kirepültek a fiókák elváltunk..kulturáltan,emelt fõvel ki jobbra,ki balra,,,csak megköszönni tudom a volt feleségemnek,hogy rám áldozta az életébõl azt a pár évtizedet....szóval kicsit lejjebb az igényekkel...de tudom egyik nap beüt a villám és emlékezni sem fogsz ezekre az írásokra...egyszerûen szerelmes leszel......
Szerintem nincs baj a várakozással. A férfi válasszon olyan nõt feleségnek, aki szintén gyorsan akar gyerekeket. Akkor nincs rajta vita. :)
No, no, no!!! Álljunk csak meg egy pillanatra! Az elõbb nem ezt írtad!
A két állítás közel sem azonos, az elsõben szó sincs megbeszélésrõl, csak a döntésrõl. Az elsõnél igenis úgy érzem, hogy ki vagyok zárva a döntésbõl, a másodiknál természetesen nem. Ott már közös lehet a döntés.
Nem baj, miért lenne baj? Nem azzal volt gondom, hogy nem akkor szül amikor én akarom, hanem azzal, hogy egyedül akarja eldönteni mikor szülje meg a közös gyerekünket. Pont azért, mert közös. A döntésnek is közösnek kellene lennie.
Ne dramatizálj légy szíves! Nem "áll" az neked jól. Senki sem akar felkoncolni, se máglyára küldeni. Sõt, túl nagy véleménykülönbség sincs köztünk, csak más irányból közelítjük meg a dolgokat és pontatlanul fogalmazok(/zunk).
A harcos férfi kérdésében az álláspontom, ami szintén csak személyes vélemény, nem kõbe vésett igazság. Én, mint "harcos" férfi, este hazatérve a családi fészek békéjére vágyok és nem újabb csatározásokra. Nem is feltétel nélküli kiszolgálásra, akarat nélküli cselédre, de nem is egy harcos amazonra, vagy egy házisárkányra.
A fõnyereménységgel kapcsolatban: én személy szerint nem célom fõnyeremény lenni, mert mindig akad valaki aki meg akarja ütni a fõnyereményt. :)
Kedves MREVOLUTION!
Eredetileg a másik topikban készülök válaszra, most csak elöljáróban annyit, hogy szerintem neked elég komoly és/vagy súlyos üldözési mániád van. Konkrétan mindenkivel szemben, fõleg ha megszólít, ne adj isten férfi, és ha még más véleményen is mer lenni valamiben, akkor aztán meszeltek neki... Az összes eddigi hsz-bõl az jön le, hogy valamiért abszolút uralkodó szeretnél lenni, és ezt jól álcázod a "magyarázza el" szöveggel. Nehogymá másnak legyen igaza, a tiéd kell legyen az utolsó szó! Ami nem baj, csak nem árt tisztában lenni azzal a dologgal, hogy senki sem tökéletes! (Na jó, magamat leszámítva :D - ott a mosolygó arcocska!!!)
És hogy miért mondom ezeket? No nem vitatkozni akarok (bár tudom, mi jön) és nem sziklaszilárdan álló lelkivilágodba akarok beletaposni (bár bevallom, érdekelne, apukád mit cseszhetett el ennyire), hanem egész egyszerûen képzeld el a lenti képet úgy, hogy Te vagy a fõszereplõ, értelemszerûen fordított nemekkel:
http://veszbejarat.org/wp-content/up...%A9s%C5%91.jpg
Tehát még egyszer: SENKI SEM TÖKÉLETES!!!
Nem lesz álompasi, nem lesz szõke herceg fehér lovon, nem lesz hõs szerelmes milliomos, aki elveszi a cselédlányt! Miért? Mert sem a világ, sem az emberek (fõleg nem az emberek), senki sem tökéletes!
Mindenkinek megvan a maga kis apró - esetleg nagyobb - hibája, de pont ezért szép az élet, hogy azzal együtt is szerethetõek vagyunk! Lehet hogy valakinek pont az a két kiló plusz a hasadon fogja a szexepilt jelenteni, lehet hogy valakinek te leszel a szuperhõs amazonnõ, lehet hogy valaki agyára mész az állandó és nem kicsi elvárásaiddal, de attól még lehet fülig szerelmes beléd! Azok alapján, amiket leírtál elvárásoknak, lehet, hogy tényleg inkább egy kutyára van szükséged... Na jó, ez vicc volt, de remélem érted! Nem fogsz olyat találni, aki mindenben megfelel az összes elvárásodnak, tudni kell lemondani dolgokról, tudni kell feláldozni néhány elvárást, tudni kell szemet hunyni apróságok felett... Vajon képes erre egy havibajtól felbõszült harci tigris?
Én hiszek abban, hogy azt kapod az élettõl, amit beleraksz, és lehet hogy pont azért nincs melletted még senki, mert azok a pasik, akik szóba jöhetnének, nem mennek át a te listádon, ugyanakkor te sem felelsz meg azoknak, akik listájára felkerültél... Tudod, amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten, ez tuti mûködik univerzum-szinten, bár mûszerekkel kimutatható bizonyítékom még nincs rá...
A lényeg, hogy nem kell ilyen görcsösen ragaszkodni dolgokhoz, elvárásokhoz, elvekhez... A világban csak egy dolog biztos: a változás. Aki nem tud változni, annak az élet hoz olyan dolgokat, hogy megtanulhasson, aki ezek után sem akar, az a dinoszauruszok evolúciós pályáját fogja követni... És kihal... Pont az egyik legfontosabb dolog a prepperek életében hogy tudni kell alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, amik nem fognak ránk várni, folyamatosan változnak majd, mi pedig vagy tudunk lépést tartani velük, vagy nem...
