Jól nézd meg, mert ilyet többet nem látsz!
Printable View
Vajon a sok atomerőmű rajongó most már elgondolkodik kicsit, hogy a nagyon biztonságos atomerőmű azért nem minden körülmények között az?
Európában a környezeti katasztrófának talán kicsi az esélye, de az emberi tényezőket nem lehet teljesen kiiktatni.
Terrortámadásnak mindig ott a kockázata plusz egy háború esetén akarva vagy akaratlanul is megsérülhet. A nemrég lezuhant drón is azt csinált volna pakson ott amit akar.
Azért vicc hogy ilyen felfokozott helyzetben is gond nélkül röpködött az országban.
Tényleg, ilyen erőműveket nem lehet mélyen a föld alá telepíteni hogy nagyobb védelme legyen?
Igaz, de ha azt nézzük hogy mi történt a vízerőművel Kínában, elég volt egy baleset és a víz elvitte az egész hóbelebancot és 200.000 halott lett. És van még néhány olyan vízerőmű amit csak a szentlélek tart. Azt hiszem hogy Indiában van most egy ami bármelyik pillanatban átszakadhat és városokat vihet el. Elég stresszes lehet ott élni.
Ha így haladnak a dolgok, megnyugodhatunk. Szerintem csak idő kérdése és Paks II. is a kukába kerül, mert amint a nyugati barátaink megoldják a saját energiaproblémájukat, onnantól kezdve rákényszerítik a magyar kormányt, hogy állítsa le az oroszokkal való együttműködést.
Egyébként - ha jól tudom - az atomerőművek egy utasszállító becsapódását is ki kellene bírják. Paks II-t már biztos így tervezték. Egy olyan kis drón aligha tudott volna komolyabb károkat okozni. Szerintem.
igaz, de ilyen "csak" helyi katasztrófát okoz szerencsére.
Családban és a környezetemben sokan haltak meg rákos megbetegedésben. Ki tudja nem volt-e köze a csernobili szennyezésnek amit erre fújt a szél.
Gyerekként én is legeltem a kertben mosás nélkül a sóskát.
Ha azonnal tud az ember a dologról azért ha nem nagy a szennyezés tud valamennyire vigyázni, de a politika most sem működik másképp.
Most akadtam bele épp, de lehet csak ijesztegetés ez is: Kiszedték a horvátok a rejtélyes drón fekete dobozát: a repülőgépen robbanószerkezet volt
Szia,
Altalaban a vegyi uzemek sokkal veszelyesebbek, megis van egy halom beloluk.
Es ahogy TMIB is irta, messze tobben haltak meg vizeromutol, mint atomeromutol.
Bel
Szia,
Egyreszt igen, igazad van: a reaktort megvedte volna a vasbeton szerkezete (persze a kisegito berendezeseket nem, vagyis az aramtermeles leallt volna).
Masreszt amirol szo van, ez a "kis dron"-t a 70-es evekben terveztek a Szovjetunioban.
Szoval mikozben a jelenlegi szabalyozas 120 gramm alatt nem teszi kotelezove a hatosagnal a dronok regisztraciojat, ez nem 120 gramm, nem is 120 kg, hanem kb. 5 tonna.
Bel
https://www.youtube.com/watch?v=jf63C9_fwYM
Cikkben is olvasható rövidebben (bár a videó is csak 25 perc):
Atomháború?
Nem nagyon követem a háború eseményeit. A fenti videóban Bogár László említi hogy az ukrán haderő már kétszer belőtt a Krímbe, ráadásul ott komoly orosz támaszpontokat semmisített meg lőszerkészlettel együtt. Tette mindezt ugye a nagy hatótávolságú amerikai rakétákkal. Teszem hozzá: a videó kiválóan vázolja fel hogy ez már egyértelműen világháború. És hogy természetesen nem Oroszország és "Ukrajna", hanem Oroszország és a háttérhatalom által futtatott qrva, vagyis az USA között zajlik (ahol a demokraták és a republikánusok egymást licitálják túl a háború támogatásában, és hol van még a novemberi választás...).
A lényeg: az oroszok korábban már világossá tették (talán Medvegyev nyilatkozta), hogy ha Ukrajna akár csak belő a Krímbe, arra atomcsapás lesz a válasz.
Emellett az ukránok nemrég török gyártású és Törökország által Ukrajnába szállított drónokkal támadták Szevasztopolban az orosz tengerészeti központot.
Szóval úgy néz ki most van a történelemben az eddigi legnagyobb esély az atomháborúra, és az esély folyamatosan növekszik. Ahogyan Amerika kiprovokálta a háborút, most megpróbálja kiprovokálni az atomháborút. Bogár László rámutat, hogy még a hidegháború legkeményebb időszakában sem volt olyan hogy tudatosan lerombolták volna a legalapvetőbb diplomáciai csatornákat. (Hiszen pont akkor jött létre a forródrót.) Ehhez képest most az USA-ban a republikánusok követelik hogy Észak-Korea, Kuba, Irán és Szíria mellett Oroszországot is minősítsék latorállammá, stb.
Persze ezzel nem mondom hogy atomháború lesz, mert én más tényezőket is figyelembe veszek (és nem, nem a Bogár László által említett "egyetemes szeretet létenergiáját"), de a lehetősége megvan az biztos. Eddig ezt nem láttam ennyire, mert ahogy mondtam nem követtem a háború eseményeit. Azt persze eddig is tudtam (sokan nem tudják), hogy az atomfegyverkezést egészen pontosan a világ elpusztításának konkrét és tudatos céljával hozta létre a háttérhatalom, és ugyanezzel a céllal hozta létre eredetileg is az atomháborús veszélyhelyzetet. Azt is sejtettem hogy "a háttérhatalom háttere" miért engedhetné meg magának a nukleáris apokalipszist anélkül hogy a saját épségéért aggódnia kellene. De azt nem gondoltam hogy ezt tényleg megpróbálják most az amerikai-orosz háborúval.
Alakul ez... Vajon "hivatalosan" is elkezdődik a világháború? Az nem lenne jó, mert Amerikát és Oroszországot valószínűleg nem sok minden tartaná vissza egymással szemben a nukleáris fegyverek alkalmazásától.
Vékony vonal választja el az Egyesült Államokat a háborúba való belépéstől
Az orosz külügyminisztérium azt állítja, hogy az Egyesült Államokat vékony vonal választja el attól, hogy az Ukrajna elleni háború részesévé váljon – írja az Ukrajinszka Pravda.
Többször figyelmeztettük az Egyesült Államokat tetteik következményeire. Kijev fegyverrel való ellátásával és az egyéb támogatási formákkal az Egyesült Államok közel áll ahhoz, hogy valódi részese legyen a konfliktusnak
– mondta Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes.
Hozzátette, hogy Oroszország használhat nukleáris fegyvereket is, ha az orosz állam léte kerül veszélybe, mivel "az orosz katonai doktrínában ez meg van írva".