Egy új összefoglaló táblázat:
Csatolmány 8989
Printable View
Egy új összefoglaló táblázat:
Csatolmány 8989
Ez csak annyiban napló, hogy ma megint rácsodálkoztam, hogy mekkora a nyüzsi az utcákon, teraszokon. Elszoktam tõle, egészen furcsa látni.
Most vagy én maradtam le arról, hogy az önkormányzat visszavonta a rendeletet a maszkviselésrõl, vagy a lakosság nálunk úgy döntött, hogy akkor innentõl nem hord maszkot, és távolságot sem tart. :) Ha a rendelet még hatályos, akkor kíváncsi lennék, hogy egy rendõr mit lépett volna, mert szinte senkin nem láttam maszkot.
A román doktornõ gondolatmenete alapján majd pont az lobbanthatja be Magyarországon a negyedik hullámot, hogy az oltottak most egyszerre elözönlenek mindent, bármiféle elõvigyázatosság nélkül.
"Gyanúsnak tûnt számomra, hogy minden olyan országban, amely masszívan, azaz hirtelen tömegesen alkalmazta a Covid vakcinát, az esetek száma hirtelen és igen gyorsan növekedni kezdett. A jelenség tudományos magyarázata viszonylag egyszerû. Bármely immunológiai stressz egy szervezetre az immunitás egészének jelentõs csökkenését idézi elõ. Például a kanyaró esetében a betegség lezajlása és a beteg gyerek felépülése után a szülõknek azt javasolják, hogy 14-20 napig ne vigyék még gyermeküket közösségbe, mert ebben az idõszakban a test kissé legyengült, és érintkezésbe kerülhet egy másik vírussal vagy más típusú fertõzéssel. Tehát a kanyarón átesett gyerek könnyebben kaphat el más betegséget, mert a szervezetét legyengítette, hogy megharcolt a kanyaró-vírussal. Az oltás után is ez történik, az immunrendszer sebezhetõvé válik, mert szembe kell néznie a kihívással, amit maga az oltás vált ki belõle, amely az antitestek termelésére ösztönzi az immunrendszert. Ha ebben az idõszakban találkozik a szervezet a Covid vírussal, az oltott személy sokkal nagyobb valószínûséggel megfertõzõdik, mint az oltás elõtt. Általában ezért sem szabad egy éppen zajló járvány alatt oltani a lakosságot, ezért sem oltunk influenza ellen sem, csak a várható influenza szezon elõtt."
Remélem, azért megússzuk valahogy, és nem lesz több hullám.
Csak a tisztánlátás végett. Az Országos Mentõszolgálat fõigazgatója, dr. Csató Gábor:
"Számszerûsíthetõ, hogy mennyivel növekedett a mentõszolgálat leterheltsége a koronavírus-járvány miatt?
(...)
Mentési esetszámunkban apró növekedés van évek óta, ez a tendencia tovább folytatódott. Az elmúlt évben 1,2 millió esetet láttunk el, ebben benne vannak a covidos esetek is: gyanús és fertõzött betegekbõl 155 ezret szállítottunk kórházba, ami az összes mentõellátás nagyjából tíz százalékát tette ki tehát."
A coviddal összefüggõ szállítások az összes kórházba szállítás egytizedét tették ki tavaly. Az egytizedbe beleszámolva azt is, amikor valakit covid-gyanúval vittek be, de végül nem igazolódott a fertõzés.
A forgalomban, mentési esetszámban pedig egy év alatt nem vették észre, hogy járvány van. Ugyanaz az apró növekedés volt az ellátási számban, mint a korábbi években.
Lehet, hogy én is átestem a covidon. Egy hete vagy mikor volt pár nap, amikor kicsit levert meg fáradt voltam. Nem szokott ilyen lenni. Persze lehet csak tavaszi fáradtság volt.
Kezdem unni a maszkozást. Látszatra rajtam van, de már általában nem húzom fel. A munkahelyi telefon fertõtlenítését is befejeztem. A vécéülõkét áttörlöm, aztán kész.
Ha csak tavaly márciustól számoljuk, akkor is itt van Magyarországon a vírus egy és negyedéve. Lement három hullám, és még a hivatalos számok szerint is a teljes lakosság védett. Valahol el kéne már engedni ezt a történetet. Ez a maszkban mászkálás és meghosszabbított veszélyhelyzet már röhögséges. Tolnak valamit maguk elõtt, ami már nincs ott, és senki sem szól, hogy a császár meztelen. Az emberek úgy tesznek, mintha nem látnák a számokat. Ha csak 6-tal szorzom fel az esetszámot, csak a kétszer oltottakat adom hozzá, és csak a 0-19 éves korosztályt, a súlyosabb lefolyástól akkor is védett a lakosság több mint 89 %-a.
Ha az esetszámot 7-tel szorzom, akkor a lakosság közel 97,5 %-a védett!
Öcsémet újra megkérdeztem, azt mondta hogy õ összesen három napot volt rosszul, de az sem volt vészes. Kicsit nyomást érzett a tüdején és a szaglása/ízlelése ment el, de 3 nappal késõbb minden rendbe jött.
Közben mintha átestem volna még egyszer a kovidon.
Egy napra meggyengült az ízlésem (nem éreztem a savanyú ízt), nem csak a szaglásom, mint a pofarongytól szokott és fél napig többször megborzongtam.
Ennyit arról, hogy ha még egyszer elkapom ( ha ugyan az volt) akkor azután végem lesz.
Volt az ismeretségi körömben aki talán háromszor is elkapta, de a második két alkalommal csak a teszt mutatta, tünetei nem voltak.
Elcipelt az asszony ellenanyag vizsgálatra, hiába mondtam, hogy sz.rok én bele.
Megjött az eredmény, még mindig van ellenanyagom.
De ha nincs, igazolták, hogy az sem gond, mert akkor is véd az a másik fajta immunitás.
Most amúgy ez az új sláger, nem? Hogy ellenanyagot kell nézegetni, hogy lehessen menni új oltást kérni. Csak tudnám, hogy ezt is ki találta ki...
Mintha csak az antitest lenne az immunrendszer....
A sejtes immunitás meg csak összeesküvéselmélet?
Látod, mámegin laposfõd hívõ vagy! :D