És félre ne érts, nem az a baj, ha vannak elveid, elvárásaid, hanem az, ha nem tudsz ezekbõl engedni kicsit sem. Valamelyik hsz-ben felsoroltál kb 10 dolgot, miket várnál el egy pasitól, képzeld, majdnem mindnek megfelelek egyet kivéve: nem tudok, ennél fogva nem szeretek táncolni. Akkor én most menthetetlenül hülye/alkalmatlan/debil/unszimpatikus/erkölcstelen/stb vagyok? 10 éves kapcsolattal a hátam mögött? Hidd el, tudok egyet s mást az együttélésrõl, az egymás mellett élésrõl és az egyedül élésrõl... Kijutott a jóból, a rosszból, a semmilyenbõl... Engedj egy kicsit azon a gyeplõn, és kitágul a világ!
Ráadásul ugyanez igaz az összes többi témakörre: nincs abszolút igazság, mindenki máshogy él meg dolgokat, helyzeteket, másképpen fog nyomot hagyni bennük, másképpen fog emlékezni rá. Például az elsõ úszólecke van akivel megutáltatja egy életre a medencéket/nagyobb vizeket, van akinek ugródeszka az olimpia felé... Pont ezért lesz mindenkinek más véleménye itt a fórumon a különbözõ témákban, és pont ezért lehet, hogy ami XY-nak a tökéletes és megmásíthatatlan igazság, az neked csak egy buta ember ábrándos képzelgésének tûnhet... Nem vagyunk egyformák, nem vagyunk tökéletesek...
És hogy miért mondom mindezt? Mert szerintem TE REMEK EMBER vagy, csak még egy kicsit alakulnod, tapasztalnod kell az életben dolgokat. Egy csiszolatlan gyémánt vagy, és az élet még nem formázott meg teljesen. Szerintem kicsit faragni kell a fiatalságodból, a naivságodból, a mindentjobbantudásodból, és ha kész lesz, az emberek csodádra fog járni! Megígérem! (És itt direkt nincs mosolyka, mert ezt nagyon komolyan gondolom!)
Mindenki hibás, aki nem hajlandó kompromisszumokra. Ha az egyén EGO-ja nagyobb és fontosabb az alkalmazkodási képességénél, akkor tényleg ne szaporodjon - már bocs...
Ha nem éreztél még igaz szerelmet, hogy képes legyél lemondani mindenrõl azért az egyért, akkor nem tudod, mirõl beszélek. És aztán jönnek a panaszok, hogy jaj, sok a szingli meg felbomlanak a kapcsolatok, meg így meg úgy... Szerinted ha minden pasi csak és kizárólag topmodell alkatú, mesterszakács végzettségû, profi, de hûséges kurvával lenne hajlandó kapcsolatra lépni, nem halt volna már rég ki az emberiség?
Ha nem vagy hajlandó lazábbra fogni a gyeplõt, a lovak csak elõre mennek - csõlátás.
A világban nem csak fehér és fekete dolgok vannak, például ha keverjük õket, több százezer vagy millió szürkét kapunk. És akkor még a többi színrõl nem is beszéltünk! A szürke akkor most csak fehér vagy csak fekete? Egyik sem - kicsit ez is, az is. Arany középút. Tudtak valamit ezek a kínaiak, több ezer éve fennmaradt a tudásuk.
Oké, aláírom, ez így most kicsit nyers volt, de ha az utalások, szép célzások nem vezetnek elõre, akkor muszáj. És nem ellened, hanem érted. Remélem érted.
Szép napot, kellemes hétvégét mindenkinek! Akár szingli, akár oldalkocsis! :D
Kellene egy családtervezõs topic.
Meg egy országtervezõs a közösségépítés mellé és a társadalom alap 3 szintje meglenne :D
De valószínûleg rákattannának az "ismeretlen atyák" :rolleyes:
Inkább csak tragikus. Hány ember lehet aki ezt teszi? :(
Sok! Sött rengeteg! Sajnos az utobbi idöben anyira elszaporodtak ezek a közösségi hülyeségek hogy hihetetlen. De ezzel nem is lenne baj.
Sok ember ezeken az oldalakon akarja bizonyitani a boldágságát. Nem hogy élnék az életüket. Ismerek olyat aki napi töb tiz orát tölt fézbuk elött.
Ha az ilyen emberek öregek lesznek menyit mesélhetnek majd az unokáknak hogy ök milyen jol fézbukoztak egész életükbe! :)
Viccet féretéve ez szomoru dolog. Elszigeteli az embereket egymástol. Önbecsölést rontja stb...
Szerintem nagyon káros oldalak.
Egy elönyük volna az a korlátlan gyors informácio csere. De sajnos ezt a sok szemét és hülyeség ellehetetleniti.
Ha van itt nemzetközis kamionos, elmondaná hogy megy a PÁV 2/3 teszt? Illetve konkrétan a B-s mezei jogsitól egészen addig, hogy C+E kat-ba dolgozok?
Ki nyeri a vébét? Orbán Viktor.
http://hungarianspectrum.files.wordp...the-artist.jpg
Talán másra mertetek gondolni?
:haha: