Benti macsekot 2021 után újra beolttattam minden ellen. Nem akarom túlzásba vinni, de most a másik macska miatt én is úgy láttam, hogy indokolt a biztonság kedvéért. A doki javaslatára egy hónapra rá kapott egy emlékeztetőt is, hogy biztosra menjünk a védettséggel, az ma volt. Fizikális vizsgálat is volt, minden rendben. A fogai valósággal gyönyörűek. :) Örülök, hogy anno csináltattam azt az altatásos fogkő eltávolítást.
Közben a kinti macsekot is elvittem a dokihoz, felvették az adatait, csináltattam nagyon részletes időskori vérképet, 60 paramétert néztek... Várakozásokkal ellentétben tökéletes a vérkép! :cool: Orvosi csoda, a macsek 20 évesnél idősebb, a doki szerint nincs ilyen, tehát nem szoktak 20 éves macskával találkozni... Alapos fizikális vizsgálat is volt, kakiját is pont meg tudta nézni a doki. Minden oké. :) Néhány foga van még, azok szépek egészségesek, csak egy enyhe kis fogkő van. Átbeszélgettünk sok mindent az állatorvossal. Meg a szomszédokkal, sőt a régi gazdával is egyeztetve minden.
Április legelején viszem újra a rendelőbe, bódításban lenyírják ill. rendbe teszik a brutál elhanyagolt raszta bundáját, teljes nagygenerál lesz, oltást is kaphat.
Szeretném behozni a lakásba. Megkérdeztem: a mai naptól már mindenképp teljes védettsége van a benti macseknak, szóval innentől kezdve akár már jöhet a behozás, összeszoktatás. Ma még helyettesítek egy éjjeles műszakot, kollegina lebetegedett. Holnap reggel megyek haza, és onnantól kb. egy hetet otthon leszek. Szerintem holnap megpróbálom bevinni. Izgulok, várom. :)
Most amúgy egy kis házikóban lakik itt a tornácon, vettem hőszigetelő hungarocellt, abból épült. A hordozó belül bélelt, és tettem bele egy mikrózható párnát, nagyon jó, rendszeresen melegítem neki. A hordozót beletettem egy pont hozzá méretezett dobozba, és köré ment a hungarocell, illetve felülről még egy réteg karton, ami a bejárati nyílást is kisebbíti. Meg még egy takaró is van a hordozón. Friss meleg vizet mindig teszem ki, napi háromszor eszik, étvágya fantasztikus. :)
Csatolmány 9521