Még érdemes lehet megnézned Ihász Laci tippjeit, és a tapasztalatait az Esbittel.
Én még nem próbáltam ki, főleg így hogy nem nagyon kapni hozzá gyújtókockát, nem akarom pazarolni. De lehet most majd letesztelem egy konzervvel.
Printable View
Még érdemes lehet megnézned Ihász Laci tippjeit, és a tapasztalatait az Esbittel.
Én még nem próbáltam ki, főleg így hogy nem nagyon kapni hozzá gyújtókockát, nem akarom pazarolni. De lehet most majd letesztelem egy konzervvel.
Csak eszembe jutott az ESBIT-ről, nem tudom van-e erre külön téma, de nemrég kipróbáltam egy egyszerű olajlámpás készitését. Egyszerű cipőkrémes aluminium doboz tetejét megfúrtam és rongydarabot húztam át a lyukon, majd feltöltöttem magát a dobozt napraforgó étolajjal. Nem tudom alkalmas lehet-e főzni vele, de órákig ég és világitani sem utolsó (igy szerintem működhet). Kormol és van valamennyi szaga, ez igaz. Ami miatt mégis leirom, hogy magam is meglepődtem mennyire 0 forintos anyagokból készithető egy teljesen működőképes lámpás/tűzhely. Állitólag bármilyen olaj jó lehet, nekem épp ez volt itthon. Amit elsőre elrontottam, hogy azt hittem megszivja magát egy kenderzsineg is eléggé ehhez, de kizárólag rongy/ruhadarab/pamut vagy hasonló anyag alkalmas erre.
Tulajdonképpen ilyesmi: DIY Tin Oil Lamp
Ma megjött a hálózsák amit vasárnap rendeltem. Még egyszer köszi a tippet, WestBam! Gondoltam belinkelem ide, erre már nem is találom az oldalon.
Na pont ezért rendeltem meg rögtön ahogy megláttam. Gondoltam hogy később már bizonytalan lesz az elérhetősége, mert 37 ezerről volt akcióban 24 ezerért, és ez volt az oldalon az aktuálisan legtöbbet vásárolt téli hálózsák. Plusz első vásárlóként kaptam egy kupont is, így összesen kb. 40 % kedvezménnyel tudtam megvenni, ráadásul ingyen kiszállították.
Most a legnagyobb kedvezmény 21 % a téli hálózsákoknál, és a legolcsóbb téli hálózsák 43 ezer...
2018 végén vettem egy rakás WC papírt. A készlet kicsit megkopott, igaz még kitartana vagy 3 évig. Most vettem még hozzá, meg tervezek még venni. Most nincs hiány, szépen lassan feltöltöm a készleteket és nem lesz gondunk rá vagy 15 évig.
Ez a Palomo:
Csatolmány 9286
(Az eredeti kép állítva van, itt a beszúrásnál valamiért elfektette a rendszer, de így is el lehet olvasni rajta a paramétereket.)
Tudod mi tuti esbit kocka helyett?
Tankinak ( Heim Tankréd)volt videója fent valahol, valamikor, tojástartót szétkapod, a pohárkába teszel fokla darabokat és fa reszeléket, a tetéjebe beleszúrsz egy gyufát,
mintha gyertya lenne, csak kicsit lógjon ki és lecsepegteted gyertyaviasszal az egészet.
Olyan lesz mint egy kis muffiin. Fasza naygon, kipróbáltam konzevt melegítésre és tea főzésre is. Simán elég.
Csak füstöl, ennyi a baja. Nem találom a videót, de van ilyen és működik.
Talán a Bushcraft.co.hu-n meglehet. Talán. Nem kerestem rá. Én is onnan lestem...
Van kb 6db nekem is készre csinálva, bár évek óta nem használtam, gyanítom nincs lejárati ideje.
Próbáljátok ki!
Köszi a tippet, ezt szerintem én élőben is láttam, hiszen két alapozón is voltam anno, Tankit is személyesen ismerem. Sajnálatos módon az a "társaság" teljesen eltűnt, mindenki a saját útját járja ma már, pedig volt ott minden témakörben olyan valaki aki tapasztalati úton tudott a többieknek sok pluszt adni. Aztán persze voltak "arcoskodó" emberek is sajna, de azok ugye mindenhol vannak, vagy lesznek előbb-utóbb. Az ESBIt kockában számomra a minimális tömeg a vonzó és a korlátlan eltarthatóság. Minden esetre első körben az alkoholos főzőszettet fogom szerintem beszerezni.
Lehet csak én vagyok alulművelt, de mik azok a "fokla" darabok?