Garancia semmire sincs, nem véletlenül kell lennie "B" tervnek, "C" tervnek...
Printable View
Garancia semmire sincs, nem véletlenül kell lennie "B" tervnek, "C" tervnek...
Most tették fb-ra:
Valódi bunker eladó - 63 M ft+ ÁFA
Pest környékieknek jó lenne tudni hol van, nagy gáz esetén felkereshetõ, túlélésre felkészült embert hátha befogadnak :).
Nekem egy kicsit réginek és elhanyagoltnak tûnik, de persze jobb a semminél.
Több mint 60 millióból szerintem építeni is lehet egyet valahol. Nem akkorát, de azért elég nagyot.
Lehet volt már.
http://www.youtube.com/watch?v=fVfstG4MRZs
Szerintem is, a hagyományos értelembe vett bunkert felejtsük el.
Pince, szintén területfüggõ. Vizes, belvizes területeken nem jó, a rendes vízszigetelsé nagyon drága, plusz -tapasztala- a ajtóknak is vízzárónak kell lennie.
De mondjuk, mit szóltok a borospicéhez? Mármint a rendesen hegybe vájt, nem löszfalas. Szerintem azokat kisebb ráfordítással is biztonásgossá lehet tenni , még a pincénél is.
Itt felénk sok háznak van alagsora. Mivel a föld felszíne alatt van, így szélvihar és hasonló katasztrófák esetén érne valamit.
persze, sok esetben jó a pince, problémafüggõ. viszont -bár nálunk tilos, nem adnak ki építési engedélyt pincére-sok esetben félpincét alkapmaznak, ami csak ugymond 1 - 1,5 méter van lent, ablakkal, amiben a legritkább esetben van biztonsági üveg, és ha annak a szél valamit nekicsap, eléggé kellemetlen, szóval ez esetben ajánlott a dróterõsítésû üveg azért.
Itt is van úgy 35 cm a föld felett. Egy erõs hosszúkás kis ablak van, persze azt szükség esetén el lehetne takarni.
igen, de talán legcélszerûbb egybõl biztosra csinálni :D
A szomszédomnak is félpincéje van, mondjuk itt a víz a gond, a szivárogtatóból jön neki vissza, minden évben 2x sziloplasztozza az ajtót és 2 hétig nem is tudja használni :D